Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Gratis spaarzegels & spaarsystemen – wat levert het je op?

We sparen met zijn allen de gratis spaarpunten van Douwe Egberts en de Air Miles bij de supermarkt en de benzinepomp. Maar met welk spaarsysteem ben je het beste uit? Bekijk ons overzicht wat je kunt kopen van een aantal grote spaarsystemen.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Waarom sparen we spaarzegels?

Dat is een goeie vraag. Sinds ik ben gaan samenwonen viel het me op door hoeveel winkelketens je wordt overvallen met een klantenkaart of een gratis spaarsysteem waar je aan kunt deelnemen.

In het begin zat mijn portemonnee vol met klantenkaarten, maar inmiddels kom ik niet verder dan een AirMiles pas, een pas van de bouwmarkt en de IKEA Family kaart die ik steeds kwijt ben voor mijn recht op een gratis koffie. Irritant. Maar voor gratis koffie gooi ik graag het hele huis om op zoek naar die oranje pas.

Ook spaar ik nog steeds de punten van Douwe Egberts – áls we Douwe Egberts drinken. Ik krijg de DE zegels ook van veel mensen uit mijn omgeving. Nu een paar jaar later ben ik wel erg benieuwd wat ik hier van kan kopen.

Waarom knippen we de DE punten van de pakken koffie en ergeren we ons bij de kassa van de Shell als we onze Air Miles pas zijn vergeten? Is het de zuinigheid? Of vinden we het gewoon fijn dat we iets gratis krijgen – want zeg nou zelf: Het cadeau krijgen van iets waar je zelf voor hebt gespaard is toch altijd leuk?

Het cadeau krijgen is natuurlijk relatief, want zoals gezegd kun je in onderstaande tabel zien wat het je ongeveer gekost heeft om een presentje uit te zoeken in de winkel of vanuit de catalogus. Dus bij welke spaarzegels of welk spaarsysteem krijg je de meeste bang for the bucks?

Onze vergelijking: Waar spaar je de leukste cadeau’s of korting?

 

SpaarsysteemUitgegeven bedragAantal gekregen punten of zegelsWelke cadeau of bedrag?
Air Miles (alleen bij tanken Shell)€ 3000ca. 1008 punten1x gratis naar de film bij Pathé
FreeBees (alleen bij tanken BP)€ 3000ca. 2010 punten€ 20,10 korting bij o.a. fonQ.nl, Weekendjeweg.nl en KwikFit
Douwe Egberts (koffiepads)€ 3000ca. 19.290 zegels100 euro (de waarde van 200 punten is 1 euro)
Felix Kattenvoer (400 gram uit blik)€ 3000ca. 6122 punten40x Felix kattentenjes – altijd handig als je kattenfamilie op bezoek komt

En – levert het je wat op?

Uit de conclusie van deze tabel kunnen we wel zeggen dat je eerst enorm veel geld uit moet geven, voordat je hier iets leuk voor krijgt. De vergelijking van € 3000 is wellicht wat veel voor mayonaise, maar het geeft je hierdoor natuurlijk wel een goed inzicht welk spaarsysteem de beste voorwaarden biedt.

Ik denk dat ik nog wel even door moet sparen voordat ik iets leuks in de Douwe Egberts shop kan kiezen, want met ongeveer 2800 punten zit ik nog lang niet in de buurt van een gratis koffiemachine. Dat gaat dus nog wel even duren. Of misschien moet ik maar gewoon genoegen nemen met een gratis DE mok. 😉

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

8 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Petra

  Wij hebben eens een espresso machine gekocht met DE punten. In de shop werd iedereen erbij gehaald, ze hadden nog nooit iemand gezien met zoveel punten! Resultaat van een ervenis van een koffie-addict en de rest van de familie. Uitgerekend dat het 50 jaar lang 4 pakken koffie per week was #fail van #DE

 2. 🐐 Nurchamiel

  Punten sparen is leuk voor erbij, het moet geen hoofddoel worden. Anders wordt het een beetje te.

 3. 🐐 Jennn

  ach, als je de producten toch koopt kun je net zo goed sparen. Maar als je producten juist gaat kopen omdat je dan kunt sparen zit er misschien iets niet goed

 4. 🐐 Manjo

  Waarom tonen jullie bij een artikel over GRATIS zegels, een zegelboekje van AH? Dat is juist een van de bekendste KOOPzegelsystemen van Nederland. Dat is ook het enige systeem waar ik nog aan meedoe, ondanks dat ik alleen naar AH ga voor dingen die Lidl of Nettorama niet heeft.
  Per uitgegeven euro kun je voor 10 cent een zegeltje kopen. Bij 490 zegels is het spaarboekje vol en krijg je 52 euro contant uitbetaald. Dat is 3 euro winst, ofwel bijna 6%, zoveel rente geeft een spaarrekening niet.

 5. 🐐 Fera

  Al die spaarakties zijn alleen bedacht om klanten TERUG TE LATEN KOMEN naar de winkel die de zegeltjes, stempeltjes e.d. uitdeelt. Het is ook iets typisch Nederlands. Dit soort spaarsystemen zul je in het buitenland nergens tegenkomen.
  De Belgen hebben het niet voor niets altijd over die ‘zuinige’ zo niet ‘pinnige’ Nederlanders.
  Zolang mensen er gretig gebruik van blijven maken zullen er alleen maar meer spaarsystemen bijkomen. Mensen laten zich graag in de luren leggen!

 6. 🐐 Majoh1966

  Bij de Dekamarkt hadden ze afgelopen zomer een spaarpunten actie waarmee je gratis geronimo stilton spullen kon sparen. Daarmee heb ik voor de kids van een vriendin 2 complete zomervakantie rugtasjes bij elkaar gespaard. Mij koste het werkelijk niets, behalve de boodschappen die ik toch al deed. Kijk, dat zijn leuke dingen voor de mens 🙂

 7. 🐐 Meibloempje

  De Plus Koopzegels leveren het meeste op. Bij relatief weinig zegels kun je ze bovendien al verzilveren:

  “Bij elke € 1,00 die u bij ons aan boodschappen besteedt, kunt u een PLUSpunt kopen die € 0,02 kost. Deze PLUSpunt plakt u in het PLUSpuntenboekje en met 200 punten is het boekje vol. Voor een spaarboekje heeft u dan in totaal € 4,00 uitgegeven en het boekje is dan € 6,00 in contanten waard! Dit is maar liefst 50 % rendement.”

  Met Airmiles ben ik gestopt. Ik kon er vrij weinig mee doen, kocht er meestal een dvd met korting bij de AH mee, maar die dvd was dan elders sowieso al goedkoper, dus ik vond het behoorlijk nutteloos.

  DE-punten spaar ik voor iemand anders, die heeft inmiddels de hele familie van Senseo-apparaten voorzien van de punten die ze krijgt en ruilt. 🙂

  Maar ik koop geen produkten voor spaaracties. En ook geen extra boodschappen om een extra troetel/disneyfiguurtje/voetbalplaatje te krijgen.

 8. 🐐 Nelleke

  Ach ik denk maar zo, zolang ik toch al naar die winkel ga waar zo’n spaarsysteem is zoals Airmiles en ik neem van de zegels alleen maar de gratis te sparen spullen (dus vooral niet zoveel punten + bijbetalen want dat is zonde), wat kan het dan schelen, da’s toch alleen mooi meegenomen. Dan gaan we lekker een keer gratis naar de bios of een keertje gratis door de autowasstraat. Dat zijn dingen die ik normaal ook doe, dus dan is het best een leuke actie.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate