Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Je vloer laten dweilen door deze knuffelbare dweilrobot

Vuil water, een mop met een steel of op je knieën de vloer boenen, dweilen is maar een tijdrovende klus. Maak kennis met deze schattige Braava Jet dweilrobot - je zou 'm haast willen knuffelen.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Emmers sop vs. dweilrobot

Sinds enkele jaren draait deze dweilrobot eens in de paar weken in onze woonkamer. Nog steeds erg blij mee, want dat betekent dat we hier zelf niet in de weer hoeven met allerlei doekjes en een emmer. Sindsdien zijn we dus verkocht aan apparaten waarmee je tijd bespaart in het huishouden.

We kregen van iRobot een nieuwe dweilrobot opgestuurd. De Braava Jet zou ideaal zijn voor natte ruimtes (badkamer, toilet en de keuken). Prima – we gaan graag de uitdaging aan om te kijken of deze robot net zo goed zijn werk doet (of zelfs nog beter).

En – zijn we tevreden met deze dweilrobot?

Deze schattige robot hebben we nu twee keer gebruikt in de badkamer en in de keuken. Hoe gaat het in zijn werk?

Je vult de tank van de dweilrobot met water en bevestigt één van de drie type pads onder het apparaat en je zet het apparaat aan. De Braava Jet herkent waar je hem neerzet en gaat vervolgens de hele ruimte af (tot 25m2 voor vochtig/droog afnemen en 20 m2 voor nat afnemen). Aan het einde komt hij op dezelfde positie terug als waar hij begonnen is.

Er zijn dus drie type pads:

Precies. Afhankelijk van het type vloer of reinigingsklus kun je één van onderstaande drie type pads bevestigen.

 • om natte vloeren mee schoon te maken
 • om de vloer vochtig af te nemen
 • en een pad om droog de vloer af te nemen – voor bijvoorbeeld stof, haren en vuil

Bij het aanschaffen van de Braava Jet krijg je van ieder type pad drie stuks. Klein nadeel van deze pads is dat ze niet herbruikbaar zijn, echter zijn herbruikbare pads wel te bestellen. Je zult dus nieuwe pads moeten kopen. Een set van 10 reinigingspads kost 10,99 euro.

Je kunt er ook voor kiezen om wasbare reinigingspads te kopen, per 2 stuks betaal je hiervoor 19,99 euro. Op den duur een betere keus voor je portemonnee.

vloerrobot-dweil

Braava jet test – wat me opvalt:

 • De Braava Jet gaat goed langs alle randen en herkent hogere opstakels heel goed. De mat in keuken wordt goed vermeden en hij valt niet over de drempel heen van de keuken naar de woonkamer (zo’n 7 cm).
 • Geschikt voor droge/vochtige oppervlakten van 20-25 m² tot 20 m² voor het nat dweilen van de vloer.
 • Weinig onderhoud. Onze huidige dweilrobot moet na iedere beurt ‘schoongemaakt’ worden. Vuil water tank legen, borstel schoonmaken van opgepakt vuil. Dit hoeft allemaal niet met deze robot vanwege de losse pads.
 • Geschikt voor harde vloeren zoals tegels, hardhout, laminaat en linoleum.
 • Vanwege de slimme sensoren in het apparaat wordt er geen plekje overgeslagen.
 • De reinigingspads zijn voorzien van een lekker geurtje, de ruimte gaat er heerlijk door ruiken.

De prijs voor de Braava Jet vind ik niet al te duur. Voor 249 euro is-ie van jou. Het product is bij verschillende online en offline aanbieders voorradig alsmede op de iRobot website.

🐐 Deze blogpost is in samenwerking met iRobot geschreven.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

 1. 🐐 K. De vriendt

  Wat bedoel je met de 3 types van pads: om natte vloeren mee droog te maken? Betekent dit dat je eerst nat moet dweilen? Of om haren enz te zuigen, is dit niet het werk van een stofzuiger

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate