Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5 ideeën voor een gezellige woonkamer

Veel tijd wordt doorgebracht in de woonkamer. Waarom er dan niet de gezelligste kamer in huis van maken? Wij hebben 5 woonkamer ideeën voor je klaarstaan!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Van je woonkamer één geheel maken

De juiste combinatie van meubels, accessoires en vaste elementen zorgt ervoor dat de woonkamer een gezellige ruimte wordt, maar die juiste combinatie vergt soms wat inspanning. Je moet het een beetje aanvoelen, maar door één stijl te kiezen kom je al een heel ver.

Door op Pinterest (zoals onze pagina daar) en in woonmagazines te kijken, doe je de nodige inspiratie op en ontdek je wat jouw smaak is. Ga je voor een moderne, strakke look in je woonkamer of verkies je een warme sfeer met meer natuurelementen?

Zodra je een keus uit hebt gemaakt voor welke style je gaat, is het belangrijk om consequent te zijn. Haal de items die qua look niet passen in de gekozen stijl uit de woonkamer en zet alleen maar items neer die passen binnen je gekozen stijl. Een mix van verschillende stijlen staat vaak rommelig, en dat is verre van gezellig.

2. Meer persoonlijkheid in huis

Echte gezelligheid moet je zelf creëren en hoe kun je dat beter doen dan persoonlijke spullen in je woonkamer te plaatsen. Denk daarbij aan souvenirs die je van mooie reizen hebt meegenomen, (oude) foto’s van familie en vrienden, zelfgemaakte kunstwerken (zoals deze lamp van plastic bekers), etc.

Juist door deze items breng je je eigen sausje in de kamer, en ziet iedereen bij binnenkomst direct dat ze belandt zijn in jouw gezellige woonkamer.

3. Aangekleed staat netjes

Een paar meubels met wat accessoires kúnnen een woonkamer gezellig maken, maar vaak ben je er dan nog niet. Het gaat juist om de basale aankleding dat een woonkamer daadwerkelijk sfeervol en gezellig maakt. Hiermee bedoel ik de vloer- en raambekleding en de muren.

Door ook wat aandacht te besteden aan gordijnen of luxaflex geef je je huis meteen een gezellige uitstraling en dat geldt ook voor de vloer. Een geheel nieuwe vloer is wellicht wat duur, maar met een mooi kleed kom je al een heel eind. Wat betreft de muur heb je tal van leuke opties: verven (egaal of in een patroon), behang, foto’, etc.

Heb je een grote woonkamer? Lees dan zeker dit artikel: grote woonkamer indelen & inrichten – 6 tips

gezellige woonkamer inrichten

4. Woonkamer verlichten

Naast stijl en persoonlijkheid zijn er een aantal basis elementen die een woonkamer kunnen maken of breken wat betreft gezelligheid. De bovengenoemde raam-, muur- en vloerbekleding is daar één van, maar ook de keuze van lichtpunten is heel belangrijk als het gaat om gezelligheid in een woonkamer.

Over het algemeen gezien is licht van boven (dus spotjes of een hanglamp bijvoorbeeld) minder gezellig en sfeervol dan licht vanaf de grond. Eén of twee lichtpunten aan het plafond zijn handig, maar een paar staande lampen (met verschillende hoogtes) maken jouw woonkamer pas echt gezellig.

Daarnaast kun je kaarsen aansteken, dat is instant gezelligheid en dus altijd goed. Of steek de open haard aan, dat geeft sfeerlicht én warmte. Wat wil je nog meer?

5. Warmte in huis

Over warmte gesproken – dat staat één op één gekoppeld aan gezelligheid. Warmte creëer je zoals gezegd door een letterlijke warmtebron in de vorm van een open haard, maar ook door het gebruik van zachte materialen (zoals fluweel) en door bepaalde (warme) kleuren. Denk daarbij aan okergeel, terracotta en andere mediterrane kleuren.

Hou je van een zwart, wit en grijs-gekleurd interieur? No worries. Probeer alleen wel wat extra aandacht te besteden aan warmte in de vorm van lichtpunten en de zachte materialen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 martin scholten

    5, 10 of 20 cent over ? leg dit telkens in een jampot. kijk wat je eind van de maand er in zit. 15 hele eurooos?

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate