Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Staycation – De leukste tips voor een vakantie in eigen land

De leukste staycation tips voor jou én je gezin, omdat niet iedereen deze zomer naar een zonnige bestemming vertrekt. Geen zin in de reis, te duur, te warm: genoeg redenen om lekker thuis te blijven.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

Een staycation in en om je eigen huis

Voor een leuke staycation hoef je het niet per se buitenshuis te zoeken. In en rondom het huis zijn er genoeg leuke dingen te doen. Ga bijvoorbeeld lekker de tuin in en sluit de watersproeier aan op de tuinslang. Deze waterpret zorgt gegarandeerd voor wat verkoeling tijdens een warme zomerdag.

Ook als het geen mooi weer is, zijn er genoeg leuke activiteiten te organiseren die je binnen kunt doen. Wat dacht je van een leuke filmmarathon (de Harry Potter serie bijvoorbeeld) of ga eens ouderwets een spelletje doen. Of duik gezellig de keuken in met je kinderen om bijvoorbeeld koekjes te bakken en bereid samen een heerlijk driegangen diner voor.

Om toch een echt staycation vakantiegevoel te krijgen, is het voor kinderen hartstikke leuk om een nachtje in een tent te slapen. Zet de tent op in de achtertuin en ga lekker een nachtje slapen in een tent, of je kinderen natuurlijk. Net echt!
Mijn jongere zusje en ik kampeerden iedere zomer in ons tentje in de tuin. De tent richtten we knus in en ‘s ochtends werd door onze ouders een ontbijt op (opblaas)bed gebracht, een leuke herinnering (zie foto).

Op vakantie gaan in de buurt

Het is natuurlijk ook leuk om er op uit te gaan, maar daar hoef je niet ver voor te rijden. Vaak worden er zomers in jouw dorp of stad veel leuke activiteiten georganiseerd. De agenda van deze activiteiten is vaak te vinden bij het VVV-kantoor, ga daar dus zeker eens kijken.

Met mooi weer is het heerlijk om lekker te picknicken. Zoek een leuk park of veldje op waar je naar toe kunt lopen of fietsen, met een grote tas vol lekkere dingen. Spreid je kleed uit en geniet van het meegebrachte lekkers.

Een dagje uit is ook staycation

Een dagje naar de dierentuin, een pretpark, een evenement: het zijn allemaal leuke dagjes uit en een ideale invulling voor je staycation. Op internet zijn vaak kortingsbonnen te vinden en websites als VakantieVeilingen bieden vaak goedkopere kaartjes aan.

Het is ook leuk om de andere kan van Nederland te ontdekken. Woon je in het Westen, dan is het leuk om eens een bezoek te brengen aan Zwolle of Groningen, of andersom natuurlijk. Combineer shoppen, met wat leuke bezienswaardigheden en strijk uiteindelijk neer op een gezellig terras.

Er is genoeg te doen

Geen zin in bovenstaande activiteiten? Je kunt altijd nog in huis aan de gang! De vakantie is de ideale tijd om eindelijk je boekenkast te ordenen en die keukenkastjes op te ruimen. Veel plezier tijdens jouw staycation!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate