Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Opruimen na een feestje – gouden tips

Een feestje geven op zijn tijd is hartstikke gezellig. Geef jij binnenkort een feestje? Lees dan snel onze tips om rekening te houden met alle troep - opruimen na een feestje met onze handige tips!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

Troep in huis na een geweldig feestje

Wie kent het niet: je komt de dag na het feestje de keuken in en het aanrecht staat vol gebruikte glazen. Het is veel werk om het allemaal af te wassen en al dat water en de stroom voor de afwasmachine is natuurlijk ook niet goed voor het milieu.

Geef daarom iedere gast één glas waar ze de hele avond mee doen. Knutsel of koop een leuk naamkaartje en bevestig deze aan het glas. Een leuke binnenkomer voor je gasten én het scheelt veel schoonmaakwerk de volgende dag.

Zet op verschillende plekken in huis bakjes of emmers neer waar gasten hun troep of afval in kunnen doen. Lege prikkertjes, cadeaupapier, bierdopjes enzovoort. De volgende dag hoef je het afval niet meer te verzamelen en leeg je de bakjes boven de container.

Geef je een feestje in de woonkamer? Haal dan zo veel mogelijke losse spullen weg. Vloerkleden, kussentjes, tijdschriften en alle woonaccessoires worden snel vies door champagnedruppels of dwarrelend poedersuiker.

Wil je je feestje toch aankleden, kies dan voor makkelijk schoon te maken accessoires en textiel wat gemakkelijk te wassen is.

En vergeet niet: het is altijd tijd om een feestje te geven.

Tips – opruimen na een feestje

Deze tips zijn handig om mee te nemen voordat je feestje begint, maar niet heel bruikbaar als het feest wat uit de hand is gelopen en je de volgende dag overal glazen en troep tegenkomt en de vloer plakt, daarom de volgende tips:

  • Eerst opruimen, dan schoonmaken, luidt de regel. Verzamel servies, lege schalen en gooi alle rommel weg. Zo oogt je huis of de feestzaal direct een stuk opgeruimder en overzichtelijker.
  • Maak een sopje en neem tafels, vensterbanken, deurklinken en armleuningen af. Niets is zo vies als een plakkerig huis.
  • Doe de afwas en zet alles netjes in de kast. Heb je een vaatwasser (lucky you) dan heb je misschien de avond ervoor alles al in de vaatwasser gezet en kun je hem nu leegruimen en volzetten met nog een lading vieze vaat.
  • Stofzuig de ruimte en dweil vervolgens de plakkerige vloer. Gebruik een goed schoonmaakmiddel dat alle viezigheid meeneemt en je huis weer lekker fris gaat ruiken.
  • Laat de vloer drogen – zet alle spullen terug en geniet na van je feestje.

Een laatste tip: laat de feestvreugde niet verpesten door de troep die overblijft. Het opruimen ben je zo vergeten, maar het feestje blijft als het goed is altijd een mooie herinnering.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate