Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Kleding opruimen doe je zo – 5 onmisbare tips

De seizoenen wisselen en daarmee ook de inhoud van onze kledingkast. Dikke winterjassen kunnen opgeborgen worden en zomerjurkjes mogen weer de kast in. Maar hoe ruim je kleding en schoenen op de juiste manier op? Lees snel onze 5 onmisbare tips!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Lekker luchtig

Wat belangrijk is bij het opruimen van kleding en schoenen, is dat ze niet muf worden. Want wie vindt het prettig om langs iemand te lopen die ruikt als een muffe koffiepad? Je voorkomt muf ruikende kleding door ze te voorzien van genoeg frisse lucht.

Het is dus niet verstandig om alles in een doos op te bergen met een afsluitende deksel. Maak eventueel gaten in de deksel, of laat de deksel eraf.

Wat ook handig is bij het opruimen van kleding, is gebruik maken van stoffen zakken. Deze vouw je gemakkelijk uit en schuif je zo onder je bed of bank. Door de ademende stof krijgt de kleding genoeg adem, waardoor de stukken niet snel muf zullen ruiken.

2. Hippe-fancy-kleren

Bijzondere galajurken, een maatpak of misschien wel een bruidsjurk: vaak dure kleding die je zo lang mogelijk goed wilt houden. Het beste is om deze fancy kleding op te hangen in een speciale kledingzak. Deze zakken zijn vaak bevestigd aan een kledinghanger, zodat je ze goed op kunt bergen.

Probeer je meest fancy kleren niet op te vouwen, dit veroorzaakt vouwen die soms moeilijk weg te werken zijn. Hoogst irritant.

Mocht je galakleding erg kwetsbaar zijn, dan kun je eventueel een paspop aanschaffen en de jurk op de paspop doen. Zo weet je zeker dat het goed de juiste vorm aan blijft houden. Ideaal.

3. Laat je schoenen ademen

Kies bij het opbergen van je schoenen niet voor een vochtige ruimte, maar bewaar schoenen in een droge ruimte. Geef je schoenen de ruimte om te kunnen ademen, door ze in een open kast te zetten.

Wil je er liever niet tegenaan kijken? Bewaar je schoenen dan in een stoffen zakje. Vaak krijg je deze er bij aankoop van een paar schoenen bij (of ze willen je van alles er bij verkopen). Zo blijven je schoenen mooi van kleur en gaan ze niet stinken.

Probeer in (hoge) laarzen altijd een laarzenspanner te gebruiken; zo voorkom je dat de laars rondom de enkel in gaat zakken, wat het leer lelijk maakt. Ook schoenen zonder schacht kun je opvullen met speciale schoenspanners. Dit voorkomt dat de schoen inzakt wanneer je ze niet draagt.

4. Ondergoed

Veel ondergoed is lastig op te bergen, omdat het vaak zo klein is. Het is daarom handig om boxers, slips, sokken en panty’s in bakken op te bergen. Zet de bakken in een ladekast en doe in iedere bak een ‘soort’ ondergoed; dus slips bij de slips, sokken bij sokken, enzovoort.

Voor de vrouwen onder ons: BH’s kun je het beste neerleggen. Zo blijft de cup haar vorm behouden en rekken de bandjes van de BH niet uit.

5. Jassen

Jassen -en dan vooral winterjassen- nemen veel ruimte in beslag. Om te voorkomen dat de kapstok in de gang één grote jassenverzameling wordt, is het handig om deze op te bergen. Winterjassen kun je in de zomer gerust weghangen, net als zomerjassen in de winter.

Laat ieder gezinslid maximaal één of twee jassen op de algemene kapstok hangen, de rest moet opgeborgen worden. Oude jassen kun je in de garage of schuur hangen, deze zijn immers toch oud en vaak vies. Winterjassen kun je het beste opbergen in een zak die vacuüm gezogen kan worden; zo neemt dit het minste plek in. Zomerjassen kun je in je gewone kleding kast hangen (eventueel in een kledingzak).

Nóg meer tips voor het opruimen van je kledingkast?

Moet je nodig plaatsmaken in je kledingkast? Lees dan zeker ook onderstaande artikelen nog eens door. Wedden dat je binnen een mum van tijd je kledingkast helemaal op orde hebt?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Innas

    De poetsdoek neerleggen en reageren. leuke uitnodiging. Slecht voor mij. Ik klets graag, ook op papier. Fijn weer de tips nu nog een schema maken. Was al begonnen met de kledingkast. Nu kan ik dat met jullie hulp het goed geordend ordenen. Bedankt weer. Ik pak de poestdoek weer op en berg het op. geen rommel maken. CAYG. Dit systeem pas ik dagelijks toe, vooral na het douchen. Nu de laden van de kast nog. Take care.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate