Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Groene tip #1 – stroom besparen met een stekkerblok

Je bent vast wel bekend met de term sluipstroom. Elektriciteit die weglekt via al die handige klokjes op je wekker, het lampje op de TV en de adapters van je oplaadbare gadgets. Bespaar eenvoudig op sluipstroom met een stekkerblok!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Zet al je standby gadgets bij elkaar

Probeer alles wat op een standby stand gaat als je het niet gebruikt dicht bij elkaar te plaatsen. In principe doe je dit van nature al: Je zet de TV, speaker, homecinema set, digitale TV set, wireless router en spelcomputer meestal op één kastje. Maak er een gewoonte van om ook in de buurt van deze apparatuur je mobiel op te laden.

Plug alle apparatuur in een stekkerblok met schakelaar

Nu is het heel simpel: Zorg dat je al deze apparaten met één simpele beweging kunt uitschakelen. Hiervoor kun je zo’n stekkerblok met een schakelaar gebruiken, overal verkrijgbaar voor slechts een paar euro. Leg het blok wel zo neer dat je makkelijk bij de schakelaar kunt.

Klik voor het slapengaan

Maak er vervolgens een gewoonte van om dit stekkerblok ‘s nachts uit te schakelen. Zo heb je in één klap het grootste deel van alle sluipstroom in huis te pakken. Je doet er ook verstandig aan om het stekkerblok uit te schakelen als er verder niemand thuis is.

Voordelen: veilig, energiezuinig en geldbesparend

Door deze apparaten steeds uit te schakelen als je ze niet gebruikt bespaar je op jaarbasis een hoop stroom. Hierdoor bespaar je geld en spaar je het milieu. Bovendien is de kans op kortsluiting en dus brand aanzienlijk afgenomen. Nog altijd worden veel huisbranden veroorzaakt door standby apparatuur.

Waarschuwing: Check van tevoren of je stekkerblok het opgetelde aantal Watts van je apparatuur aankan om problemen te voorkomen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Laura

    Ik heb een systeem van klikaan klikuit. Het is even investeren, maar als ik weg ga heb ik een geprogrammeerde knop en alles is uit!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate