Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Je vloer soppen zonder soppie – handige oplossing

Nooit meer met emmers sop in de weer om de vloer te dweilen. Het reflex mopsysteem zegt dat dit mogelijk is. Maar of dit echt zo goed werkt? Lees onze bevindingen over dit dweilsysteem!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

De vloer dweilen zonder emmer sop

Van Biofriends kregen we het Reflex mopsysteem opgestuurd om te kijken of het ook in ons huishouden goed werkt. Ze volgen de website al een tijd en benaderde ons, omdat zij erg enthousiast zijn over hun mopsysteem en dit graag aan ons wilden laten zien. Hun mopsysteem wordt nu nog voornamelijk aan schoonmaakbedrijven verkocht.

Opvallend aan dit systeem is dat je je vloer kunt dweilen en dat je hier geen emmer sop meer voor nodig hebt. Het blijkt namelijk mogelijk te zijn om met slechts een klein beetje water de vloer te dweilen. Dat klinkt interessant.

Hoe werkt het Reflex mopsysteem?

Anja en Jan van Biofriends wilden graag persoonlijk langskomen om uit te leggen hoe het werkt, maar dat bleek helemaal niet nodig. Met het handige filmpje op hun website wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de dweil gebruikt.

Een paar opvallendheden:

 • Je gebruikt de wasbare doekjes maar één keer per dweilbeurt. Daarna schuif je hem eraf en gooi je hem in de was. Hierdoor kun je snel werken en veel tijd en gedoe besparen.
 • De meegeleverde microvezeldoekjes zijn ontzettend fijn en kunnen ook voor andere oppervlakten gebruikt worden (zoals de muur of het plafond) – hier heb ik zelf nog geen ervaring mee.
 • Je houdt het doekje onder de kraan, waarna klaar voor gebruik.
 • Je hoeft het doekje na het dweilen niet meer aan te raken. Met één druk op de knop valt het doekje uit het kliksysteem en kun je een nieuw microvezeldoekje erin klikken.
 • Eén doekje zou genoeg moeten zijn om 80m2 aan ruimte te dweilen – twee doekjes zijn dus meer dan genoeg voor ons ieniemienie huis (we hebben beide doekjes gebruikt). Je kunt beide kanten van de doekjes gebruiken.
 • Een verstelbare en flexibele steel – zodat je het in kunt korten als je de trap aan het dweilen bent of juist langer wilt maken als je ergens onder wilt dweilen.
 • Een dunne zeem waardoor je ook met het systeem ook de bovenkant van je plinten of bijvoorbeeld de achterkant van traptreden kunt reinigen.

Hoe kan het dat je met maar één doekje zo’n groot oppervlak kan reinigen? Door de zeem steeds een stukje te verplaatsen gebruik je iedere keer een ander deel van het doekje. Zo werk je van boven naar beneden totdat je het hele doekje hebt verbruikt en verwissel je het doekje voor de rest van de ruimtes.

mopsysteem

Wat vinden we ervan?

Eerlijk is eerlijk – dweilen is bij ons een taak in het huishouden die niet op nummer één staat.

 • Niet op nummer één als leukste taak.
 • En zeker niet op nummer één als taak die regelmatig gebeurt.

Het grootste nadeel is dat dit systeem niet onze dweilrobot is – je moet nog steeds zelf dweilen. Maar goed, die robot klimt ook de trap niet op. Een ander nadeel is dat je iets meer wasgoed krijgt, omdat je de microvezeldoekjes na gebruik in de was doet om schoon te maken. Een normale dweil spoel je schoon in je sopje.

Ook de prijs is met 88,92 euro ietwat aan de hoge kant, waardoor het in onze ogen vooral een interessant product is voor mensen die echt tijd willen besparen met het dweilen – of bijvoorbeeld dagelijks hun huis dweilen.

Toch lijkt het dweilen wel een stuk prettiger geworden, omdat je niet meer met een volle emmer hoeft te zeulen. Het mopsysteem heeft onze vloer én plinten goed schoongemaakt. Dat, en omdat je eigenlijk ook niet hoeft te stofzuigen van tevoren – tijdens het dweilen worden ook direct de dotten stof meegenomen. Erg prettig.

Wil je meer weten over dit mopsysteem? Neem dan zeker even een kijkje op de website van Biofriends.

Deze blogpost is in samenwerking met Biofriends geschreven.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Sophie

  Niet stofzuigen van te voren?? Geldt vast niet voor huishoudens met een huisdier?

 2. 🐐 Jan

  Meestal kan het wel Sophie..je verplaatst dan de doek wat sneller. Ligt er extreem veel haar dan natuurlijk eerst even wissen, dat kan met de reflexhoiders, zonder doek. Kappers doen dat ook altijd met rubber.
  Wij hebben zelf een kat die veel verhaart, en maken de pvc vloer dagelijks schoon, zonder te stofzuigen

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate