Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Maandoverzicht mei – 12,5 jaar samen én een mooi tulpenveld

Na een reis van twee maanden door India was het eind april tijd om naar huis te komen. Het is hoog tijd voor een nieuw maandoverzicht, want ik deed weer een hoop dingen waar ik blij van werd.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Dit is wat ik zoal deed in mei

Eerlijk is eerlijk: met zo’n mooi tulpenveld naast het station in Delft val je met de neus in de boter als je na een lange reis weer thuiskomt. Toch was het weer even wennen om in Nederland terug te zijn na een reis van twee maanden. India is bijzonder, in alle facetten. Het is er prachtig, druk, verrassend en chaotisch. Overal waar je bent zijn mensen. Dat zorgt voor levendigheid, maar ook voor weinig tijd om te relaxen. Dus na terugkomst merkte ik dat ik nog wel wat tijd nodig had om in het ritme te komen. Inmiddels ben ik weer helemaal gewend en vind ik het heerlijk om weer terug te zijn.

Adoptiebijeenkomsten

Zoals je waarschijnlijk al had vernomen zijn Jelle en ik begonnen met het adoptieproces. Het is een lang proces van meerdere jaren en begin mei zijn we begonnen met de adoptiebijeenkomsten. Het zijn bijeenkomsten die als doel hebben om ons als aspirant-adoptieouders voldoende informatie te geven om een goede keuze te kunnen maken om al dan niet te adopteren. Het is bijzonder om dit traject te mogen doorlopen. 🧡

Verjaardag vieren

Op 30 april was ik jarig en in mei vierde ik mijn verjaardag voor familie en vrienden. Ik struinde diverse kookboeken af op zoek naar lekkere taarten.

Op Instagram deelde ik een foto van één van de heerlijke vegan taarten die ik had gebakken. Het was een chocolade taart met karamelsaus én popcorn. De andere taart was een (niet rode) red velvet cake – er is blijkbaar iets misgegaan met de hoeveelheid bieten die ik had gebruikt. Ach de smaak was goed en daar draait het om toch? 🎂😉

Ter voorbereiding op de berg (zie mijn vorige maandoverzicht) die ik op 20 juni ga bewandelen voor het goede doel, liep ik een paar weken geleden met een groep mensen een heerlijke wandeling van 14 km door het groene landschap tussen Delft en Schiedam. Het was een zonnige dag en het voelt goed om meer natuur in je eigen omgeving te ontdekken.

wandelen

Jelle had me als verrassing voor mijn verjaardag meegenomen naar Amsterdam. Later bleek dat we ook nog eens 12,5 jaar bij elkaar zijn (oeps, dat was ik dan weer even vergeten). Hij boekte een nachtje in een supermooi hotel in een oud Shell kantoor op Amsterdam-Noord en ‘s avonds hebben we genoten van een vijfgangen diner bij restaurant De Kas. Het restaurant is gevestigd in een oude stadskwekerij in het Frankendael park. Manmanman – wat was dat lekker.

En gezellig nog even een foto van ons samen tijdens één van onze laatste dagen in India. 🧡

J&B

De afgelopen maand heb ik de nodige nieuwe horecazaakjes leren kennen. In Amsterdam ontdekte ik op Amsterdam-Noord De Ceuvel, een soort duurzame broedplaats met tof restaurant. Veel vega en vegan opties en heerlijke appeltaart zoals je ziet. 🍰 In het centrum van Amsterdam ben ik wezen lunchen bij De Bolhoed – linzensoep samen met een heerlijke salade. Prima plek aan de Prinsengracht.

In Oostvoorne heb ik genoten van een vegetarische aspergemenu bij restaurant Aan Zee. Het restaurant is gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen (energie wordt opgewekt uit zon en wind en er wordt gekookt op hout – er is geen gasaansluiting). Erg leuke plek om eens naartoe te gaan.

Daarnaast ben ik ook langsgeweest om een broodje te eten bij Trek, dit is een broodjeszaak in de Kabelfabriek in Delft. Eigenaresse Indira maakte voor mij dit heerlijke broodje met pulled veggie (van oesterzwammen). Zo lekker!

Van deze dingen op het web werd ik blij

De afgelopen maand ben ik veel leuke dingen tegengekomen op het web. Artikelen waar ik blij van werd of innovatieve dingen die een glimlach op mijn gezicht bezorgden. Het eerste artikel komt van Trouw.

Als het aan de Europese Commissie ligt wordt de verkoop van wegwerpplastic (zoals wattenstaafjes, rietjes, ballonstokjes wegwerpservies en roerstaafjes)  aan banden gelegd met een verbod op deze producten. Veelgebruikte plastic producten waar nog geen volwaardig alternatief voor is, moeten worden teruggedrongen. Laat ik hier nou groot voorstander van zijn.

Hier word ik zo blij van. Niet dat ik persé groot fan was van biefstuk, maar ik vind het zo knap dat ze een plantaardige variant ervan hebben kunnen maken. We moeten nog even geduld hebben, want de ‘Hollandse’ plantaardige steak van Vivera ligt pas over een paar maanden in de winkel.

Goed nieuws dat het kabinet eindelijk plannen heeft gemaakt wanneer de eerste twee kolencentrales hun rookmachine uit moeten zetten. Deze twee oudste kolencentrales moeten uiterlijk 2024 dicht, de andere drie kolencentrales krijgen nog tot 2030 de tijd. Wat mij betreft had het wel iets eerder gemogen allemaal, maar ik begrijp ook dat er veel geld mee gemoeid gaat. En er is nu in ieder geval duidelijkheid. ✌🏻


Dit zijn een aantal dingen waar ik afgelopen maand blij van werd. Ik vond mei een maand waar ik weer in het ritme kwam van alledag kwam en waar ik de nodige leuke dingen heb gedaan. Op Instagram deel ik geregeld een foto (of via Instagram stories) wat ik aan het doen ben. Volg je me hier al? 🙂

Waar werd jij blij van in mei?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Sandra

  Nog van harte gefeliciteerd! Jullie hebben een hoop mooie dingen om te vieren deze maand. Geniet van het geluk.

 2. 🐐 Tessa

  Jullie zijn zo lief samen. Op naar de volgende 12 en een half jaar.

 3. 🐐 Steph

  Ik ben ook heel blij met het nieuws over het sluiten van de kolencentrales. Ik zag ze liever gisteren al sluiten, maar ja ik snap ook wel dat dat niet zomaar kan. EU is goed bezig met een verbod op weggooiplastic. Jullie ook gefeliciteerd jullie zijn een mooi stel.

 4. 🐐 Marjan

  Hoi Billy, van harte gefeliciteerd jullie! Toen ik 12 1/2 jaar getrouwd was, vond ik het ongelofelijk…het woeste leven in aanmerking genomen voordat ik die stap zette, had niemand het van mij verwacht: een monogaam koperen huwelijk. Inmiddels is het dit al tot 30 jaar uitgebreid..met echte instemming doch niet zonder moeite. Trots op en blij mee. Ik gun jullie van harte dat zelfde…ook de moeite, want zonder gaat het niet en je wordt er groter van. Hetzelfde wens ik jullie met jullie toekomstig ouderschap: heel veel veelomvattend geluk!
  Grappig: mijn schoonmoeder was ook jarig op 30 april en zodoende hing in Oirschot altijd de vlag uit op haar verjaardag.
  Ik houd van je insteek :daar werd ik blij van. Ik heb geen tekens meer om de mijne te delen, maar één is het hooiveld in de aflopende heuvelrug achter m’n keukenraam: zo mooi van kleur met die telkens veranderende bloemen! Hartelijke groet, Marjan

 5. 🐐 karin van splunter

  van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag mooie om te wandelen of bergklimmen voor goede doel ik heb in april rode kruis bloesemtochtgewandel 15 kilometer

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate