Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5 manieren om snel kleding te strijken zonder strijkijzer

Ben je op zoek naar een snelle oplossing om kreukels uit je kleding te krijgen zonder strijkijzer te gebruiken? Deze 5 makkelijke oplossingen gaan je helpen om er verzorgd uit te zien zonder nog een strijkijzer te hoeven pakken!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Weg met kreukels in je kleding

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je staat op het punt om ergens naartoe te gaan, je trekt een pas gewassen overhemd uit de kast en het is gekreukt. Het lijkt erop dat je het gekreukt moet dragen of dat je toch te laat komt op je afspraak.

Of toch niet? Met deze vijf snelle oplossingen kun je – zonder nog een strijkijzer te hoeven pakken – er toch verzorgd uitzien. Klinkt als een contradictie en dat is het ook. En toch gaan onderstaande manieren je helpen om je kleding weer vrij van kreukels te krijgen (zonder strijkbout in de hand).

1. Stoom je kleren in de douche

Als je tijd hebt voordat je weg moet, spring dan onder de douche en hang je gekreukte kleren in de buurt van de douchecabine. De stoom van de douche zal de stof helpen ontspannen en kreukels in je kleding sneller verwijderen dan wanneer je ze ophangt in je badkamer zonder stoom.

2. Gebruik een haardroger

Wist je dat een haardroger gebruikt kan worden als een effectief middel om kreukels in je kleding te verwijderen? De hete lucht van de haardroger helpt om je shirt of broek plat te maken en dat de kreukels verdwijnen.

Tip: Zorg er alleen voor dat je kleding niet te dicht bij de haardroger komt, waardoor de kleding te warm wordt en je kleding kan gaan krimpen.

3. Hang je kleren buiten op

Als het buiten zonnig (en warm) is, hang dan je kleren buiten aan een lijn terwijl ze nog nat zijn van het wassen of haal ze uit de droger nadat ze volledig gedroogd zijn.

De warme zonnestralen werken als natuurlijke warmte, waardoor je kleding in een mum van tijd vrij is van kreukels.

4. Stop het weer in de droger

Warmte is de sleutel om kreukels snel te verwijderen. Dus waarom gooi je ze niet terug in de droger met een vochtige handdoek? De toegevoegde vochtigheid helpt die hardnekkige kreukels te verwijderen en verzacht stoffen die in de loop der tijd stug zijn geworden (zoals katoen).

Het eindresultaat? Kreukvrije kleren in slechts 15 minuten. 🙌

Lees ook: Minder wassen, minder strijken, meer vrije tijd

5. Oprollen

Als alle andere manieren hierboven niet goed voor je werken, rol dan je gekreukte kledingstuk op als een burrito en laat het een kwartiertje opgerold voordat je het weer uitrolt.

De wrijving van het oprollen helpt om die vervelende kreukels glad te strijken, waardoor ze veel minder opvallen als je het kledingstuk weer draagt.

Of het nu last minute is of er is iets tussengekomen en je er niet als een accordeon uit wilt komen te zien – deze vijf manieren gaan je helpen dat je voortaan zonder strijkijzer weer gladde kleding kan draagt.

Heb jij één van bovenstaande manieren al eens toegepast? Ik ben heel benieuwd!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Ilse

    Ik pas (sinds corona) tip 4 consequent toe en heb al 2 jaar geen strijkijzer meer moeten aanraken. Ik laat mijn kleding op een droogrek drogen. Wat er na het drogen een beetje gekreukt uitziet, steek ik nog 6 minuutjes in de droogtrommel (ik heb hiervoor een speciale stand ‘wol’, die 6 minuten op niet te hoge temperatuur draait). Meteen uit de troogtrommel halen na die 6 minuten, opvouwen en kreukvrije kleding in de kast 😉

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate