One pot lasagne soep

Billy van der GaagEr is toch niks lekkerder dan een warme maaltijd na een lange dag in de kou te hebben gelopen. Deze one pot lasagne soep is heerlijk om mee op te warmen, staat binnen een half uur op tafel én je hebt er slechts één pan voor nodig.

Eénpansgerecht

Gerechten die én lekker zijn én je niet veel tijd kosten, dat vind ik de beste gerechten. Althans – zeker op doordeweekse dagen. Deze one pot lasagne soep is weer zo’n gerecht geworden die op mijn lijstje komt van recepten die ik veel vaker ga maken.

  • Binnen 30 minuten op tafel
  • Makkelijk te bereiden – niet te veel ingewikkeldheden (net als deze makkelijke recepten)
  • Smaak van alle ingrediënten komt goed bij elkaar in één pan
  • Je kunt de ingrediënten simpel verdubbelen – dan hoef je de volgende dag niet te koken

Met dit gerecht kun je makkelijk variëren met de groenten die je nog in huis hebt. Kijk eens welke groente er nog in de groentela liggen (courgette, paprika, tomaat – noem maar op) en gebruik ze lekker in deze lasagne soep.

lasagne soep recept

lasagne recept

Laten we beginnen met het recept. ⤵️

Wat heb je nodig?

Het makkelijke aan dit recept is dat je slechts één pan nodig hebt. De naam zegt het al – one pot pasta. Geef jezelf een half uur de tijd om deze lasagna soep te maken. Daarna kun je genieten van dit heerlijke gerecht.

Voor het maken van deze one pot lasagne soep heb je de volgende ingrediënten nodig.

Aantal personen: 4 kommen soep
Voorbereiding:
15 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Voor de lasagne soep:

  • 1 ui – kleingesneden
  • 175 gram voorgekookte linzen
  • 2 blikken tomatenblokjes (totaal 800 gram)
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 theelepel knoflookpoeder (of gebruik 2 teentjes knoflook)
  • 2 eetlepels oregano
  • snufje peper en zout
  • handjevol basilicumblaadjes
  • 250 gram volkoren lasagnebladen
  • optioneel: 1 eetlepel vegan roomkaas per persoon (van bijvoorbeeld het merk Violife)

Zelf vind ik het lekker om er nog iets van een kaasachtig element bij te doen. In de supermarkt kun je een zakje vegan geraspte kaas halen óf je kunt een tofu ricotta maken. Ook heel lekker.

Dit heb je nodig voor het maken van de tofu ricotta:

  • half blok tofu – goed uit laten lekken
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels edelgistvlokken (nutritional yeast)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Stop alle ingrediënten voor de lasagne soep (op de lasagnebladen en basilicum na) in een grote pan en breng de soep langzaam aan de kook.
  2. Laat de soep 5 minuten zachtes doorkoken.
  3. Maak de lasagnebladen met de hand wat kleiner en voeg deze samen met de basilicumblaadjes toe aan de lasagne soep voor 10 minuten. Roer de soep af en toe even door.
  4. Is de soep erg dik? Voeg dan wat meer water toe.
  5. Voor het bereiden van de tofu ricotta: Verkruimel de tofu tussen je vingers en meng de tofu samen met alle overige ingrediënten door elkaar. Proef of de ricotta op smaak is en voeg eventueel wat meer Italiaanse kruiden toe.
  6. Schenk de soep in een kom en garneer de soep met wat vegan roomkaas (optioneel, de tofu ricotta (of wat geraspte kaas uit de supermarkt) en met wat basilicumblaadjes.

one pot lasagne soep

En de one pot lasagne soep is klaar om gegeten te worden. Dit recept voor een one pot pasta beviel echt heel goed. De smaken van alle ingrediënten komen goed samen en het is echt supersimpel om te maken – perfect voor op een doordeweekse dag.

Ga jij deze vegan lasagne soep binnenkort ook maken? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept. 🍜

3 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Jessica J. • www.jessicajay.eu

    Lasagnebladen in soep? Hoe bijzonder, maar inderdaad, als het met vermicelli kan … Ziet er ongelooflijk lekker uit. 🙂

  2. 🐐 Marjan

    Je zou, voor een Aziatische glutenvrije variant ook rijstnoodles kunnen gebruiken. Ik zet de tofu altijd in een marinade van shoyu, citroenschil en -sap, zwarte peper en oester- of vissaus, knoflook en kerrie of curcuma. Blokjes tofu , op deze manier gemarineerd (ik zet er altijd een portie of wat van in de koelkast…het blijft best een poosje goed, mits goed afgedekt) stevig aangebakken, zijn volgens mij lekker als een extraatje/crouton bij de soep

  3. 🐐 Jessica

    De soep leek me heerlijk, ik heb hem vrijdag na een dag vol reizen en trekken (eerst van den haag naar Limburg voor familie bezoek en daarvandaan naar een vekantiehuisje in Beekbergen voor het weekend) gemaakt. Hij was zo klaar. Het snijden van de wortel en paprika’s die ik erin deed was mijn zen momentje. Een heerlijke soep was het, we hebben het als avondmaal en zaterdag al lunch gegeten. De stukjes lasagne erin zijn echt een vonst!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate