Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Minder geld uitgeven – 8 tips om de hand op de knip te houden

Iedereen kent weleens periodes dat ze minder geld kunnen uitgeven. Heb je momenteel wat minder geld te besteden of wil je snel geld besparen? Minder geld uitgeven en geld besparen wordt makkelijk met deze 8 manieren!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

 1. Geen nieuwe spullen meer kopen. Een simpele tip om minder geld uit te geven. Dat klinkt moeilijker dan gedacht, maar veel dingen heb je helemaal niet nodig. Waarschijnlijk heb je genoeg kleding in de kast die je aan kunt trekken en staat je huis ook al behoorlijk vol met accessoires en andere prullaria. Dingen die je echt nodig hebt, zoals boodschappen en toiletartikelen, kun je bij goedkope supermarkten en winkels kopen. Door geen of goedkopere artikelen te kopen bespaar je direct geld, zonder echt iets te missen.
 2. Met veel verjaardagen en andere feestjes in het verschiet, is het kopen van cadeautjes vaak een grote kostenpost. Minder geld uitgeven is je uitgangspunt en je wilt de jarige of organisator natuurlijk wel iets geven, maar dat hoeft niet per se veel geld te kosten. Door cadeautjes zelf te maken, bespaar je direct geld. Bak bijvoorbeeld een lekkere taart, maak een fotocollage of stel een pakketje samen met leuke herinneringen.
 3. Zeg alle onnodige abonnementen op. Veel diensten hebben een opzegtermijn van een maand. Binnen vier weken ben je af van de maandelijkse verplichting om te betalen. Weer wat geld bespaard. Ook abonnementen die via de televisie lopen, zoals extra film- of sportzenders, zijn eenvoudig stop te zetten. Veel van dit soort programma’s kun je ook online terugkijken, dus hoef je ze niet te missen. Lees ook ons artikel hoe je minimaal 100 euro per maand kunt besparen.
 4. Een goed tip om minder geld uitgeven is door vaker de fiets of het OV te nemen. Wanneer je met de auto gaat, betaal je veel benzinekosten en ook parkeerkosten kunnen flink oplopen. Als de afstand te ver is om het te lopen of te fietsen, is het openbaar vervoer dus een goede optie.
 5. Neem een eigen lunchpakket mee naar school of je werk. Als je iedere dag een broodje, koffie of wat lekkers koopt, telt dat behoorlijk aan. Een boterham is goed mee te nemen in een trommeltje of boterhamzakje en is natuurlijk veel goedkoper.
 6. Als je veel belt (met je mobiele telefoon, of met de huistelefoon), is het handig om via internet te gaan bellen. Dat kan met programma’s als Skype, of met bijvoorbeeld FaceTime van Apple. Deze diensten zijn gratis, het enige wat je er voor nodig hebt is een stabiele internetverbinding. Wat extra leuk is, is dat je tijdens het bellen elkaar ook kan zien.
 7. Probeer zo veel mogelijk spullen zelf te repareren. Een band laten plakken bij de fietsenmaker kost als snel twintig euro, terwijl een reparatiesetje bij een doehetzelf-zaak slechts vijf euro kost. Ook een losse zool van een schoen is vaak (tijdelijk) te repareren met wat secondelijm. Probeer bij ieder kapot item te bedenken hoe je dit zelf op kan lossen, je zult versteld staan van je eigen creativiteit!
 8. Geen bespaartip maar wél een manier om wat geld te verdienen in huis. Maak een rondje door je huis en verzamel alle spullen die je niet meer gebruikt, maar nog wel van financiële waarde zijn. Breng deze naar een inbrengwinkel of verkoop ze via Marktplaats. Grote kans dat je binnen een paar dagen geld verdient hebt en af bent van je ongebruikte spullen.

Minder geld uitgeven en meer tips om geld te besparen

Wil je tips die je echt gaan helpen om minder geld uit te geven? Bekijk dan zeker mijn praktische eBoek met slimme tips om geld te besparen en te verdienen.

Ontdekt hoe je veel geld kunt besparen, maar ook hoe je stap voor stap je levenskwaliteit verhoogt.

Lees meer…

 

Succes met besparen, geef minder geld uit en bedenk je dat er na regen altijd zonneschijn komt, en dat geldt waarschijnlijk ook voor je bankrekening.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Angie

  Dat laatste kan ik beamen: deze week 100 euro verdient met kleren die niet meer gedragen werden en dus enkel ruimte innamen en stof verzamelden 🙂

 2. 🐐 Annemarie Robben

  Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je moet bezuinigen. Voor ons waren al die kleiinere maatregelen indertijd niet effectief genoeg, Wat wel hielp was de auto verkopen. Dat levert direct geld op en bespaart een hoop kosten. Want ook een auto die je niet gebbruikt kost geld (belsting, verzekering, onderhoud, parkeerplaats))

 3. 🐐 LEO

  Zoals ik vroeger al meldde: heb je last van im^pulsaankopen (boeken, dvd’s, ..): maar er een foto van op je smartphone. Dan heb je al het gevoel “dat je het hebt”, maar je hebt er geen geld aan uitgegeven. Laat die foto enkele dagen of weken waar ze is. Kijk er af en toe naar. Vaak ga je zeggen: “Nee, dit had ik niet nodig” en klik de foto weg.

  “Gewoonte-aankopen” zijn een andere geldopslokker: even de coffee-shop binnengaan voor een koffie of een energy-reep, gewoon omdat het op je weg van of naar je werk ligt. 5x een kop koffie, dat zijn er 20 per maand. Dat zijn er 200 per jaar. Laat een koffie anderhalve euro kosten (meestal meer) en je kan berekeen hoeveel je hebt uitgegeven aan een automatische gewoonte. Oplossing: neem een andere weg.

 4. 🐐 Malu

  Zeker geen overbodige tips, maar als je al weinig uitgeeft, geen overbodige abonnementen hebt, geen auto hebt… Hoe kun je dan nog geld besparen? Dit zijn een beetje tips die vooral werken als je al meer geld hebt en als je echt overbodig spendeert… En de tip voor een cadeau… een taart bakken is ook echt niet per se goedkoop… Ik heb tips nodig voor als je geen geld hebt en ook al zo min mogelijk uitgeeft. Hoe bespaar je écht op boodschappen?

 5. 🐐 Monica

  Malu,

  als je in de gelegenheid bent natuurlijk (mobiliteit, tijd): folders uitspittenen de beste aanbiedingen zoeken. Veel artikelen zijn lang houdbaar, dus als je op het moment van de aanbieding, de 2+1 (of vaak bij het Kruidvat 2+2) kunt betalen, doen.

  Bukken in de winkel, onderin liggen vaak goedkopere artikelen. Ik vind wel, het goedkopere moet ook lekker smaken, of het is misschien wennen aan de smaak.

  Kijk naar het schapkaartje, naar de prijs per kilo.
  Laatst zei een mevrouw tegen haar vriend: het huismerk is duurder dan het A-merk. Ik wees hen op het schapkaartje. Omdat de inhoud van de verpakkingen anders was, was het huismerk toch goedkoper per kilo.

  Jouw situatie lijkt op die van mij, jaren lang

 6. 🐐 Corina

  Ik vaak last van stress bol hoofd als ik geld op me rekening heb of contant krijg snel neiging om uit tegeven juist aan raar dingen dat puur stress hoe ga daar mee om

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate