Vegan pumpkin pie

Billy van der GaagRecepten met pompoen zijn voor mij een ode aan de herfst! Deze vegan pumpkin pie behoort tot mijn nieuwe favoriete baksels met pompoen. Het recept voor deze oh-my-god-it's-so-absolutely-amazing pumpkin pie lees je hieronder!

Oh America

Twee jaar geleden vierde ik samen met Jelle Thanksgiving bij vrienden in Albuquerque. Oh Albuquerque. Die naam alleen al is een feestje om uit te spreken. Thanksgiving daar was een feest met heel veel eten met als afsluiter een flink stuk pumpkin pie.

De pumpkin pie hadden we die middag gekocht bij de supermarkt en eerlijk is eerlijk: ik was er niet weg van. Het deeg was flauw, de smaak van de pompoenvulling beetje muffig. Niet echt een aanrader, maar toch hoort een stuk pumpkin pie er op de één of andere manier bij.

De herfst is sowieso een periode waar, met name in Amerika, pompoen o-v-e-r-a-l in verwerkt wordt. Of het nu pompoenbrood is, pumpkin spice lattes bij Starbucks of stukken pompoen verwerkt in een gerecht. Als er maar ergens een hint van pompoen aanwezig is, dan is het goed. 🎃

Mijn eerste ervaring met een kant-en-klare pumpkin pie was dus niet echt om over naar huis te schrijven.  Vandaar dat ik aan de slag ben gegaan met mijn eigen versie – een vegan pumpkin pie.

En lekker dat-ie is geworden. 😃 Hieronder lees je hoe je zelf aan de slag kunt met deze vegan pumpkin pie.

Ingrediënten:

Bakvorm: taartvorm met een doorsnede van 28 centimeter
Voorbereiding: 15 minuten
Oventijd: 50 minuten

  • 300 gram kant-en-klaar taartdeeg – ik heb die van het merk Tante Fanny gebruikt
  • 500 gram pompoen – zonder schil en pitten
  • 180 ml kokosmelk – het liefst een vette variant, zoals die van Fairtrade Original
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 3 flinke eetlepels maizena
  • 60 ml maple syrup
  • halve theelepel gemberpoeder
  • halve theelepel kaneel
  • halve theelepel nootmuskaat
  • halve theelepel kruidnagel
  • halve theelepel zout

pumpkin pie recept

Bereidingswijze:

  1. Ontdoe de pompoen van de schil en pitten. Snijd de pompoen in kleine blokjes en kook de blokjes pompoen gaar in een pan met ruim water. Dit duurt zo’n 5-10 minuten. Spoel de blokjes pompoen hierna goed af onder koud water.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Voeg alle ingrediënten voor de vulling (dus alles, op het taartdeeg na) in een keukenmachine en pureer tot het een gladde massa is.
  4. Vet de taartvorm licht in (of gebruik het bakpapier dat bij het taartdeeg zit) en bedek de vorm met het taartdeeg en giet vervolgens de vulling in de vorm.
  5. Bak de vegan pumpkin pie af in de oven voor zo’n 50 minuten. De taart is gaar als hij bovenop wat bruiner is geworden. Het midden van de taart kan nog wat vloeibaar zijn, dat is prima. De vulling wordt vaster naar mate de taart is afgekoeld.
  6. Laat de pumpkin pie goed afkoelen, voordat je een puntje aansnijdt. Het is het wachten echt waard!  😃

recept vegan pumpkin pie

pumpkin pie

Om tijd te besparen heb ik voor dit recept een keer kant-en-klaar taartdeeg gebruikt. Dit scheelt je best wat tijd en de smaak van het deeg is goed. Zeker in combinatie met de vulling is deze vegan pumpkin pie ontzettend goed gelukt!

Klaar? Bakken maar! 👨🏼‍🍳

Iets voor jou deze vegan pumpkin pie? Laat het zeker weten als je deze taart hebt gemaakt. Tag me in een foto op Instagram of laat hieronder een reactie achter. 🎃

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Lisa

    Nog nooit pumpkin pie gegeten, maar pompoen vind ik wel heel lekker. Leuk recept, ik ga het deze herfst nog maken.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate