Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Een schoon huis met schoonmaakazijn

Azijn is een eeuwenoud product. Een product die al bij de oude Egyptenaren werd gebruikt en dat nog steeds in gebruik is. Een product die de test der tijden heeft doorstaan, daar moet iets goeds aan zijn zou je denken. Daar denkt Vintastic hetzelfde over.

Elsje Blauwhof

Elsje is getrouwd en moeder van 2 jonge kinderen. Een vol, gezellig druk leven waar ze haar best doet om klein en bewust te leven. Ze heeft zes jaar in Zweden gewoond en is sinds een jaar weer terug in Nederland.

🐐 Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vintastic.

Even kort – het verhaal achter Vintastic

Vintastic is een volledige lijn met betaalbare, natuurlijke schoonmaakmiddelen. Alle middelen zijn op basis van schoonmaakzijn en helpen je om je huis schoon te maken en kalk aan te pakken.

Het familiebedrijf achter Vintastic brouwt al sinds 1947 natuurazijn en sinds 1979 ook schoonmaakazijn in Nederland. Mooi om te zien dat een bedrijf al zo lang goed en duurzaam bezig is. Alle producten zijn op basis van natuurlijke grondstoffen en biologisch afbreekbaar.

In mijn eerdere review lees je wat ik vond van hun keukenreiniger. In de review ging ik – ik sta niet echt bekend als poetsprinses – aan de slag om mijn oven schoon te maken. Ook had ik een testpanel bij me die eerlijk hun ervaringen hebben gedeeld.

vintastic producten

Naast de keukenreiniger heb ik ook de schoonmaakazijn van Vintastic mogen testen. Hieronder laat ik dan ook graag weten hoe dit is bevallen.

De producten van Vintastic

Vintastic heeft een hele range aan producten voor binnen en buitenshuis. Allemaal op natuurlijke basis, en dus gelukkig niet slecht voor het milieu. Naast dat deze producten niet alleen beter zijn voor het milieu, zijn ze ook nog eens hartstikke betaalbaar.

Op de website kan je een reeks van goede schoonmaak ideeën vinden als poetsen met azijn nog nieuw voor je is. Heel handig en leerzaam dus.

Schoonmaakazijn – de natuurlijke versie

Het verschil tussen azijn en schoonmaakazijn is dat bij schoonmaakazijn azijnzuur wordt gebruikt dat langs de chemische weg is gemaakt. Iets waar ik eigenlijk nog niet van op de hoogte was. Schoonmaakazijn is dus niet geschikt voor consumptie terwijl gewone (tafel)azijn dat wel is.

Echter bestaat er tussen de schoonmaakazijnen ook nog een groot verschil. De meeste schoonmaakazijnen zijn namelijk gemaakt van een synthetische samenstelling. Terwijl de azijn van Vintastic puur natuur is, die op natuurlijke wijze is gebrouwen.

Vintastic in gebruik

In de afgelopen weken heb ik Vintastic original schoonmaakazijn mogen uittesten. Deze fles ligt voor €0.74 in de winkel en is te gebruiken voor veel verschillende klusjes in en om het huis.

Zelf heb ik hem vooral gebruikt als vervanger voor de wasverzachter. Zowel de was en de wasmachine blijven hierdoor in mooie staat, twee vliegen in één klap. Verder een scheutje door het water als ik ga dweilen zorgt ook voor een prima resultaat. Alleen mis ik persoonlijk dan wel de lekkere schoonmaakgeur die je bij sommige andere producten hebt.

Daarnaast heb ik de waterkoker ontkalkt met een scheutje azijn en heb ik de douchekop in een bakje water met wat azijn laten weken.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet eerder bekend was met het merk. Af en toe keek ik wel eens goed rond tussen de schoonmaakartikelen om te kijken naar groene alternatieven. Vintastic was ik nog niet eerder tegen gekomen. Ik ben blij dat daar verandering in ons gekomen.

Het fijne aan schoonmaakazijn is dat het voor zoveel verschillende klussen inzetbaar is. Het is eigenlijk een onmisbaar product. De natuurlijke versie heeft zeker mijn voorkeur, dus ik ben blij dat ik deze schoonmaakazijn heb ontdekt.

Ben je benieuwd geworden naar de schoonmaakmiddelen van Vintastic? Kijk dan zeker even op hun website voor al hun producten en verkooppunten.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Laura

    Hoi Billy,

    zelf gebruik ik ook azijn bij de was als wasverzachter, maar dan wel natuurazijn.
    Schoonmaakazijn kan je rubbers van je wasmachine stuk maken. ( heb ik me laten vertellen)

    groetjes!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate