Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

7 tips om je slaapkamer in één keer een stuk romantischer te maken

Een beetje romantiek in de slaapkamer, daar deinst niemand voor terug. Maak daarom van je slaapkamer de meest romantische plek in huis. Hoe je dit aanpakt? Wij geven je 7 handige tips.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Raambekleding in de slaapkamer

Net als in de woonkamer is de juiste raambekleding van grote invloed op de sfeer in de slaapkamer. Kies voor plissé-, rol- of hanggordijnen en doe deze half dicht. Zo geniet je nog van de laatste zonnestralen van de avond, maar heb je toch de romantische sfeer teruggebracht in de slaapkamer.

Wat ook een heel romantische optie is, is om houten panelen te kiezen en die aan de zijkanten van de ramen te bevestigen. Alsof je in een echt Frans kasteeltje verblijft.

2. Pasteltinten

Het kleurgebruik voor een romantische slaapkamer is natuurlijk heel belangrijk. Kies voor zachte, pasteltinten in combinatie met (gebroken) wit. De kledingkast en het bed zijn vaak van hout gemaakt – deze meubels zijn heel geschikt om op te schuren en daarna met een white wash te behandelen. Hierdoor ontstaat een lieflijke, dromerige sfeer in je slaapkamer.

3. Dekbedovertrek kiezen

Het bed is het grootste en belangrijkste meubelstuk in een slaapkamer, daarom verdient dit item wat extra aandacht. Kies een mooie dekbedovertrek (zoals hier) dat niet teveel de aandacht trekt (wit doet het altijd goed in de slaapkamer) en leg over het voeteneind een mooie sprei, bijvoorbeeld een quilt.

Beleg het hoofdeind met verschillende kussens (kies bijvoorbeeld contrasterende kleuren en verschillende materialen). Zo wordt je bed een heel aantrekkelijke plek om lekker op neer te ploffen.

4. Sprookjesbed

Naast passend beddengoed kun je je bed nog veel romantischer maken. Bijvoorbeeld door een mooie klamboe op te hangen van weelderig tule in een zachte (pastel)kleur. Deze drapeer je (deels) om je bed of bundel je samen met een mooi satijnen lint. Een beetje kitsch mag wel, het is immers voor het goede doel: een romantische slaapkamer.

5. Kaarsen of lichtsnoer in de slaapkamer

Je moet er niet een al te wilde avond van maken, maar een paar brandende kaarsjes in je slaapkamer zijn een instant sfeermaker. Wissel verschillende soorten en groottes kaarsen af en verspreid deze door de slaapkamer. Zet bijvoorbeeld een paar kaarsen op de vensterbank of op je nachtkastje. Een ouderwetse kandelaar voor aan de muur is ook een heel sfeervol. Wel even oppassen met de brandveiligheid natuurlijk. 🙂

Kies je liever voor een veiliger sfeerlicht in plaats van brandende kaarsjes? Tegenwoordig zijn er tal van leuke lichtsnoeren te koop die je op kunt hangen (deze vind ik hartstikke leuk). Bijvoorbeeld langs de deur of boven je bed.

6. Vermijd rommel in de slaapkamer

Wie deze website regelmatig bezoekt, weet dat opruimen belangrijk is om je prettig te voelen in je huis. Dat geldt ook voor de slaapkamer. Helemaal wanneer je optimale romantiek wil in deze ruimte, is het belangrijk dat je niet tegen allerlei troep aan hoeft te kijken. Een paar boeken of tijdschriften zijn prima, maar vermijd overige rommel. De slaapkamer is een plek waar je tot rust wil komen, niet een plek waar je je ergert aan rotzooi.

Ook leuk om te lezen: 5 tips om je slaapkamer fris te laten ruiken
&: frisse ideeën om je slaapkamer op te knappen

7. Een beetje groen

Niet iedereen vindt bloemen of planten in de slaapkamer een fris idee, maar als je verse bloemen regelmatig vervangt en planten goed onderhoudt hoeft dat geen probleem te zijn. Kies planten of bloemen in zachte kleurtjes en zet deze op een gezellig plekje in de slaapkamer. Of kies voor rode rozen, voor wie écht romantisch te werk wil gaan.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 martin scholten

    goede ideeen

  2. 🐐 animous

    een zoutlamp in de slaapkamer geeft ook heel veel sfeer, een mooi zacht oranje knus licht..

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate