Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Jaaroverzicht 2018 – van maand tot maand

We gaan de laatste dagen van 2018 in, hoog tijd dus voor een jaaroverzicht! Per maand laat ik je graag zien wat mijn hoogtepunten waren van het afgelopen jaar.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Het was me een jaartje wel

Terugkijkend naar de foto’s van het afgelopen jaar tovert een lach op mijn gezicht. Heb jij dat ook? Het herinnert me eraan hoe leuk het leven is en wat je in een jaar allemaal meemaakt. Niet altijd natuurlijk, er zitten heus wel minder fijne dagen tussen. Alleen door door mijn foto’s te scrollen, brengt dit alles weer wat in perspectief en laat het voornamelijk zien hoe leuk het leven is.

Voor dit jaaroverzicht van 2018 heb ik per maand één of een aantal hoogtepunten gekozen. Het zijn allemaal hoogtepunten waar ik van heb genoten afgelopen jaar. Soms iets kleins en soms was ik ergens een hele maand mee in de weer, zoals met mijn yoga challenge in januari.

Zullen we maar gewoon beginnen? Hieronder vind je mijn jaaroverzicht van 2018! ⤵

Januari – yoga maand

Al de nodige jaren ga ik iedere week naar een yogaschool in Delft, maar voor de eerste maand van het jaar wilde ik me iets meer uitdagen. Vandaar dat ik besloot om te beginnen met een 30-day yoga challenge. Door een maand lang yoga te doen merkte ik dat mijn lichaam een stuk flexibeler is geworden.

In dit artikel vertel ik je er alles over. Goed idee trouwens om komend jaar deze challenge weer te gaan doen. 🧘🏼‍♂️

maand lang yoga
Wheel pose yoga

Februari – de maand van Steeds leuker

Tijdens de uitzending van het TV-programma Jacobine op Zondag werd in februari bekend dat Steeds leuker (het boek van Jelle) is verkozen tot meest spirituele boek van 2018! De prijs werd uitgereikt door Daphne Deckers en het was echt supertof om te horen!

Februari stond sowieso in het teken van zijn boek Steeds leuker. Er waren de nodige signeersessies gepland in boekhandels en optredens zoals bij het populaire Vlaamse TV-programma Van Gils & Gasten. Het was echt ontzettend leuk om hier bij aanwezig te zijn. Lekker beetje vanaf de tribune kijken en trots zijn op Jelle. 💛

Van Gils & Gasten
Jelle bij Van Gils & Gasten, ik kon lekker meekijken vanaf de tribune.

Maart & April – India, we’re back!

Eind februari werd alle drukte ons even teveel en vertrokken we voor twee maanden naar (het nog drukkere) India. Ironisch, maar waar. Na 3 dagen vluchtten we van het drukke Mumbai naar Goa – het tropische paradijs in het drukke India. Even een paar weken op adem komen, zodat we daarna vol energie weer lekker konden backpacken door India. Heerlijk.

Een kleine drie jaar geleden waren we voor het eerst in India en we zijn zo verliefd geworden op dit land, dat we er graag naartoe terug wilden.

Het was weer een onvergetelijke reis waar we genoten hebben van de stranden in Goa, het knuffelen met de koeien, geslapen hebben in de buitenlucht in de woestijn, genoten hebben en ons weer verbaasd hebben over de culturele verschillen én verbrandingsrituelen hebben bijgewoond in Varanasi.

Mei – voorlichtingsbijeenkomsten

Eind april kwamen we thuis van India, omdat we begin mei zouden beginnen met de verplichte adoptie voorlichtingsbijeenkomsten. Om de week woonden we samen met een vaste groep aspirant adoptieouders deze bijeenkomsten bij. We hebben hier veel geleerd over de achtergronden van het kindje en de biologische ouders.

Daarnaast waren Jelle en ik in mei 12,5 jaar bij elkaar. Hij had me verrast door me mee te nemen voor een nachtje naar Amsterdam. We sliepen in het Sir Adam hotel in Amsterdam-Noord en ‘s avonds hebben we heerlijk gegeten bij restaurant De Kas. Het restaurant is gevestigd in een voormalige Amsterdamse stadskwekerij uit 1926. Echt een aanrader om eens naartoe te gaan!

Billy - restaurant De Kas
Lekker eten bij restaurant De Kas in Amsterdam.

Juni – berg beklimmen in Zuid-Frankrijk

Samen met mijn goede vriendin Joyce en 300 andere mensen zijn we afgelopen juni voor een week vertrokken naar Argelès-Gazost. Een plaatsje in Zuid-Frankrijk, vlakbij Lourdes. En dat allemaal om de Col du Tourmalet te gaan beklimmen en geld op te halen voor het goede doel: onderzoek naar kanker én de bestrijding van kanker. 🧡

Het was een bijzondere week vol met fijne momenten. Een week met een lach en een traan. In mijn maandoverzicht van juni kun je er alles over lezen.

Joyce en Billy in Frankrijk
We zijn net begonnen met de wandeling.

Juli – huisje in de Vogezen

In de zomer heb ik samen met Jelle en nog twee vrienden een paar dagen doorgebracht in een huisje in de bossen in de Vogezen. Manmanman – wat was het een heerlijke tijd. Lekker gekletst, vuurtje gemaakt, gewandeld, gegeten, gedronken, in het bubbelbad naar de sterren gekeken en spelletjes gespeeld. Oh – en me verbaasd over stokbroodautomaten. Die heb je gewoon in Frankrijk. Gewoon lekker ontspannen met fijne vrienden een paar dagen weg. Heerlijke tijd.

Huis in de bossen mét opblaasbaar bubbelbad. 🙂

Augustus – kleine uitstapjes

In augustus heb ik – als ik naar mijn foto’s kijk – voornamelijk kleine uitstapjes gemaakt. Veelal in de buitenlucht, want ja het was ook zulk lekker weer. Avondje naar pleinbioscoop in Rotterdam, dagje weg met mijn zus naar Utrecht, naar Amsterdam Pride, naar Madurodam (met teveel mensen én wespen) en  het bijwonen van een Surinaamse kookworkshop. Dat soort dingen.

En niet te vergeten appeltaart bakken op 28 augustus, want die dag hebben we een paar jaar geleden uitgeroepen tot National apple pie day. Doe je komend jaar mee?

vegan karamel appeltaart
Vegan karamel appeltaart bakken op National Apple Pie day.
Dagje Utrecht
Biertje drinken met mijn zus langs het spoor in Utrecht.

September – eat, walk, sleep, repeat 😉

De maand september viel niet echt op door één specifiek hoogtepunt. Zo sliep ik een nachtje in Nijmegen en in Groningen (beide erg leuke steden), wandelde ik op zondag 15 km met Burgers & Buitenlui, gingen we met mijn familie een hapje uit eten. September was net als augustus al met al een hele fijne maand.

Wandelen in Delft
Wandelen in Delft.

Oktober – manusje van alles maand

Deze maand was voor mij weer zo’n maand als augustus en september. Zo sliep ik een nachtje in de meest authentieke B&B in Drachten in de bossen, bakte ik de nodige baksels (zoals deze vegan pumpkin pie), bezocht ik museum Voorlinden, een najaarsproeverij en bleef Jelle zijn neefje logeren. Oktober was meer dan een prima maand!

Vegan pumpkin pie

November – de verbouwing is begonnen

November stond voornamelijk in het teken van een verbouwing. Heel fijn dat de aannemer kon beginnen om meer licht en ruimte op onze benedenverdieping te realiseren. Na drie weken onder het stof te hebben gezeten is het zo goed als klaar. We zijn erg erg blij met het resultaat.

Er zijn wat (draag)muren weggehaald die direct zonlicht tegenhielden. Deze wilden we graag weg hebben. Zelfs op een zonnige dag kon het bij ons in de woonkamer behoorlijk donker blijven.

Binnenkort zal ik wat foto’s delen van onze nieuwe benedenverdieping. Dan heb je een beetje een idee hoe het is geworden. 🏡

Ook heb ik in november mijn eerste eBoek gelanceerd – met de toepasselijke naam Bespaargeit. In het eBoek vind je slimme tips die je gaan helpen om meer geld over te houden. 🐐

Het eBoek is inmiddels al een paar honderd keer aangeschaft. Mocht je interesse hebben, neem dan zeker hier een kijkje voor meer informatie over mijn eBoek Bespaargeit. 😊

verbouwing
Verbouwing is begonnen! Zwaai ook even naar de foto die Jelle maakt. 😉

December

December staat bij mij traditiegetrouw bekend om een drukke maand – feestdagen, (kerst)borrels en de nodige verjaardagen. Gelukkig heb ik mezelf de nodige vrije dagen gegund, zodat ik er dit jaar lekker ontspannen van kan genieten. 🙏🏼

Daarnaast hebben Jelle en ik nét voor de kerstdagen onze beginseltoestemming ontvangen om een kindje te mogen adopteren! De Raad van de Kinderbescherming en het Ministerie zien ons als geschikte adoptieouders en daar zijn we ontzettend gelukkig mee! 😁 In het nieuwe jaar kunnen we ons gaan inschrijven zodat we op de wachtlijst komen. Spannend!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Billy van der Gaag (Leukegeit) (@billyvdgaag) op

Nu ben ik natuurlijk ook heel nieuwsgierig geworden hoe jouw jaar voor jou is geweest. Heb jij dingen meegemaakt die je graag zou willen delen? Ik ben in ieder geval ontzettend benieuwd!

Fijne jaarwisseling!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

8 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Stephanie

  Mijn moeder is op 87 jarige leeftijd overleen dus dat was minder leuk. In februari heb ik nieuw vrijwilligerswerk aangenomen en dat bevalt tot nog toe prima. Ik heb steeds leuker gelezen en een ereader aangeschaft dus dat was ook wel erg leuk. In juni ben ik naar amerika gegaan en dat was erg bijzonder. Ik heb een nieuwe buurvrouw gekregen dat weer voor nieuwe uitdagingen zorgde en nu zitten we alweer in december ben een hoop wijzer geworden en heb heel veel gelezen. Ben nou in een boek bezig over michelle obamas memoires.

 2. 🐐 Ingrid

  Wat leuk dat jullie de beginseltoestemming binnen hebben.
  Het is een heel traject, maar uit eigen ervaring weet ik dat het zeer de moeite waard is.
  Voor ons is het al weer heel wat jaren geleden.
  Dit jaar was wel heel bijzonder want onze oudste dochter heeft haar biologische familie ontmoet na 20 jaar.
  Dit was ook weer een geweldig en bijzonder moment.

 3. 🐐 Billy

  Hoi Stephanie,

  Gecondoleerd met je moeder, dat is inderdaad niet leuk om mee te maken. Ik ben blij om te horen dat je ook de nodige mooie momenten hebt beleefd dit jaar. Benieuwd trouwens naar het boek over Michelle Obama. 🙂

 4. 🐐 Billy

  Hi Ingrid,

  Dankjewel!! We zijn er ook zo blij mee, weer een stapje dichterbij. 🙂
  Leuk dat jullie ook in hetzelfde traject hebben gezeten. Wat fijn dat jullie oudste dochter haar biologische familie dit jaar heeft mogen ontmoeten, dat is oprecht een bijzonder jaar te noemen! 💛

 5. 🐐 Jeetje

  Ik wens jullie ook voor volgend jaar vele fijne hoogtepunten toe en van harte gefeliciteerd met de beginseltoestemming! Veel succes met het vervolgtraject!

 6. 🐐 nina

  jullie gaan zonder twijfel “de leukste ,liefste ,tofste papa’s worden 🙂

 7. 🐐 E

  Mee eens Nina 😉
  Ik heb jullie (vooral Billy) eens ontmoet en gesproken bij een signeersessie van Jelle.
  Jullie zijn toffe jongens 😁
  Heel veel geluk het komende jaar!!

 8. 🐐 Rosa

  Leuk om te zien, Billy. Je jaaroverzicht maakt me helemaal vrolijk.

  Je hebt me gemotiveerd om deze maand ook mee te doen aan de 30-day yoga challenge van Adriene. Ik ben nu op dag 10 en ik merk al veel verschil. Heel fijn, dankjewel!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate