Snelle rode curry

Billy van der GaagBen je op zoek naar een supersnel recept? Dan ben je hier aan het goede adres, dit recept voor rode curry zit boordevol verse ingrediënten en lekkere specerijen. Binnen een half uur staat deze heerlijke rode curry op tafel!

Een stukje Thailand in Delft

Kijk – de beste curry eet je in Thailand. Zo simpel is het. De curry pasta wordt met de hand gemaakt, je kijkt meestal uit op een blauwe zee (als je op een tropisch eiland zit natuurlijk) en de ingrediënten zijn -voor zover ik weet- altijd vers. Er is alleen één nadeel: ik woon niet in Thailand, en dus moet ik Thailand soms een beetje naar Delft halen. Zoals deze rode curry bijvoorbeeld.

Deze vegan rode curry staat binnen 30 minuten op tafel en is echt ontzettend lekker en gezond. Dit recept staat trouwens ook in het receptengidsje die je krijgt wanneer je je inschrijft voor de online soChicken cursus blei lijf van JelleSamen met Jelle heb ik alle recepten ontwikkeld en uitgewerkt voor zijn uitgebreide cursus over gezond eten. ✌🏻

Deze snelle curry is een perfecte maaltijd om je honger te stillen na een lange dag. Mijn versie voor een gezonde rode curry vind je hieronder. Hopelijk inspireert het je om het ook eens te gaan maken. Het is echt een heerlijk recept al zeg ik het zelf. 😉

snelle rode curry

Ingrediënten voor 4 personen

Deze gezonde, snelle rode curry zit boordevol groenten en specerijen. Binnen een half uur kun je aanvallen.

Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 15 minuten

Wat heb je nodig?

  • 1 aubergine – in blokjes
  • 1 zoete aardappel – in blokjes
  • 150 gram sugar snaps
  • 250 gram champignons
  • 1 blik kikkererwten (zonder vocht)
  • 2 blikken kokosmelk – totaal 800 ml
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 gram doperwten (uit de vriezer)
  • 250 gram zilvervliesrijst

Voor de curry pasta:

  • 3 cm verse gember (zonder schil)
  • 4 tenen knoflook – gepeld
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen citroengras
  • 1 theelepel kurkuma
  • handvol verse koriander
  • 2 sjalotten
  • 1⁄2 Spaanse peper

Bereidingswijze:

  1. Voeg alle ingrediënten voor de curry pasta in een blender en maal tot er een gladde curry pasta ontstaat.
  2. Giet een eetlepel olijfolie in een wokpan en fruit hier de zojuist gemaakte curry pasta kort in aan.
  3. Voeg na 1-2 minuten alle groenten toe en bak dit voor zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Giet de kokosmelk samen met het blokje groentebouillon in de pan en breng de curry zachtjes aan de kook. Laat de curry voor 10-15 minuten zachtjes doorkoken en voeg in de laatste 3 minuten de doperwten toe.
  5. Serveer de rode curry met zilvervliesrijst.

vegan rode curry

Voor dit soort curry’s mag je me trouwens altijd wakker maken. Het is gezond, lekker en snel klaar. Het recept is ook makkelijk in te vriezen, dus ik stel voor dat je meteen een dubbele portie maakt. Dan kun je de curry uit de vriezer halen op een dag dat zelfs 30 minuten in de keuken staan teveel tijd kost. 😉

Ben je op zoek naar nog meer makkelijke recepten? Kijk dan zeker deze eerdere recepten die binnen 30 minuten klaar zijn.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate