Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Thaise currysoep met noedels

Deze Thaise currysoep doet je verlangen naar Thailand. Een heerlijke soep vol met noedels, groente en kruiden die je even wanen op één van de mooie tropische Thaise eilanden.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Soep met een vleugje Thailand 🏝

Of het buiten nu warm of koud is, soep gaat er bij mij altijd wel in. Zoals deze Thaise currysoep – vol met romigheid, groente, curry specerijen en noedels. Deze soep is een blijvertje onder de soepen geworden bij ons thuis.

Het idee van gebonden soepen gevuld met noedels of pasta spreekt me altijd erg aan. Je hebt aan één volle kom soep genoeg en je hoeft er geen stokbrood bij te eten. Kan natuurlijk altijd, maar ik verwacht dat je na een kom van deze soep al behoorlijk vol zit.

currysoep met noedels

Deze soep met Thaise invloeden is weer een heerlijk recept geworden:

  • staat in 30 minuten op tafel
  • is makkelijk te bereiden, zoals de meeste recepten die ik maak
  • de rode currypasta geeft de soep een flinke smaakexplosie
  • je kunt de ingrediënten simpel verdubbelen – dan hoef je de volgende dag niet te koken

De soep blijft in de koelkast zeker een aantal dagen goed. Even opwarmen in een pannetje en je bent klaar.

Ben je op zoek naar meer makkelijke & lekkere soep recepten? Bekijk hier dan alle soep recepten op mijn site.

Laten we snel beginnen met het recept! ⤵️

Ingrediënten voor de Thaise currysoep

Aantal: 4 kommen soep
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Dit is wat je nodig hebt om 4 kommen van deze Thaise currysoep te maken. De soep zit boordevol groenten, noedels, kokosmelk en rode curry specerijen. Een heerlijke maaltijd om te eten. 🍜

  • scheutje olijfolie
  • 4 teentjes knoflook – fijngesneden
  • 1 rode ui – in kleine blokjes
  • 1 eetlepel versgeraspte gember
  • 150 gram champignons – in dunne plakjes
  • halve courgette – in kleine blokjes
  • 1 rode paprika – in dunne repen
  • halve Spaanse peper – in dunne ringen
  • 70 gram Thaise rode currypasta (of 2 eetlepels) – ik gebruik graag die van Fairtrade Original
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel (hot) currypoeder
  • peper en zout – naar wens
  • 1500 ml groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 225 gram rijstnoedels
  • limoen – in partjes
  • optioneel: verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olijfolie op middelhoog vuur in een grote pan. Voeg de blokjes ui toe en bak voor zo’n 3 minuten tot de ui glazig wordt. Voeg de geraspte gember en knoflook toe. Bak voor nog een minuut.
  2. Voeg de rode currypasta, sojasaus, maple syrup, alle specerijen, groentebouillon en kokosmelk toe. Roer alles door elkaar en breng de soep op hoog vuur aan de kook.
  3. Voeg zodra de soep kookt de rijstnoedels toe en laat de soep voor 5 minuten zachtjes sudderen tot de noedels gaar zijn. Voeg eventueel wat meer groentebouillon toe als de soep te dik wordt.
  4. Proef of de soep op smaak is en voeg naar wens nog wat extra peper of zout toe.
  5. Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een pan en bak de champignons, courgette, paprika en Spaanse peper op middelhoog tot hoog vuur met een beetje peper en zout voor 4 minuten.
  6. Serveer de Thaise currysoep in kommen en verdeel de gebakken groente over de kommen. Garneer met verse koriander een partje limoensap.

Thaise currysoep met noedels
Thaise currysoep recept

En aanvallen maar – de Thaise currysoep klaar! De soep is 100% plantaardig en heerlijk exotisch van smaak. Je kunt de soep direct eten en is een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Ik ben heel benieuwd of je deze Thaise currysoep ook gaat maken. Laat het me dan zeker weten als reactie onderaan het artikel of gezellig via Instagram. Vind ik leuk! 🙏🏼

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Margriet

    Ik heb laatst je Thaise currysoep gemaakt voor wat gasten en voor mezelf uiteraard.
    Die was zo ontzettend lekker, ik ben gek op Thaise gerechten.
    En je nieuwe weekmenu ga ik zeker ook maken. Ziet er goed uit.
    Bedankt!
    Groetjes Margriet

  2. 🐐 Francis

    Wowwww, deze was zo lekker. Zeker nog eens maken!

  3. 🐐 Anita

    Vandaag de Thaise currysoep gemaakt. Was heerlijk. Voor herhaling vatbaar.

  4. 🐐 Dina

    Bedankt voor deze recepten. Ik ga ze zeker deze week maken. Vooral dit recept spreekt aan. Ben al een tijdje op zoek naar lekkere vegetarische recepten om mijn vlees minnende zoon te overtuigen tot het eten van minder vlees. Als ik dit maak ga ik niet zeggen dat er geen vlees in zit;) Ik ben alleen niet zo overtuigd van het ‘budget’ gedeelte zeg maar. Maar dat ben ik. Kan de maple syrup ook vervangen worden door gewone pannenkoekenstroop?

  5. 🐐 Billy

    Leuk Dina, ik ben benieuwd wat je (en je zoon) er van vindt! Ik zou zelf wel Maple suryp gebruiken, omdat dit net een andere (mindere) zoetigheid geeft dan pannenkoekenstroop.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate