Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

18 schoonmaaktips die je leven een stuk makkelijker maken

Schoonmaken moeten we allemaal - hoe doen we dat zo snel en gemakkelijk mogelijk? Onze 18 makkelijke schoonmaaktips staan nu voor je klaar!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

 1. Is je badkamerspiegel vies? Eén van onze makkelijke schoonmaaktips is om de spiegel schoon te maken met wat scheerschuim en een doekje. Dit kan gemakkelijk tussendoor – scheerschuim staan immers in dezelfde ruimte.
 2. Huisdieren laten nou eenmaal haar achter, maar daar hoef je je niet langer aan te irriteren. Aai met een rubberen handschoen de haartjes van het oppervlak en de ergernis is verdwenen.
 3. Heeft je kind met een viltstift op een glad oppervlak gekleurd? Wodka is de oplossing – doe een beetje wodka op een wattenschijfje en boen daarmee de inkt eraf. De rest van de fles is hopelijk voor meer plezierig gebruik.
 4. Kringen op een houten tafel zijn vanaf nu verleden tijd. Dep een klein beetje mayonaise op het hout en de vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.
 5. Kalk in de toiletpot? Door wat cola -of een ander koolzuurhoudende drank- in het toilet te gieten en dit voor een uurtje te laten staan, zal de kalk verdwenen zijn.
 6. De vieze geur uit de prullenbak verdwijnt gemakkelijk door met een halve citroen de binnenkant van de prullenbak in te wrijven.
 7. Het doucheputje is snel verstopt, maar steeds ontstopper gebruiken is duur en slecht voor het milieu. Reinig het doucheputje eerst en giet vervolgens regelmatig een pot kokend water door het putje. Door dit regelmatig te doen, hoopt er minder vuil en viezigheid op en gebruik je minder chemische schoonmaakmiddelen.
 8. Altijd een glanzende douchedeur? Wrijf een eetlepel citroenolie eens per twee weken over het oppervlak. – de druppels zullen er niet aan vast zitten en je voorkomt kalkaanslag.
 9. Een spons of vaatdoekje is een bron van bacteriën. Door het vaatdoekje iedere avond een minuut in de magnetron te doen voorkom je een hoop stank en viezigheid.
 10. Witte sneakers blijven helaas nooit mooi wit (helemaal niet als er mee gevoetbald wordt), maar daar is een gemakkelijke oplossing voor. Maak de witte plastic gedeeltes schoon door met wat tandpasta te schrobben over de vlek.
 11. Is je vaatwasser vaak verstopt? Zorg er dan voor dat je iedere beker en bord afspoelt met wat heet water. De ergste resten zijn van verdwenen en komen niet in het afvoerputje van de vaatwasmachine terecht. Zo kun je trouwens je vaatwasser reinigen.
 12.  Leg een stuk aluminiumfolie op de bodem van de oven om aangekoekte resten in je oven te voorkomen.
 13. Voor een glanzende gootsteen maak je deze schoon met wat schoonmaakazijn – goed boenen met een sponsje en vervolgens afspoelen met heet water en wat afwasmiddel.
 14. Een vieze haarborstel weer fris en schoon krijgen? Leg de kam of borstel een uurtje in een sopje van warm water en wat druppels afwasmiddel.
 15. Knuffels van de kinderen moeten zo nu en dan schoongemaakt worden. Doe de knuffels daarom op kort programma in een waszakje in de wasmachine (let natuurlijk altijd wel even op het wasvoorschrift).
 16. Ben je klaar met die stinkende schoenen in de gang? Door een zakje vanillesuiker in de schoenen te leggen is de stank binnen mum van tijd weg.
 17. Wederom biedt citroen een uitkomst bij hardnekkige vlekken. Wrijf met een halve citroen over vlekken op een plastic snijplank en spoel vervolgens goed af met heet water en afwasmiddel.
 18. Voor wie extra glanzende ramen wil is dit dé oplossing – voeg 2 theelepels schoonmaakazijn toe aan het sopje en je hebt extra glanzende ramen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 christine

  hallo , ik vind de tips en trucs echt nuttig en zeer bewust om het milieu vriendelijk echt een topnummer bedankt.

 2. 🐐 Gio

  Ben heel blij met deze tips. Super site ?

 3. 🐐 Ineke

  Olie vlekken op je tapijt?
  Insmeren met mais meel,nacht in laten trekken,stofzuigen en wég is de vlek.

 4. 🐐 Lydia

  Leuke tips! Wat is citroenolie en waar koop ik dat?

 5. 🐐 Joke

  De steel van houten borstel heeft een vlek achtergelaten op de douchebak , met azijn geprobeerd en chloor, maar de streep blijft. Hoe krijg ik dat weg.

 6. 🐐 Paula

  Zweetgeur in kleding?? Helft glansspoel middel en helft water in spuitfles en (oksel)plekken inspuiten voordat de kleding de wasmachine in gaat.
  Kan op alle stoffen!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate