Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Klusupdate #4 – de vloer is gelegd, we hebben warm water én de afrondende fase is begonnen (+ foto’s)

Er is weer een hoop gebeurd in ons huis. De afrondende fase is begonnen en over een kleine week gaan we verhuizen. Tijd om je de laatste update te geven in deze nieuwste klusupdate!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

De laatste loodjes

Eind maart kregen we de sleutel van ons huis en over een kleine week gaan we dan eindelijk verhuizen. Ruim 3,5 maand zijn we aan het klussen geweest om er een fijne plek van te maken. En ik kan je vertellen – ik kan niet wachten tot al onze spullen in het huis staan. De afgelopen weken hebben we veel tijd gestoken om nog even iets aan te pakken. Nog even dit muurtje verven, een afdeklat bevestigen, stukje voorzetwand plaatsen, vloer plaatsen in een kamer, etc.

behangen in de kamer

Jelle en ik zijn allebei wel op een punt gekomen dat we bijna tevreden zijn om er te kunnen wonen. We hebben nog een lijst met dingen die we graag deze week af willen maken en dan is het genoeg. Voor nu. Dan komt de rest wel als we er wonen.

🙏

Denk je nu: “Billy, waar heb je het allemaal over?” Lees dan mijn eerdere klusupdates, zodat je weet waar ik de afgelopen tijd vooral mee bezig ben geweest.

 • eerste klusupdate – dit zijn de plannen met ons huis
 • tweede klusupdate – oneindig veel schroeven, puin ruimen, een gestorte vloer en de badkamer is af
 • derde klusupdate – keuken in opbouw, zonnepanelen zijn geplaatst en vooral veel verven en schuren

Warmtepomp is geplaatst

Na maanden van wachten is afgelopen week de warmtepomp geplaatst. Drie mannen zijn de hele dag bezig geweest om alles te installeren, zodat we nu eindelijk stromend warm water in huis hebben. Nu kunnen we lekker warm douchen en de vloerverwarming gebruiken als het koud wordt.

We hebben gekozen voor een lucht-water warmtepomp van 7,5 kWh. De unit buiten van de warmtepomp haalt het hele jaar door warmte uit de buitenlucht en brengt dit over op onze vloerverwarming en de boiler, zodat we altijd warm water hebben. De warmtepomp heeft een gemiddeld rendement van 300-500%!

Binnen hangt een apparaat (die net zo groot is als een CV ketel) en in een kast buiten hangt de boiler van 280 liter. Achter de schuur staat de buiten unit, deze is vergelijkbaar met die van een airco unit.

Warmtepomp in ons huis

De eerste test is succesvol volbracht – ik heb al een keer kunnen douchen onder warm water. 🎉

De vloer is gelegd

Vorige week is er veel gebeurd. Zowel de vloer beneden is geplaatst als een begin op de eerste verdieping. Voor de benedenverdieping hebben we gekozen voor klik pvc in visgraat. De vloer hebben we laten leggen door een bedrijf uit Delft. Wat is het fijn dat er eindelijk een normale vloer ligt. We zijn heel tevreden met de vloer, zo mooi! Op de dag van plaatsing hebben we ook meteen Jake’s keukentje neergezet, zodat het voor hem ook steeds meer als thuis gaat voelen. 💛

PVC vloer beneden

Op de eerste verdieping ben ik begonnen het leggen van laminaat. Inmiddels hoef ik nog maar in één kamer laminaat te leggen, daar ga ik deze week mee beginnen. Kleine uitdaging, want dit is al sinds het begin van de verbouwing de opslag-/troep-/alles-gooien-we-hier-neer-kamer, dus je zult begrijpen dat ik hier met lichte tegenzin aan ga beginnen.

De keuken is (zo goed als) af

De keuken is nu echt echt echt bijna af. Dit weekend is er vooral begonnen met afwerkingen – afdeklatten plaatsen, een houten blad voor het afwerken van de achterkant van het kookeiland, plinten plaatsen, keukenkastjes afstellen, etc.

Deze week ga ik misschien alvast een begin maken met het inruimen van de kastjes. Hier kan ik dus echt naar uitkijken. In onze huidige keuken is de ruimte beperkt, waardoor alle keukenspullen en servies op meerdere plekken in huis staat opgeslagen. In onze nieuwe keuken kunnen we alles netjes bij elkaar houden.

Keuken opknappen
De nieuwe keuken – je moet wel even door alle troep heen kijken. 😉

Billy voor de keuken

Het meeste verfwerk is gedaan

En dat is maar goed ook. Ik kan geen kwast en roller meer zien. Zo goed als alle muren, kozijnen en deuren in huis zijn opnieuw geverfd.

Er blijven altijd plekken die we vergeten zijn of die nog een extra likje verf nodig hebben, maar dat komt later wel. Zo kwam ik er vorige week achter dat ik een deur vergeten ben om te verven. Die zwierf de hele tijd door het huis. 😖 Nou ja – ik denk dat er een flinke to do lijst komt als we er eenmaal wonen.

Afwerken, aanpakken en opknappen 💪

De laatste loodjes wegen dan misschien wel het zwaarst, het is vaak ook de leukste fase van de verbouwing. Je ziet vaak direct resultaat. Hieronder nog een lijstje dingen die zijn aangepakt:

 • De granito vloer in de gang was vrij beschadigd. De scheur en gaten hebben we door een bedrijf laten herstellen en de hele vloer is gepolijst. Ik ben heel blij met het resultaat!
 • Op een zonnige zaterdagochtend heb ik een vensterbank gemaakt. De onderkant moest nog worden geïsoleerd en we hadden nog PIR-platen (met gips) over. Met wat kit- en schroefwerk zijn de isolatieplaten bevestigd, houten planken heb ik op maat gemaakt en de kozijnen zijn gelakt. Het resultaat – twee fijne vensterbanken om onze planten op te kunnen zetten.
 • Het glas in de gehele achterpui beneden is vorige week voorzien van isolatieglas. Een bedrijf uit Delft kwam het nieuwe glas plaatsen en hebben het oude glas meegenomen. Je ziet hier natuurlijk niet direct iets van, maar het zal uiteindelijk wel zorgen voor een lagere energierekening.
 • Een wand tegenover de keuken en een wand in onze slaapkamer is voorzien van behang. Behangen geeft zoveel voldoening. In Jake’s kamer wacht ik nog op speciaal behang dat hopelijk nog net voor de verhuizing binnenkomt.
 • En nog een tal van klusjes – zoals kitten, sierlijst plaatsen, deurklinken bevestigen, schoonmaken, etc.

Isolatieglas plaatsen

Vensterbank maken
Mijn zelfgemaakte vensterbank in opbouw.

Behang slaapkamer

Dit was de laatste klusupdate voor nu. Als we er eenmaal wonen zal ik waarschijnlijk nog een update geven over hoe het allemaal is geworden.

Dankjewel weer voor alle leuke reacties op mijn klusupdates. De vermoeidheid begint wel toe te slaan, maar gelukkig krijgen we regelmatig hulp. En daarnaast pakken we natuurlijk onze rust en spelen we lekker veel met Jake. Hij lijkt het nieuwe huis vooralsnog erg leuk te vinden.😃

Heb jij weleens een verhuizing met kinderen gehad? Hoe hebben zij (en jij) dit ervaren? Ik ben heel benieuwd!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

11 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Marieke

  Oooooh Bil dat behang in de slaapkamer, wat geweldig!!! Jullie hebben zo’n mooi huis en dat is iets om echt heel trots op te zijn. Als ik al zag hoe veel werk jullie aan het verven hebben gehad snap ik best dat je geen kwast of roller wilt zien 😂😂.

 2. 🐐 Yvon

  Wat supersnel allemaal gedaan, guys! En niets aan jullie te zien (looking more than good!)
  Wij hebben ook ns een heel bouwproject met stuk-aan-oude-huis, renovatie, 2 kleine kinderen en ‘gewoon’ werken; heel pittig met lichte inzinking en jaren over gedaan.
  Inderdaad tof behang (vind ik altijd dapper, zo’n grote wand) en warm geel vind ik zo’n zonnige aanvulling voor een kamer (ook als meubel). Prachtige wittevkeuken waar je alle kanten mee op kan en leuk dat jullie het willen delen. Gewoon een prachtig fris huis! Enjoy!

 3. 🐐 Angeline

  Heel veel succes en hopelijk ook eerders heelijk woonplezier ervaren …ziet er al mooi uit ….
  Dank voor het delen ….

 4. 🐐 Petra

  Wat een mooie hoge ruimte beneden! En de vloer is inderdaad supermooi. Heel veel succes en sterkte met de laatste loodjes!

 5. 🐐 Tonton

  Wat ziet het er geweldig uit! Die gele kleur echt fantastisch. Als straks alles af is, is het gewoon genieten voor jullie. Heerlijk! Dat gaat helemaal goed komen bij jullie;)

 6. 🐐 Willemien

  Het ziet er schitterend uit ! Geel is mijn lievelingskleur ! En wat een mooi behang !!!! Ook de vloer in de kamer is mooi, vrij licht en natuurlijk ! Mijn complimenten voor julle harde werk en je gaat hier zeker enorm van genieten !-:)

 7. 🐐 Eline

  Ziet er mooi uit!
  Wij zijn verhuisd met een kind van 2,5 en hebben gekozen voor gemak. De dag voor de verhuizing hebben de verhuizers alle spullen ingepakt, en de dag erna alles verhuisd. Beide dagen zat de kleine op de opvang, dus die had nergens last van (en wij hadden onze handen vrij). Kost natuurlijk wel wat meer, maar het scheelde ons een hoop stress en gedoe. Succes!

 8. 🐐 Rachel

  Wat een fijne update heb je geplaatst, ziet er goed uit! Toch ben ik erg blij als straks ook onze voor en achtertuin klaar zijn en ons huis krijgt alleen nog vloerbedekking op de bovenste zoldertrap dan zijn we echt overal klaar!

 9. 🐐 De Santiago Katrien

  Mooi , Ruim en veel licht in de keuken, erg leuk de gele muur bij het aanrecht, prachtig gekozen. Veel geluk in jullie nieuwe woonst !

 10. 🐐 Marloes

  Grappig – Ik heb net ‘Steeds leuker’ gelezen, zie ik iemand in onze straat lopen die wel heel erg op Jelle lijkt… blijkt het hem echt te zijn! Welkom in onze buurt!

 11. 🐐 Billy

  Haha, wat leuk! Dankjewel Marloes, het is nu al een fijne wijk om in te wonen! 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate