Bekijk mijn bundel met budgetvriendelijke weekmenu’s - lekker, gezond én goedkoop eten. 🥑 Bekijk alles hier!

Kerstboom eruit, frisse wind erin – 5 tips voor een fris huis

Het is genoeg geweest. De kerst is voorbij en het is tijd om die naaldenmachine je huis uit te gooien. Genoeg geveegd, gekruimeldieft en gestofzuigd onder die boom. Het is tijd voor de frisse wind van een nieuw jaar!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

1. Plaats een plant terug voor de kerstboom

Planten brengen je huis tot leven. Door nieuw leven in huis te halen kun je het ‘kale’ gevoel een beetje doorbreken. Misschien heb je nog een plant in de tuin staan die eigenlijk niet buiten mag blijven deze winter? Je kunt ook op zoek gaan naar een of meerdere nieuwe planten om je huis lekker mee op te frissen!

2. Vervang de kerstdecoratie voor leuke nieuwe accessoires

Leuke nieuwe spulletjes geven je huis weer een fris en nieuw gevoel Zijn er nog leuke decoraties die je ergens in een kast hebt liggen om je huis te decoreren? Misschien kun je eens een plek vinden voor dat vergeten tafellampje, of kun je die oude kandelaar weer ergens neerzetten.

Je kunt met accessoires ook heel eenvoudig een nieuwe kleur introduceren in je huis. Koop een paar roze kussens, plaats een paar mooie roze kaarsen in de vensterbank, zoek een roze orchidee en een roze loper voor over de tafel. Voila, je huis heeft een nieuwe kleur! Leuk om af en toe af te wisselen en geen ingrijpende verandering.

3. Verander je inrichting

Ga eens schuiven met je meubels! Staat je bank al jaren op die positie? Zou het niet wat zijn om de televisie aan de andere kant van de kamer te zetten? Bekijk de mogelijkheden en maak hier en daar wat aanpassingen. Een nieuwe indeling kan je huis een heel fris gevoel geven. En dat ‘ik-maak-een-nieuwe-start-gevoel’ is best lekker voor in het nieuwe jaar!

4. RUIM OP!

Ontdoe je huis van alle overbodige -zooi- en zorg voor meer ruimte. Wees meedogenloos en maak van weggooien je hobby. Je hoeft natuurlijk niet je hele huis in één keer op te ruimen. Verdeel je huis in kleine projectjes die je één voor één aan kunt pakken. Zo doe je de ene dag de keukenlade, en de volgende dag de nachtkastjes. Na een paar weken is alles mooi aan kant, en heb je geen overbodige troep meer in huis. Zo begin je het jaar fris met alleen de spullen die je nodig hebt!

5. Lucht de boel door

Wanneer is de laatste keer dat je je huis echt even lekker hebt doorgelucht? Doordat het winter is is het minder vanzelfsprekend om even een deurtje of een raam open te gooien. Voor een lekker fris huis kan het dus heel lekker zijn om je huis even goed door te luchten. Zet die ochtend de kachel dus gewoon even niet aan, en gooi lekker alles tegen elkaar open. Doe gewoon je jas aan en ga ondertussen lekker schoonmaken ofzo, dat houdt je warm.

Als je het huis weer dichtgooit en lekker de kachel aanzet zul je merken dat je huis weer heerlijk fris ruikt. De bovenstaande stappen helpen je ook in huis het jaar goed en fris te beginnen! Wil je meer leuke tips om je leven op te frissen in januari? Lees dan dit artikel op soChicken!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate