Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Minder straling in huis – 10 simpele tips

Of straling van je mobieltje of van het wifi internet nu schadelijk of onschadelijk is blijft onduidelijk. Totdat er meer duidelijkheid is kun jij stappen nemen om de hoeveelheid straling in je huis te beperken. Wij hebben 10 simpele tips.

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

De asbest van de toekomst

Elektrosmog en ‘de asbest van de toekomst’. Enkele namen die worden toegekend aan de toenemende hoeveelheid elektromagnetische straling waaraan we dagelijks worden blootgesteld.

Mobiele telefoons, WiFi routers en ontvangers, hoogspanningsmasten en alle andere apparaten die één of andere vorm van elektromagnetische straling uitzenden zouden schadelijk kunnen zijn. Buiten het veroorzaken van vage klachten zoals moeheid en hoofdpijn, zijn er onderzoekers die uitwijzen dat deze straling cellen aantast en op de lange termijn zelfs kanker kan veroorzaken.

Wat gaan we eraan doen?

Tja, wat kún je eraan doen. We zijn massaal verslaafd aan draadloze communicatie (mezelf inbegrepen), en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Daar komt bij dat een groot deel van de straling die door je huis raast niet eens afkomstig is van jouw apparatuur. Ook de WiFi netwerken van de buren zijn actief wanneer jij niet eens WiFi hebt.

De straling in je huis volledig elimineren is dus niet te doen, tenzij je een bijzonder goede band met je buren hebt of geen buren hebt. Wat je wel kunt doen is bewuster omgaan met apparatuur die straling afgeeft, en de blootstelling minimaliseren door middel van de onderstaande tips.

Zo beperk je straling in huis

De onderstaande tips helpen je de mogelijk gevaarlijke straling in huis eenvoudig te beperken.

 1. Zet je draadloze router op een automatische tijdschakelaar zodat hij ‘s nachts uitschakelt. Hiermee voorkom je dat je ‘s nachts wordt blootgesteld aan je eigen netwerk. Ja, de naburige netwerken blijven actief, maar de effecten van straling hebben een cumulatief effect. Bovendien is de kans groot dat de straling van je eigen router het sterkste is.
 2. Zet je router op een plek waar niet zo actief geleefd wordt. Zet hem dus niet onder je bureau als je veel thuis werkt, maar plaats hem bijvoorbeeld in een verre hoek van de kamer.
 3. De straling van WiFi tegenhouden of verminderen in huis is mogelijk. Plug een vaste pc aan de kabel in plaats van gebruik te maken van het WiFi netwerk. Dit is veiliger, is soms sneller, en kost nog minder energie ook.
 4. Straling wordt tegengehouden door aluminiumfolie. Wikkel de antenne van je router in folie en bekijk of je nog steeds bereik hebt op de plekken waar het nodig is. Zo ja, dan heb je een gedeelte overbodige straling uitgeschakeld.
 5. Leg je mobiele telefoon ‘s nachts niet in de slaapkamer en zéker niet op je nachtkastje. Doe je dit wel (vanwege de wekkerfunctie bijvoorbeeld), schakel de straling dan uit door je telefoon in vliegtuigmodus te zetten.
 6. Draag je mobiele telefoon zo weinig mogelijk dicht tegen je lichaam aan. Een paar uur een telefoon in een mannelijke broekzak heeft bijvoorbeeld al negatieve effecten voor de zaadproductie. Stop je mobiel bijvoorbeeld in een tas, en leg hem wat verder weg als je thuis komt.
 7. Wanneer je een nieuw gesprek begint zendt je mobiel de meeste straling uit. Wacht dus tot de verbinding gelegd is voordat je je mobiel tegen je hoofd houdt.
 8. Hebben je buren hun router naast jouw slaapkamer geplaatst? Vraag hen dan eens om de bovenstaande maatregelen te nemen (zoals de tijdschakelaar) of vraag of ze de muur op die plek willen bekleden met wat folie.
 9. Kies voor een vaste telefoon in plaats van draadloze DECT telefoons. Werk je wel met DECT huistelefoons? Plaats dan één basisstation op een plek waar mensen niet lang zijn. Bekijk hier een overzicht van alle vaste huistelefoons..
 10. Wees je bij de aanschaf van nieuwe apparaten bewust van de extra straling waaraan het apparaat je zal blootstellen, en neem dit mee als factor in je aankoopbeslissing.

Deze tips helpen je om de hoeveelheid elektrosmog in je huis te minimaliseren. En hoewel je altijd zult worden blootgesteld aan straling, kun je de kracht van de straling verminderen gedurende het grootste deel van je dag. Wil je meer lezen over elektrosmog? Op deze website lees je meer tips om blootstelling aan straling te voorkomen.

Blijf rustig

Hoe meer je leest over de mogelijke schadelijke effecten van elektrosmog, des te vervelender het wordt dat er zoveel onduidelijkheid bestaat. In de komende jaren zullen we er waarschijnlijk achter komen welke effecten deze straling nu werkelijk heeft op ons leven en op onze wereld.

Tot die tijd is ons advies, blijf rustig, doe wat je kunt doen en laat het los. Stress is nog altijd schadelijker dan een beetje WiFi straling!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

28 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 esje

  wat fijn dat jullie aandacht besteden aan dit onderwerp.
  als je perse met een dect wilt telefoneren kies dan voor een telefoon waar de eco-plus dect functie op zit. Steeds meer merken ((oa orchid en een aantal toestellen van siemens) hebben deze functie. scheelt aanzienlijk in straling en stroomgebruik.

  kijk uit met aluminiumfolie. het is waar dat het straling tegenhoudt, maar het reflecteert de straling ook. zit er bijvoorbeeld een klein gat (lek) in het folie (ontstaat snel als je het gebruikt) dan kan het signaal er door reflectie versterkt uit ontsnappen.

  goed artikel!

 2. 🐐 Karin

  Dank voor de tip over de vliegtuigmodus; nooit geweten. Inderdaad; soms gebruik ik mijn mobiel als wekker, als ik niet thuis ben. Verder heb ik bij allerlei stralingsapparaten, zoals magnetron, radio, pc, telefoon, tv een zwarte toermalijn liggen. Ook zou bergkristal, rozenkwarts en woestijnroos helpen. Tips over toepassing en verzorging van deze stenen vindt je op http://www.hetsteenhuis.nl/default.asp?id=191

 3. 🐐 dik willesmen

  gewoon alles elektrische apparaten
  met draad aan sluiten telefoon pc

 4. 🐐 Chinta M.L.Koster

  Ik heb buren die een huis vol hebben met alles wat met elektra te maken heeft.Het is onbespreekbaar om hen uit te leggen dat mijn huis constant onder hoge straling staat.Ik kan met mijn hoog sensitieve elektrogevoeligheid geen kant meer op.De pulserende invloeden van zijn apparatuur starten ‘s morgens om half 6 en stoppen in de late avonden zetten mij constant onder zware stroomaanvallen die aura migraine, tinnitus, tintelingen vanuit de benen omhoog lopend door hele lichaam veroorzaken.Hartkloppingen en geborrel in de darmen maken het gevoel dat alle cellen in het lichaam beroerd worden.Gevoel is het makkelijkst te duiden als onder stroom te staan.Ik ben doodziek.Ik kan allen nog ontladen door buiten in natuur te gaan wandelen. Ik leef gezond, voed me gezond, rook en drink niet, gebruik nauwelijks elektra, geen spaarlampen, geen tv etc etc Wat kan ik nog doen met folie? Alvast dank voor de gevraagde aandacht.mvg

 5. 🐐 Dick

  ik hoorde op het elohimcentrum dat aluminium folie over de dect telefoon heenleggen een goede leerzame proef is; zo gezegd zo gedaan aluminium folie over de dect telefoon gelegd
  dus niet eromheem frommelen gewoon een baan folie erover leggen
  gevolg de hele folie is vol met gaatjes geschoten door de dect telefoon; je weet niet wat je ziet.
  Agressieve energie van zon telefoon zeker niet gezond

 6. 🐐 Chinta M.L.Koster

  Ik zie je reactie nu pas maar ik geloof onmiddellijk dat er gaten in de folie zijn geschoten. Dat woordje “geschoten” is heel toepasselijk, want als ik mensen duidelijk probeer te maken wat die straling me aandoet geef ik ze het antwoord dat het “voelt” als of er gaten in mijn lichaam worden geschoten.
  Ik probeer dan ook om op de verschillende sites die ik tegenkom, per toeval of niet, mijn beleven rondom dit gebeuren te openbaren.
  Het blijft een kwetsbare toestand waarin de gevoeligen verkeren.mvg

 7. 🐐 Janneke

  Heb bedraad internet, ben nauwelijks maar heb wel last van mijn computer. Had een goedkope nieuwe (Asus) gekocht die weinig straling gaf maar langzaam werkte. Ingeruild voor een wat snellere, duurdere maar die geeft best wat straling. Ik heb hem een metertje bij me vandaan en in een geaard stopcontact.
  Heeft er iemand een idee wat ik er nog aan kan doen of wat een computer met weinig straling is.

 8. 🐐 esje

  Aan Janneke:kan jouw computer in de vliegtuigmodus? dan komt er als het goed is geen electromagnetische straling van af. kabelinternet werkt dan nog wel. Of zijn het de electrische velden waar je last van hebt? daar zijn andere oplossingen voor.

 9. 🐐 Janneke

  Vliegtuigmodus weet ik niet. Zal eens kijken. Dank voor te tip. Ik merkte echt het verschil tussen een hele oude computer (giga veel straling, dat ik helemaal elektrisch werd), een nieuwe die nauwelijks straling gaf en deze die wel behoorlijk wat straling geeft. Voel het echt bij mn voeten en dat het brandt in mijn schouders. Heb trouwens een plat beeldscherm dus daar ligt het niet aan. Sinds vorig jaar eigen internet, daarvoor thuis geen last.
  Merk niet dat zwarte toermalijn helpt. Schijfjes van dooozz werken bij mij beter tegen de wifi buiten de deur dan tegen de computerstraling.
  Zag net dat ik het verkeerd getypt had. De (goedkope) packard bell gaf nauwelijks straling, mijn huidige Asus juist veel. Weer een nieuwe kopen is ook weer zo wat en een hoop geld.
  Nu bleek ik ook op aardstralen te slapen. Kan misschien wat schelen als ik wat beter in mn energie zit.

 10. 🐐 Nicolaas de Ridder

  als je aluminium folie om een dect telefoon wikkelt
  en laat dit een poosje zitten dan zit het aluminium folie vol met gaatjes
  De tect telefoon schiet met pulzen gaatjes in de folie.
  Als je deze proef gedaan hebt dan is duidelijk voor de meesten dan dit niet goed is voor mensen natuurlijk.
  Je kunt straling, electra-smog sterk verminderen door toermalijn in afgesloten potjes in een netwerkje te zetten dat dan electro sog afzuigt.
  Dit is net als het openen van kristallen iets dan je doet met een kristalmeester.

 11. 🐐 Tessa

  Weet iemand hoe het zit met het aantal MB’s internetverbinding, en de straling die daar vanaf komt? Ik heb nu twee Wifi’s, één van 40 MB en één van 60 MB. Over twee weken vervallen deze, en wordt het er één van 120 MB. Is meer MB’s meer straling?

 12. 🐐 Janneke

  Volgens mij heeft die vliegtuigmodus meer te maken met mobieltjes en draadloos internet dan met de computer dus ik denk dat ik daar eigenlijk niks aan heb.

 13. 🐐 Marjan

  Voor Chinta en andere hypergevoelige mensen: in de anthroposofische geneeskunde wordt gebruik gemaakt van o.a. solumolie, via je arts ws te bestellen of probeer het anders zelf bij de Duitse Schlossapotheek. Van turf worden ook beschermende kledingstukken gemaakt. Ideaal zijn deze oplossingen niet maar alle beetjes helpen. fijn artikel…ook bedankt voor de reakties…handzaam!!!

 14. 🐐 johan

  Als je zoekt naar tips en tricks en een overzicht van artsen/therapeuten die stralingsdeskundig zijn, kijk dan eens op http://ikheblastvanstraling.nl

 15. 🐐 H.

  Wij hebben een router die plat is een geen antenne heeft. Ik weet niet waar de straling het sterkst is. Moet ik het hele kastje omwikkelen met aluminiumfolie?? De achterkant met draden niet neem ik aan..

 16. 🐐 Ansie

  Weet al een tijd dat ik hypergevoelig ben voor elektromagnetische straling. Naast verhoogde hartslag, tinitus, duizeligheid , slecht slapen en spanning is er nog een probleem bijgekomen. Het volgende; bij gebruik van elektrische apparaten stoppen deze willekeurig, zonder dat ik ze uitzet en er is geen sprake van stroomuitval. Als ik dan de schakelaar uitzet en na enkele uren het apparaat aanzet werkt het soms weer. Vaak duurt het veel langer, daardoor heb ik meerdere apparaten vervangen, terwijl ze uiteindelijk niet stuk waren. Wie kent dit probleem en wat is hier aan te doen? Het is behoorlijk lastig en het gebeurt steeds vaker.

 17. 🐐 stefan

  ik heb eeen vraag werkt het ook om eventuele straling van buren hun wifi apparatuur tegen te houden of verminderen met die folie om folie vanaf mijn woning de (muur te isoleren? of eventeeel te verminderen of meerdere lagen folie aan te brengen? mij is verteld dat tegen elkaar gepoloriseerde magneten ook straling wegnemen, maar geeft dat weer geen ander soort magnetische straling?

 18. 🐐 Redgy

  Heel goed artikel!
  Spijtig dat tussen de lezersreacties zoveel dwaze hints staan: kan de redactie hier niet op de ene of andere manier modereren ? Die zottigheden trekken namelijk de betrouwbaarheid van de site naar beneden en dat is bijzonder jammer.

 19. 🐐 Milan

  @t Stefan,
  Ik denkt het niet!
  Omdat je andere kant van de folie ook een flinke antenne blikvanger wordt
  van andere stralingen. naast dat je dan beetje Wi-Fi tegen houd krijg je meer gelazer met andere stralingen je dan nog mee helpt meer straling binnen krijgt

  Als je het echt goed wilt doen en ik denk ook de enige keuze die er nu is
  Je dan moet denken aan Faraday cage (kooi) en dit bij een kamer moet doen waar je slaapt en misschien de 2e waar je veel zit en de kosten dan al snel naar de paar 1000 euro gaan
  Maar dan heb je het wel 95% beter er zijn stralingen die blijkbaar niet helemaal zijn tegen te houden zover ik nu weet.

  Maar door blijven zoeken en misschien forums opzoeken en youtube kom je al heel ver
  En als je iets zelf gaat doen zou ik een goede meter kopen die aangeeft waar die straling vandaan komt en je kan bewijzen dat jou idee werkt

 20. 🐐 Els

  Hallo, ik heb sinds kort een slimme meter in mijn meterkast en mijn slaapkamer is ernaast. Voel me ziek van de straling. Kan ik hier ook iets met aluminiumfolie doen om de straling tegen te houden? Alle tips zijn welkom!

 21. 🐐 Boan

  Els, je kunt de slimme meter uit (laten) zetten, even googlen of jouw energieleverancier bellen en zeggen dat je last hebt van de meter. Laat ze het ook maar als officiele klacht opnemen, misschien gaan er dan eindelijk een keer belletjes rinkelen. Beste is natuurlijk om het ding niet in huis te laten plaatsen 😉

 22. 🐐 Eva

  Ik weet een heel goedkope en zeer simpele en doeltreffende manier:
  Ik zet s nachts de modem gewoon uit.
  Meteen valt er een last van mij af.
  Heb het meerdere keren ervaren dat het voelt alsof de lucht opklaart, dat er acuut meer rust en ruimte in m’n hoofd komt, een soort thuisgevoel.
  Dus, geen gebruik van internet snachts: UIT met dat ding.
  Overdag noodgedwongen wel weer de modem met wifi aanzetten.
  Zal nog kijken of evt via de software de wifi van de moden sowieso uit tr zetten is.
  Mobiel met usb-snoer aan de computer verbinden?

  Fijn dat er zoveel nagedacht wordt over oplossingen want ik herken de klachten: druk op t hoofd, onrust, onvrede, mindere concentratie.

 23. 🐐 MarieSofie

  @Chinta M.L.Koster

  Sommige mensen zijn inderdaad gevoelig voor straling, en het is niet leuk als je voor gek wordt verklaart. Vertrouw altijd op de stem van je lichaam, jij weet wat goed voor je is en wat niet. Lood staat er bekend om alle straling tegen te houden. Er is speciaal stralingslood behang te bestellen op diverse webshops. Ook zou u eventueel bladlood kunnen monteren op de muur met een sterke tape, om iets voordeliger uit te zijn.

  Veel succes! <3

 24. 🐐 Marijke

  Hallo lieve mensen,

  Op alle reacties wil ik graag reageren met hetzelfde, namelijk: ik herken jullie klachten en de natuurlijke oplossingen.
  Maar probeer te aarden en dat bedoel ik op 2 manieren. Ga op je blote voeten (het liefst in het gras of anders buiten) staan en verbind je in gedachten liefdevol met alle mensen in de wereld. En voor degene die dit al kunnen, verbind je liefdevol met je naasten. En dan laat ik aan jou of dit je huishouden, je familie, je buren of je vrienden zijn. Probeer de aarde zijn positieve energie weer terug te geven. En heb vertrouwen dat het goedkomt.

  Liefdevolle groet Marijke

 25. 🐐 Marijke

  Ik wil gewoon kunnen kiezen voor geen draadloos internet om mij heen. Ik kan elektrische zaken toch uitzetten? Weet iemand nog een plek waar dat kan?

 26. 🐐 Jw

  Heb tv programma gezien , de wereld is vol met straling . Je staat er continue aan bloot . Ik geloof dat er met deze 5g een explosie aan kankerpatienten bij komen . Maar je kunt het niet meer terug draaien . We vernietigen deze wereld zelf . Sinds die mobieltjes er gekomen zijn was het het vd dam .

 27. 🐐 Anke

  Mijn modem staat onder mijn bureau in de woonkamer, omdat daar de glasvezelaansluiting zit, superonhandige plek, maar hoe verplaats ik hem naar de gang? Volgens internetaanbieders kan dit niet, wat ik wel vreemd vind. Hoe kan ik nu nog aan mijn bureau zitten zonder me onder te dompelen in de straling? Is alufolie even effectief?

 28. 🐐 Tinq

  Ik wil even reageren op Ansie. Misschien wil de reactie dit dven doorsturen naar haar. Ik herken het probleem. Wij hebben hetzelfde voorgehad. Een nieuwe radio die kort na de aanschaf niet meer wou werken In de winkel deed hij het wel, plaatsten ze hem terug bij ons in de living, deed hij het niet, vervolgens in de winkel opnieuw wel weer. Lood gelegd onder de radio: probleem opgelost. Uw toestellen weigeren waarschijnlijk dienst o.w.v. wateraders. Hopelijk helpt dit.

  T.a.v. de anderen: aluminiumfolie houdt niet veel straling tegen. Op de WIFI scheelt dat hooguit 1 blokje qua bereikbaarheid… Het stralingsniveau vermindert wel wat. Best, denk ik om op meerdere vlakken in te zetten. Bij ons is dat preventie (ook LED- lampen vermijden), Doozzz, (edel) Shungiet, Orgonite, Penta Power, kristallen, planten, wateraders laten omleiden, en elke avond voor het slapen laat ik water over mijn handchacra’s lopen… (neem 1 minuut voor degenen die niet met een pendel werken). Het schijnt dat je bed (laken) aarden ook helpt, alleen niet doen bij onweer.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate