Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Slaapkamerzen – Zo maak je van je slaapkamer een rustplek

Door zen te wonen en te leven krijg je meer rust in je leven en dat is natuurlijk erg fijn. Slapen brengt ook veel rust, het liefst in een zen-slaapkamer. Hoe je dat doet lees je hieronder, wij hebben 5 tips om je slaapkamer als rustplek in te richten!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. K(l)eur je slaapkamer

Aan kleuren voor je slaapkamer muur is er te kust en te keur te kiezen. Maar hou er rekening mee dat sommige kleuren heel druk zijn, en dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor je als je van een goede nachtrust houdt.

Wit is natuurlijk altijd goed, maar zachte pastelkleuren kunnen ook heel rustgevend zijn. Ga je liever voor een behangetje? Dan is dat ook een optie, maar houd rekening met prints. Deze kunnen heel druk overkomen, waardoor je slaapkamer helemaal niet meer zen wordt. Rustige patronen in een zachte kleur zijn daarom de beste optie.

2. Geur = rustgevend

Niet iedereen houdt van (sterke) geuren in je huis of slaapkamer, maar mocht je er wel van houden dan kan dit bijdragen aan hoe rustgevend je kamer wordt.

Een subtiele geur in de vorm van een geurzakje of wierook kan je in een rustige stemming brengen waardoor je beter slaapt. Lavendel staat bijvoorbeeld bekend als een rustgevende geur, maar ook de geur van jasmijn, kaneel, rozen en viooltjes zorgt voor een heel rustgevend effect. Door de subtiele geur in te ademen, kom je langzaam tot rust en val je gemakkelijker in slaap.

3. Beddengoed

Het belangrijkste onderdeel van je slaapkamer is natuurlijk je bed. Zorg er daarom voor dat deze rust uitstraalt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een effen dekbedovertrek te kiezen (zoals hier op Fonq) in een kleur waar jij rustig van wordt. Pak ook niet teveel uit met kussens (hoe mooi dat ook staat), dit is alleen maar onhandig en ziet er druk uit. En dat is natuurlijk niet de bedoeling in een zen-slaapkamer!

4. Raambedekking

Je hebt verschillende soorten raambedekking: van (rol)gordijnen tot lamellen en jaloezieën. De meest rustige optie zijn geen lichtdoorlatende gordijnen te nemen, het liefst tot aan de grond. Door de gordijnen tot aan de grond te laten lopen creëer je meer hoogte in de slaapkamer, wat een luxe gevoel geeft.

Lichte gordijnen in combinatie met lichte muren, maken de ruimte optimaal zen. Je slaapkamer lekker zennig maken? Kies dan voor een extra paar gordijnen in de vorm van vitrage. Deze kun je overdag ook dicht doen, waardoor er minder fel licht naar binnen schijnt.

5. Slaapkamer met rustige accessoires

De juiste accessoires kunnen jouw slaapkamer heel zen laten aanvoelen, maar houd het rustig. Kies dus geen woonaccessoires in felle kleuren, maar hou het bij natuurlijke tinten en materialen. Ook een boekenkastje in de slaapkamer kan heel druk overkomen.

Kies er dus voor om de boeken op een andere plek neer te zetten, of koop een kast die je af kunt sluiten. Dat geldt ook voor een kledingkast. Deze kan goed geplaatst worden in een slaapkamer, maar als de kast open is, komt dit erg druk op je over. Kies dus altijd kasten (dit geldt ook voor nachtkastjes) die je af kunt sluiten.

Meer weten hoe je je slaapkamer rust kunt laten uitstralen voor een betere nachtrust? Bekijk dan zeker onderstaande twee boeken. Ideaal voor een feng shui slaapkamer en hoe je de warboel kunt bannen uit je slaapkamer.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Francine

    Dat luxe hotel ziet er heel gezellig uit….waarom weggaan als je dichtbij alles hebt?

  2. 🐐 Jeannette

    Ondanks dat er niet veel in mijn slaapkamer staat, kan er nog heel wat uit. Wat een rust zal dat geven.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate