Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Scrambled tofu

Bij het bereiden van dit gerecht had ik eigenlijk niet het idee dat ik scrambled tofu kon waarderen. Wat bleek? Het is heerlijk geworden en met de juiste hoeveelheid groenten in dit recept kom je direct aan je portie groenten op een dag. Is dat even mooi meegenomen?

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Leverworst versus scrambled tofu

Naast lunchgerecht is de scrambled tofu ook ideaal als vervanger voor je boterham met leverworst of hagelslag. Het kost je maar een paar minuten om dit te maken – je hoeft er dus niet eens eerder voor je bed uit.

Voor de vegans onder ons: je kunt dit recept naar hartenlust eten, want deze scrambled tofu is gemaakt zonder eieren en andere dierlijke producten. En voor de niet-veganisten onder ons: niet getreurd, het is écht heel erg lekker.

scrambled tofu

Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • een pakje zijden tofu van 300 gram (of normale tofu – zie instructies hieronder)
  • klein scheutje sojamelk (zo’n 50 ml)
  • scheutje olijfolie om de tofu in te bakken
  • paprika, knoflook, rode ui en paksoi (in stukken gesneden)
  • een handje verse spinazie
  • een theelepel kurkuma
  • theelepel hot curry (zoiets als kerriepoeder)
  • peper en zout
  • brood om erbij te serveren
  • een lekkere kop koffie om het af te maken

Bereidingswijze

  1. Meng de zijden tofu met het scheutje sojamelk.
  2. Zet een koekenpan op het vuur met de olijfolie en bak eerst de groenten (op de spinazie na) een paar minuten.
  3. Na zo’n 5 minuten mag de spinazie toegevoegd worden. Roer de spinazie goed door de overige groenten heen.
  4. Voeg als laatste de zijden tofu en de specerijen toe en meng alles goed door het gerecht.
  5. Serveer het met wat brood en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan.

Opmerkingen

Gebruik je geen zijden tofu, maar harde tofu? Laat deze dan eerst een minuut of 20 uitlekken in een vergiet. Je kunt er iets zwaars opzetten om dit proces te versnellen.

vegan scrambled tofu

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Josjara

    Hoi Billy, je hebt leuke en gezonde, lekkere recepten +voordelig en niet zo bewerkelijk dat ook nog zelfs. En echt om van te smullen denk ik, ga ze zeker uitproberen. Bedankt en ik laat weten hoe ze gesmaakt hebben!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate