Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Zit je krap bij kas? Met deze tips kun je nu snel veel geld besparen

Ben je op zoek naar manieren om snel geld te besparen? In dit artikel vind je praktische tips om je financiën op orde te krijgen en meer financiële ademruimte te creëren. Of je nu krap bij kas zit of gewoon slim wilt zijn met je geld, deze tips helpen je op weg.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Besparen op uitgaven die je geen pijn doen

Wil je financieel gezond worden – of blijven – dan is het belangrijk om op je uitgaven te letten. Geen ondenkbare gedachte denk ik zo. Of je nu op zoek bent naar manieren om geld te besparen op je vaste lasten (zoals huur/hypotheek of elektra, gas en water) of op incidentele kosten (zoals een vakantie en uitstapjes) – er zijn tal van manieren om te bezuinigen.

Zo heb ik onlangs een paar euro kunnen besparen door een abonnement op een streamingdienst op te zeggen (scheelt toch weer 5 euro per maand) en door de krant op te zeggen (ik had me laten verleiden op een weekend abonnement op NRC in Coronatijd). In plaats daarvan lees ik minder nieuws en anders online, wat een stuk goedkoper is.

Door deze simpele veranderingen te maken, heb ik snel 20 euro kunnen besparen op maandbasis (240 euro per jaar). Naast bovenstaande twee voorbeelden heb ik 6 tips voor je klaarstaan waarmee je nog eens snel veel geld kunt besparen.

Snel geld besparen? Deze 6 tips gaan je helpen

 1. Bekijk je uitgavenpatroon en overweeg of je bepaalde dingen kunt opgeven of verminderen. Bekijk bijvoorbeeld hoeveel geld je uitgeeft aan dingen die je niet echt nodig hebt – zoals tussendoortjes, koffie buitenshuis, abonnementen op streamingdiensten die je niet vaak gebruikt of dure merkproducten als er goedkopere alternatieven beschikbaar zijn. Door bewuster te worden van je uitgaven en gerichter te kiezen voor goedkopere alternatieven, kun je al snel geld besparen.
 2. Stap over naar een goedkopere zorgverzekering. Er zijn veel zorgverzekeraars op de markt en de premies kunnen sterk verschillen. Door te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere verzekeraar, kun je honderden euro’s per jaar besparen. Vergelijk je zorgverzekering en stap over (let op: doe dit vóór 1 januari).
 3. Als je op zoek bent naar manieren om snel geld te besparen, is het slim om naar kortingen en aanbiedingen te zoeken. Veel bedrijven bieden tijdelijke kortingen of aanbiedingen aan voor bepaalde producten of diensten. En zoek online naar kortingscodes of houd de aanbiedingen in je favoriete winkels in de gaten. Vergeet ook niet om naar kortingen te vragen wanneer je diensten afneemt, zoals bijvoorbeeld bij het afsluiten van een abonnement.
 4. Bekijk of je kunt besparen op vervoerskosten. Dit kan bijvoorbeeld door te carpoolen met anderen wanneer je naar je werk of school gaat, of door het openbaar vervoer te gebruiken in plaats van je eigen auto.
 5. Probeer energiebesparende maatregelen te nemen. Door bijvoorbeeld energiezuinige verlichting en apparaten te gebruiken, kun je soms aanzienlijk besparen op je energierekening.
 6. Stap over naar een sim only abonnement. Als je weinig data verbruikt, dan kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een sim only abonnement met een lage hoeveelheid data. Ook als je weinig belt of berichten stuurt, kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een goedkoop sim only abonnement. Door slim te kiezen voor een sim only abonnement dat aansluit bij je gebruik, kun je geld besparen op je mobiele telefoonkosten.

Het nemen van besparingsmaatregelen is niet altijd gemakkelijk, maar kan wel leiden tot aanzienlijke besparingen op de lange termijn. Door slim te winkelen en bewust te zijn van je uitgaven, kun je soms veel geld besparen op alledaagse kosten.

Op welke uitgaven heb jij onlangs veel geld weten te besparen?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Nathalie

  Ik zet altijd de “automatische vernieuwing” uit van abonnementen op anti-virussen enzo. Bij automatische vernieuwing zou ik 129€ betalen en om nieuwe klanten aan te trekken doen ze acties waardoor je voor hetzelfde 99€ betaalt. Je moet misschien wat extra handelingen verrichten maar dat is best de moeite waard.

 2. 🐐 HereIsTom

  Ruim een jaar geleden hebben we een MHI split Airco laten installeren om te verwarmen.
  En dat bespaart ons nu met de huidige energieprijzen enorm.
  Geen gasverbruik meer voor verwarming, alleen nog 50 m3 gas voor warm water.
  Stroomverbruik voor de Airco is vanaf 1 januari tot vandaag 215 kWh, dus een stuk goedkoper dan met gas verwarmen.

 3. 🐐 IRA

  Ik knip de papieren krant in wcpapier stukjes. Tabloid formaat is 8 stukjes per pagina. Als je het zonde vindt dat de schaar daardoor slijt kun je ook gaan vouwen en scheuren. Scheelt ongeveer 40€/jaar per persoon.

  Plassen kan in een fles. Lekker om je handen aan op te warmen. Leeggooien in de tuin, gratis vloeibare mest met mineralen. Wc hoeft nu minder vaak doorgetrokken dus water besparen.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate