Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Klusupdate #3 – de keuken krijgt vorm, zonnepanelen zijn geplaatst en vooral veel verven en schuren (+foto’s)

In deze nieuwe klusupdate houd ik je weer op de hoogte van onze verbouwing. Zo zijn we begonnen met het opbouwen van de keuken en hebben we geschuurd en geverfd tot we er spierpijn van gekregen. Ook zijn de zonnepanelen inmiddels geplaatst en hebben we een deadline wanneer we gaan verhuizen.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

De aannemer is vertrokken

Anderhalve week geleden is de aannemer vertrokken. Vrijwillig hoor. We vonden het wel mooi geweest, want het hebben lopen van een aannemer kost behoorlijk veel geld. En hoewel hij veel dingen heeft gedaan die we zelf niet konden, denken we nu het grootste gedeelte wel zelf af te kunnen maken.

Voordat de aannemer vertrok hebben we nog een lijstje gemaakt met dingen die hoge prioriteit hadden.  Zoals een wand en plafond stucen, een kraan en elektra aanleggen in de waskamer (krijgen we gewoon in het nieuwe huis 🥳) en nog een paar kleine dingen.

De aannemer had in de laatste week nog wel samen met zijn assistent zowel Jake’s als onze toekomstige slaapkamer voorzien van PIR-platen met gips voor de nodige isolatie.

slaapkamer isoleren
Het isoleren van de slaapkamer is gebeurd. Nu alleen nog afwerken.

Het idee is om de kozijnen op de eerste etage te gaan vervangen. Het is nu overal enkelglas en het is één grote tochtboel. Er is alleen een probleem. Er is geen enkele kozijnenboer(in) die óf reageert óf tijd heeft. We zullen dus overgaan zonder dat er nieuwe kozijnen zijn geplaatst.

Schuren, verven, schuren, verven

Het is alweer een maand geleden sinds mijn laatste klusupdate is verschenen. Waar we destijds nog niet echt begonnen waren met schuren en verven hebben we hier in de afgelopen maand een inhaalslag mee gemaakt.

schuren en verven
En lekker blijven schuren.

Inmiddels zijn we zeven deuren en zeven deurposten verder met schuren, in de grondverf zetten, nog een keer licht opschuren en een definitieve lak aanbrengen. Verder zijn er een aantal balken geverfd en heeft de onderwand in de gang en bij de trap hebben hun uiteindelijke kleur ontvangen. Het gaat de goede kant op. Qua verf- en schuurwerk schat ik dat we op 60% zitten.

Jelle ook verven
Gelukkig krijgen we regelmatig hulp.
verven in huis
Links de woonkamer en rechts de gang op de eerste verdieping. Nog even een extra laag verf en het is klaar.

Het schuren en verven is niet mijn favoriete klus kan ik je zeggen, maar gelukkig krijgen we regelmatig hulp. Daar ben ik heel blij mee. In de avond wisselen Jelle en ik elkaar nu vaak af. De ene avond gaat Jelle een paar uur verven, de andere avond ben ik aan de beurt.

Keuken in opbouw

Een klushuis verandert langzaam in een echt huis zodra de keuken er staat. Althans, zo denk ik erover. Vorig weekend is Jelle met zijn vader begonnen met het plaatsen van de keuken. We hebben een Ikea keuken en dat betekent dat we zelf alle kasten in elkaar moeten zetten. Hier wilde ik natuurlijk heel graag mee helpen, maar Jake was een paar dagen niet echt fit en dus bleef ik fijn thuis met hem.

nieuwe keuken
De keuken in opbouw. Zo blij mee!

De indeling van de keuken staat op zijn plaats. Deze week wordt het aanrechtblad bezorgd en gaan we verder met de indeling van de kastjes en het plaatsen van de frontjes.

Zonnepanelen zijn geplaatst

Afgelopen dinsdag zijn er door Centraal Beheer zonnepanelen op ons platte dak geïnstalleerd. Er liggen tien zonnepanelen op het dak die samen goed zijn voor een groot deel van onze energiehuishouding. We hopen rond de 80-90% van alle energieverbruik op te gaan wekken met de zonnepanelen. Woehoe!

De zonnige dagen die we tegemoet gaan dragen hier natuurlijk goed aan bij. Binnenkort zal ik een uitgebreide update schrijven over de zonnepanelen.

zonnepanelen dak
Er liggen 10 zonnepanelen op ons dak. ☀️

Nog meer dingen die zijn voltooid

 • Het toilet beneden is inmiddels ook gereed. De aannemer heeft het muurtje achter het toilet iets naar achteren verplaatst, zodat we meer ruimte hebben voor onze lange benen. De ruimte is betegeld, gewit en het fonteintje hangt.
 • In woonkamer willen we een pvc vloer. Van de week even een goede vloer uitzoeken en iemand vinden die de pvc vloer in visgraat kan leggen.
 • Er is isolatie aangebracht in de uitbouw beneden aan de muur en het plafond. Het plafond is afgesmeerd en het muurtje is gestuct.
 • En nog een tal van kleine dingen, zoals: traphek in de verf, trap boven in de grondverf en de oude schutting met de buren is weggehaald. Komend weekend wordt er een nieuwe schutting in de tuin geplaatst.
 • De lekkende afvoer van de gootsteen op zolder is door de aannemer vervangen voor een nieuwe afvoerpijp. De afvoer sloot voorheen aan op regenpijp naar buiten (?), maar de afvoer is nu – zoals het hoort – aangelegd op de reguliere afvoer in het huis.
 • De WTW ventilatie is aangebracht in alle ruimtes van het huis. Dit zorgt ervoor dat we altijd schone en goede lucht in huis krijgen.
WTW ventilatiesysteem
De unit van die WTW ventilatie hangt op zolder en heeft wel iets weg van een octopus, vind je niet?🐙

 

Wanneer gaan we verhuizen?

*tromgeroffel*

Het plan is dat we halverwege juli gaan verhuizen. Voor die tijd moet er nog wel heel veel gebeuren. De komende weken gaan we dan ook in een extra versnelling door met de verbouwing.

We ontkomen er niet aan om ook nog wat klussen te doen als we er eenmaal wonen. Als het grove werk en het verven maar is gebeurd, dan ben ik heel blij.

Over een paar weken zal ik weer een nieuwe klusupdate plaatsen. Voor nu blijven we druk met schuren, verven en het afronden van de keuken.

Bedankt voor alle leuke reacties op mijn klusupdates. Ik word er altijd blij van om te horen dat ik niet de enige ben die midden in een verbouwing zit – of er net één achter de rug heeft. 😉

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

10 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Rachel

  oei boven je macht schilderen is ook altijd een heerlijk klusje, ziet er goed uit zeg, ben enorm benieuwd naar het eindresultaat!

 2. 🐐 Billy

  Dankjewel Rachel, ik krijg er inderdaad ook spierpijn van. 😉 Als ik weer wat te melden heb, schrijf ik weer een nieuwe klusupdate. 😃

 3. 🐐 M.

  ‘Vrijwillig hoor’ 😂
  Steeds leuk om de updates te lezen!

 4. 🐐 Leontine

  Het wordt echt prachtig, mannen!
  Mooi om te zien dat jullie het grondig aanpakken, daar zullen jullie uiteindelijk veel voordeel aan hebben.

 5. 🐐 Leidie

  Mooi om de transformatie van het huis te zien. Ik ben echt héél benieuwd hoe het eruit komt te zien als het af is…. Veel succes met verder klussen én met de verhuizing! 👍
  p.s. nog een schildertip: als je bij ‘boven je macht’ schilderen tussentijds ook op een hogere (keuken-)trap gaat staan, is het iets minder belastend voor je armen. Maar…. het blijft een hele klus! 🙃

 6. 🐐 Rosa

  Heel leuk om te lezen! Ben nieuwsgierig naar de volgende updates. Leuk ook alle foto’s! Misschien aan het einde een huistour als alles af is? Succes nog even met klussen!

 7. 🐐 Katrien

  Ziet er Al mooi uit ! Met Witte plafonds en deuren, is een beetje zoals bij ons.Dat wordt een prachtig huis voor jullie

 8. Leuk om te zien hoe jullie zelf veel klussen doen. Wordt vast heel mooi. Houd mij en de rest van je ‘vrienden’ die iedere week je mail krijgen.
  Succes. A nk

 9. 🐐 Jantsje

  Hier ook een PVC-vloer in visgraat, ligt er strak in en ziet er na bijna vier jaar nog steeds prima uit! Via Elkwood in Heerenveen, maar is misschien net wat te ver weg voor jullie.

 10. 🐐 Janette

  Wat een prachtig huis ..en wat zal jullie moe zijn heerlijk als je s”avonds lekker op de bank zit
  of in je bed. Prachtige fotos en doe je voorzichtig zo boven dat gat te werken. Wat een ruimte hebben jullie gekregen. groetjes veel liefs aan Jelle en de kleine ..

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate