Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Makkelijke risotto uit de oven – met kastanjechampignons & doperwten

Billy van der GaagVind je risotto maken moeilijk? Met deze makkelijk te maken risotto uit de oven kan het niet meer mis gaan. De risotto is gevuld met kastanjechampignons en doperwten en is een feestje om te eten.

Een niet te ingewikkelde ovenschotel

Kijk, ik hou van uitdagende recepten. Ik hou er alleen nog meer van als recepten niet te ingewikkeld zijn. En als blijkt dat deze makkelijke recepten ook nog eens een ware smaaksensatie blijken, dan ben ik een blij mens.

Dat is precies het geval met deze makkelijke risotto uit de oven. De risottorijst wordt volgezogen met witte wijn en groentebouillon en samen met de kastanjechampignons, Parmezaanse kaas en overige groenten is dit een blijvertje geworden voor dagen dat ik geen inspiratie (en zin) heb om te koken.

Dit recept bestaat uit slechts 9 ingrediënten, waarvan je de meeste waarschijnlijk al in huis hebt. Deze makkelijke ovenschotel tovert een heerlijke risotto op tafel.

risotto uit de oven recept

Ingrediënten:

Aantal personen: 2 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Bak & oventijd: 30 minuten
Belangrijk: zorg voor een ovenvaste pan of een ovenschaal

  • 150 gram risottorijst
  • 200 gram kastanjechampignons – in partjes
  • 150 gram doperwten
  • 1 ui – in dunne blokjes
  • 2 teentjes knoflook – fijngesneden
  • een flinke hand bladspinazie
  • halve liter groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van deze risotto uit de oven

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Bak deze even glazig.
  3. Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze even mee voordat je de risottorijst toevoegt.
  4. Voeg na een paar minuten de risottorijst toe en roer goed door voor één minuut. Voeg de witte wijn samen met de groentebouillon, bladspinazie en doperwten toe.
  5. Doe een deksel op de pan (of dek af met aluminiumfolie), zodat de stoom niet kan ontsnappen.
  6. Zet risotto in de oven voor zo’n 30 minuten, net zolang tot het meeste vocht is opgenomen.
  7. Haal de risotto uit de oven, breng op smaak met wat verse peper en verdeel de Parmezaanse kaas over de risotto.


risotto uit de oven recept

Tip: Heb je geen ovenvaste pan? Gebruik dan een eerst een koekenpan om de champignons, blokjes ui, knoflook en risottorijst kort in aan te bakken (stap 2 en 3). Verplaats vervolgens de inhoud in een ovenschaal en ga verder met stap 4.

Ik ben dus echt fan van dit recept voor risotto uit de oven. Het vocht van de wijn en de bouillon is goed ingetrokken in de risottorijst, de groenten zijn goed gaar (nog nét een beetje knapperig 💛)en het geheel is zo onwijs lekker en eenvoudig te maken. Laat zeker in een reactie weten of jij dit binnenkort ook gaat maken. 🙂

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Rosa

    Risotto uit de oven? De bouillon er in een keer bij? 😮 Ik weet niet of deze traditionele risotto-liefhebber deze nieuwigheid aan kan haha. Maar ik moet zeggen dat het erg lekker klinkt, dus misschien moet ik het maar eens proberen! 😊

    Voor dit jaar staat in elk geval een traditionele risotto op het kerstmenu!

  2. 🐐 Annelies

    Geweldige recepten. Hele gezellige Kerstdagen en een Gezond en Gelukkig 2019.
    Liefs van Annelies.

  3. 🐐 Marco

    dit ga ik zeker een x maken binnenkort,meestal mislukt risotto bij mij nml,
    nu hopelijk niet haha

  4. 🐐 Esther

    Vanavond het gerecht gemaakt met alle hoeveelheden zoals in het recept geschreven. Na 30 minuten was er nog veel vocht aanwezig in de ovenschotel. Geen idee wat ik nu verkeerd heb gedaan…

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate