Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Tempeh invriezen & bewaren

Is tempeh geschikt om in te vriezen? En zo ja - hoe kun je dit het beste doen? In dit artikel lees je alles over tempeh invriezen en hoelang je tempeh kunt bewaren.👌

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Kun je tempeh invriezen?

Een blok tempeh is vaak vrij groot. Het gewicht varieert ergens tussen 250 en 400 gram. Ik kan me voorstellen dat dit best een grote hoeveelheid is. Zeker als je slechts een klein deel van de tempeh nodig hebt voor een recept.

De houdbaarheid van een vers blok tempeh varieert tussen enkele dagen en twee weken. Kijk dus goed op de verpakking tot wanneer de tempeh houdbaar is.

tempeh invriezen en bewaren

De resterende tempeh in de koelkast bewaren is een optie. Mits luchtdicht verpakt in plastic folie en niet langer dan drie dagen.

Wil je op een later moment aan de slag met tempeh? Dan is de vraag “Kun je tempeh invriezen?” natuurlijk een hele logische. Om je maar meteen het verlossende antwoord te geven:

Ja, je kunt tempeh zeker invriezen. 🥳

Hoe je tempeh het beste invriest? Wikkel de overgebleven tempeh in plastic folie of afsluitbare zak. Druk de lucht uit de zak en leg de tempeh in de vriezer. De tempeh is in de vriezer tot zeker drie maanden houdbaar.

tempeh bewaren in de vriezer

Hoelang kun je bereide tempeh bewaren?

Heb je al recept met tempeh gemaakt en wil je graag weten of je deze tempeh kunt invriezen? Dan raad ik je onderstaande aan:

  • in de vriezer: zeker enkele maanden houdbaar na bereiding
  • in de koelkast: tot 3 dagen houdbaar na bereiding. Doordat ik zelf zo goed als plantaardig eet lukt het mij meestal om de houdbaarheid met 1 of 2 dagen op te rekken. Beoordeel zelf of het gerecht nog eetbaar is.

Een blok tempeh kun je dus zeker invriezen. Wil je meer experimenteren met tempeh en de lekkerste marinades en bereidingen ontdekken? Dan is mijn online tempeh workshop vast iets voor jou. Hieronder vind je alle informatie over mijn video workshop. 📹

Tempeh workshop

Aan de slag met tempeh – online workshop

Het ding met tempeh is: je moet het leren bereiden, anders wordt het niets – dat is precies wat ik je ga leren in mijn online workshop. Ontdek hoe je ieder blok tempeh omtovert tot de ster van je maaltijd in simpele stappen met herkenbare ingrediënten.👌

Tijdelijk ontvang je ruim 40% korting!

Lees meer over de workshop…

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate