Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Betaalbaar en milieuvriendelijk schoonmaken

Groen en betaalbaar, het gaat niet altijd hand in hand. Maar wat als dat met ecologisch schoonmaken wel zou kunnen? Dat zou Vintastic - uhh ik bedoel - fantastisch zijn.

Elsje Blauwhof

Elsje is getrouwd en moeder van 2 jonge kinderen. Een vol, gezellig druk leven waar ze haar best doet om klein en bewust te leven. Ze heeft zes jaar in Zweden gewoond en is sinds een jaar weer terug in Nederland.

🐐 Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vintastic.

Groene producten die doen wat ze beloven

Het is niet altijd makkelijk om helemaal groen te leven. Om steeds te moeten letten op welke producten goed zijn voor mens en milieu en welke niet. Maar dit groene leven hoeven we natuurlijk niet meteen perfect te leiden. Over de jaren heen vinden we langzaam de producten die aansluiten bij onze normen en waarden en die ook nog eens doen wat ze beloven.

Deze week werd het tijd voor een update in mijn schoonmaakkastje. Sinds kort hebben we een nieuwe huishoudelijke hulp. Eén die wat meer open staat voor groene producten. De vertrouwde chemische producten die weer binnen waren geslopen in het afgelopen jaar, konden eindelijk mijn huis verlaten. En toevallig kreeg ik net op dit moment de mogelijkheid om een nieuw merk te testen. Het had zo moeten zijn. 😃

Via Vintastic kreeg ik hun keukenreiniger opgestuurd, zodat ik kon testen of dit groene product aan mijn schoonmaakverwachtingen voldeed. Om eerlijk te zijn ben ik geen poetsprinses, maar ik ging deze uitdaging graag aan.

keukenreiniger review

Om zeker te zijn van mijn bevindingen heb ik ook onze hulp en mijn moeder aan de slag gestuurd met de Vintastic keukenreiniger. Met de boodschap dat ze eerlijk mochten laten weten wat ze ervan vonden.

Aan de slag met Vintastic keukenreiniger

Zelf ben ik eerst aan de slag gegaan met het schoonmaken van onze oven. Een klus die niet elke week (of maand) wordt schoongemaakt moet ik bekennen. Een pittig werkje dus, maar ik was positief verrast. Het vet poetste ik met redelijk gemak zo van de ovendeur en -wanden af. Ook onze hulp zei dat het niet onder deed voor dure schoonmaakmiddelen qua poetswerk.

Het grappige aan deze keukenreiniger is dat als je de fles ziet, het lijkt alsof er een dunne waterige vloeistof in zit. Echter als je er mee sprayt, komt het er een beetje schuimig uit. Dit zorgt ervoor dat het ook op kastdeuren niet meteen helemaal naar beneden loopt.

Niet alleen was ik tevreden over de ontvetkracht – ook de geur was erg aangenaam. Omdat het op basis is van natuurlijk schoonmaakazijn, had ik een sterke azijngeur verwacht. Niet dat dit heel erg is, maar een lekker geurtje was een fijne toevoeging. Mijn moeder vond de geur ook lekker, onze hulp was er iets minder over te spreken. Niet helemaal haar ding en dat kan natuurlijk.

Hulp van kleine handjes

Om de zoveel tijd vragen mijn kinderen of ze mee mogen helpen met poetsen. Soms omdat de oudste een centje wil verdienen, soms omdat ze het gewoon heel leuk vinden. Bij de meer chemische producten, leng ik alles dan heel erg aan met water. Die producten zijn namelijk niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de gezondheid.
keukenreiniger

Gelukkig heb ik dat probleem niet bij Vintastic. Omdat het product op basis van 100% natuurlijk schoonmaakazijn is, ben ik niet bang om mijn kinderen te laten helpen met poetsklusjes. Met een gerust hart laat ik ze alles schrobben, zonder dat ik bang hoef te zijn voor chemicaliën die hun huid in trekken.

Prettig verrast

Vintastic heeft ons positief verrast. Voor €2,59 is deze reiniger in de winkels te vinden, voor de prijs hoef je het dan ook niet te laten. Behalve het resultaat en de prijs is het goed om te weten dat de flessen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. Na gebruik kan hij weer bij het plastic afval, om wie weet ooit weer een nieuwe flacon te worden.

Wil je meer weten over de Vintastic keukenreiniger of hun andere producten? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Dina

    Leuke site/blog!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate