Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Met deze tips kun je gesneden groenten langer bewaren

Gesneden groenten zijn een gemakkelijke manier om gezonde snacks en maaltijden te maken, maar ze kunnen snel bederven. Met deze tips kun je gesneden groenten langer bewaren.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Waarom zou je gesneden groenten langer willen bewaren?

Er zijn een aantal -voor mij- belangrijke redenen waarom je gesneden groenten langer zou willen bewaren.

 1. Om geld te besparen: Gesneden groenten zijn meestal (een stuk) duurder dan hele groenten. Het is dus belangrijk om ze zo lang mogelijk vers te houden om te voorkomen dat je geld verspilt aan groenten die je niet kunt opeten voordat ze bederven.
 2. Om gezonder te eten: Gesneden groenten zijn een gemakkelijke manier om gezonde snacks en maaltijden te maken. Dus als je ze langer kunt bewaren, heb je altijd gezonde opties binnen handbereik.
 3. Om tijd te besparen: Als je gesneden groenten langer kunt bewaren, hoef je minder vaak naar de supermarkt te gaan en hoef je minder vaak tijd te besteden aan het snijden van groenten.
 4. Om voedselverspilling te verminderen: Door gesneden groenten langer te bewaren, kun je voedselverspilling verminderen door ervoor te zorgen dat je alle groenten op kunt eten voordat ze bederven.

Genoeg redenen om er voor te zorgen dat je langer kunt genieten van gesneden groenten. Hieronder vind je mijn tips hoe je gesneden groenten langer kunt bewaren.

Zo kun je gesneden groenten het langst bewaren

Als je deze tips volgt, kun je langer genieten van vers gesneden groenten en het risico op bederf verkleinen.

 1. Spoel gesneden groenten goed af onder koud stromend water voordat je ze in de koelkast bewaart. Dit kan helpen om eventuele bacteriën of residu te verwijderen.
 2. Bewaar gesneden groenten in luchtdichte containers of zakjes. Dit kan helpen om de groenten langer vers te houden door te voorkomen dat ze uitdrogen of in contact komen met andere voedingsmiddelen in de koelkast.
 3. Probeer gesneden groenten zo snel mogelijk op te eten. Hoewel ze langer meegaan als ze op de juiste manier worden bewaard, blijven ze het beste als ze zo snel mogelijk worden opgegeten.
 4. Bewaar gesneden groenten apart van andere voedingsmiddelen. Dit kan helpen om te voorkomen dat ze in contact komen met andere voedingsmiddelen die een geur afgeven, wat kan leiden tot bederf van de groenten.
 5. Gebruik een vochtig papieren handdoek om gesneden groenten in de koelkast te bewaar. Dit kan helpen om te voorkomen dat ze uitdrogen.
 6. Gebruik bevroren gesneden groenten als een optie om langer te bewaren. Bevroren groenten kunnen een goede manier zijn om langer te genieten van gesneden groenten. Zorg ervoor dat je ze goed bevriest voordat je ze bewaart en laat ze ontdooien voordat je ze gebruikt.

Door deze tips te volgen, kun je gesneden groenten langer bewaren en voorkomen dat je geld verspilt aan groenten die je niet kunt opeten voordat ze bederven. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je altijd gezonde en verse groenten binnen handbereik hebt om te eten.

Lees ook: Zo kun je groente en fruit het beste bewaren

Kun je gesneden groenten invriezen?

Gesneden groenten kun je zeker invriezen. Het is een goede manier om langer te genieten van gesneden groenten en om te voorkomen dat je geld verspilt aan groenten die je niet kunt opeten voordat ze bederven. Hier zijn een paar tips voor het invriezen van gesneden groenten:

 1. Spoel de groenten goed af onder koud stromend water en laat ze daarna goed drogen voordat je ze in de vriezer bewaart.
 2. Bewaar de groenten in luchtdichte containers of zakjes om te voorkomen dat ze in contact komen met andere voedingsmiddelen in de vriezer of uitdrogen.
 3. Verwijder zoveel mogelijk lucht uit de containers of zakjes voordat je ze bewaart om te voorkomen dat de groenten snel bederft – zo bevat lucht bacteriën, waardoor de kans op bederf toeneemt.
 4. Label de containers of zakjes met de naam van de groenten en de datum waarop je ze hebt ingevroren.
 5. Probeer gesneden groenten binnen 6 tot 8 maanden op te eten om te voorkomen dat ze achteruitgaan in kwaliteit.

Door gesneden groenten op de juiste manier te bewaren, kun je hun versheid en smaak langer behouden. 🥒

Wat zijn jouw beste tips voor het bewaren van gesneden groenten?

Budget weekmenu's

Aan de slag met mijn bundel weekmenu’s

Gezond en lekker eten hoeft echt niet duur te zijn.

Begin vandaag nog met het plannen van de maaltijden aan de hand van mijn vier weekmenu’s en je zult zien dat je voor een budgetvriendelijk bedrag gezond én lekker kunt eten. 🥳
Lees meer over de weekmenu’s..

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

 1. 🐐 Astrid

  Ik vries vaak (gesneden) groente in en heb gemerkt dat je de meeste groente beter niet ontdooit voor gebruik, maar bevroren in kokend water (bijv. boontjes) of de hete koekenpan (bijv. paprika) doet.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate