Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Kruimeldief – je goedkope held in moeilijke tijden

Hij heet dan wel 'dief', maar alles wat hij opzuigt kan je gestolen worden. Je kruimeldief is één van je meest behulpzame huishoudkameraatjes!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Zoefzoef: En wég is het!

Ja, een kruimeldief is enorm handig. Je hoeft die gigantische stofzuiger (met die lompe stok die overal achter blijft hangen) niet tevoorschijn te halen. En in tegenstelling tot al die hippe Swifferdingen is hij ook behulpzaam op niet-gladde oppervlakken.

Zodra je merkt dat er iets niet pluis is (of wanneer er juist tevéél pluis is) kun je altijd een beroep doen op je kruimeldief. Hij is goedkoop, handzaam en hangt doorgaans in een meter- dan wel trapkast.

Waarom je een kruimeldief MOET hebben

Voor de momenten dat er visite gaat komen, en jij ineens allemaal stof ziet liggen op één van je stof-hotspots. Of voor de situaties waarin je het hele huis hebt schoongemaakt voor de visite die vervolgens komt kruimelen met jouw eiersalade toostjes.

Je laat een kopje meel vallen in de keuken, of je struikelt over je kat waarna de hagelslag van je boterham op de grond belandt. Dan moet je snel handelen, want katten schijnen dood te gaan van chocolade (mensen ook, maar dan moeten ze er heel veel van eten).

Nummer 1 reden om een kruimeldief aan te schaffen

Vieze beesten. Echt. Langpootmuggen, lopende wezens, spinnetjes en allerlei andere beesten die je niet dood durft te slaan (danwel vanwege de ingewanden, danwel vanwege het witte behang).

Hoe dat werkt? Heel simpel. Je ziet een beest, pakt je kruimeldief en zet hem aan. Je richt je arm en kruimeldief richting het beest. Je doet je ogen dicht, draait je hoofd weg en beweegt je arm verder naar het beest toe. Vervolgens doe je één oog open en kijk je richting de plek. Als het beest weg is loop je opgelucht weg en hang je de kruimeldief terug.

En hoe het zit met het leggen van eitjes, of beesten die eruit klimmen? Geen idee. Leeg je kruimeldief hierna leeg in je prullenbak (buiten). Zo kunnen de beestjes weer weglopen en heb je gelukkig niet vermoord. Dat is natuurlijk niet zo aardig.

Black&Decker of een goedkope kruimeldief van Kruidvat?

Dat moet je helemaal zelf weten. Ik zou zeggen, ga hier eens tekeer. Als ‘ie maar zuigt, dat is wel een beetje motto in de kruimeldief-scene. Kies wel voor een oplaadbaar model met een ophangsysteem.

Vergeten dat je een kruimeldief had?

In veel huizen hangt de kruimeldief er stoffig bij. Ik zou zeggen, herontdek het ding eens en denk er aan bij je volgende incident. Ze bestaan niet voor niets!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Leen

    Neem een kruimeldief die ook water op kan zuigen. Erg gemakkelijk bij een ongelukje met koffie of limonade.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate