Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Makkelijke zwarte bonen chili

Houd je ook zo van zwarte bonen? Maak dan zeker dit makkelijke recept voor zwarte bonen chili. Naast een lading zwarte bonen bevat deze chili de nodige tomaat en ui. Plus een geheim ingrediënt. Bekijk hieronder het recept!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Winderigheid

Yep. Een blik bonen kan voor de nodige winderigheid zorgen. Dat zal met deze zwarte bonen chili niet anders zijn. Gelukkig is dit allemaal heel normaal en gezond.

Op naar het eten van NOG meer bonen. Op Leukegeit.nl zijn al de nodige recepten met zwarte bonen verschenen. Wat dacht je van een lekkere vegaburger of taco’s gevuld met zwarte bonen?

Vandaag deel ik het recept van een makkelijke zwarte bonen chili. De ingrediënten hieronder heb ik afgestemd op een mild pittige variant. Houd je van pittig of juist van wat minder pittigheid? Voeg dan wat extra chilipoeder toe of laat wat achterwege.

zwarte bonen chili recept

Je hoeft alleen de ui en de knoflook te snijden. De rest gaat haast vanzelf. In een half uurtje staat deze makkelijke zwarte bonen chili op tafel.

Wat heb je nodig?

Aantal: 4 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 20 minuten

Deze makkelijke chili van zwarte bonen staat snel op tafel en bevat de inhoud van een blikje bier als ingrediënt. Gebruik je liever geen bier? Vervang dezelfde hoeveelheid dan voor groentebouillon.

  • scheutje olijfolie
  • 1 flinke ui – in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook – fijngesneden
  • 1 blikje bier *geheim ingrediënt alert* (of iets minder – net hoe vast jij de chili wilt hebben)
  • 3 blikken zwarte bonen (400 gram per blik) – uitgelekt en afgespoeld
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 gram per blik)
  • halve theelepel chilivlokken (meer of minder naar eigen wens)
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel chilipoeder
  • snufje zout
  • optioneel als topping: verse koriander, blokjes avocado en een klodder (vegan) zure room

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de blokjes ui hier glazig in voor 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak voor 1 minuut mee. Roer regelmatig door elkaar.
  2. Voeg de inhoud van het blikje bier toe samen met de zwarte bonen, blokjes tomaat en alle specerijen. Meng het geheel door elkaar, zodat de smaken in elkaar kunnen vloeien.
  3. Breng de zwarte bonen chili aan de kook en zet het vuur wat lager als het eenmaal begint te koken. Laat de chili vervolgens voor 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Proef of de chili op smaak is en voeg eventueel wat peper en zout toe.
  5. Garneer het geheel met je favoriete toppings.

makkelijke zwarte bonen chili

Ik weet het zeker – van deze makkelijke zwarte bonen chili ga je echt heel erg blij worden. Geniet van de geuren die vrijkomen als je in de keuken staat en garneer de chili met heerlijke toppings zoals verse koriander en blokjes avocado.

Ga jij ook aan de slag met deze zwarte bonen chili? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept.🍲

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Anneleen

    Tegen winderigheid bij bonen helpt het om deze te koken met een goeie theelepel natrium bicarbonaat erbij!

  2. 🐐 Yvonne

    Een HEEL blikje bier?? #bonensoep

  3. 🐐 Angelique

    Gisteren gemaakt. Lekker! Alhoewel niet het hele gezin het daarmee eens was. Ik heb alcoholvrij bier gebruikt, dan kan iedereen proeven/mee-eten. En idd niet het hele blik maar voldoende voor smaak en juiste dikte.

  4. 🐐 Billy

    Dat klinkt goed Angelique! Je kunt inderdaad ook een alcoholvrije variant gebruiken en iets minder bier. Helemaal goed. Ik maakte een flinke batch voor de volgende twee dagen en merkte dat de inhoud van één blikje bier precies goed was.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate