Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Dit zijn de tuin- en balkontrends voor deze zomer

Het kwik stijgt en we gaan weer massaal met blote benen naar buiten, de zomer is in zicht! Niets lekkerder dan na een dag werken genieten van het zonnetje in jouw tuin of op het balkon. Met deze tips richt je jouw buitenplek in tot een tropisch paradijs.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Van binnen naar buiten

Deze zomer wordt de tuin gezien als een extensie van je huis, dus is het volledig geoorloofd om jouw tuin of balkon op te leuken met woon tuinaccessoires. Bij veel (woon)winkels en tuincentra’s zijn er allerlei leuke accessoires voor in de tuin of op het balkon te vinden. Denk aan waterafstotende kussens, muurdecoratie die tegen weer en wind kunnen en tafelkleden in allerlei leuke dessins.

Probeer de stijl die jouw huiskamer heeft door te voeren naar de tuin en hou daarom wat betreft de accessoires dezelfde stijl en kleuren aan. Zo krijg je een mooi geheel en loopt je woning vloeiend over in de tuin. Laat de zon maar komen. ☀️

2. Tropische planten in de tuin

Meer dan ooit zien we de tropische vibes terug in de tuin. We kunnen dus flink los met palmbomen, bananenplanten, cactussen, yucca’s en ander exotisch groen. Probeer wel tropische planten in de tuin te kiezen die een Hollandse regenbui overleven – of desnoods haal je echt tropische planten tijdelijk weer binnen.

Ben je niet zo van de bloemen en planten? Kies dan voor tuinaccessoires met een tropisch tintje. Er is veel tuinservies te koop met een print van exotische bloemen en felle kleuren bijvoorbeeld. Hang felgekleurde lichtballonnen op en binnen no time bevind jij je helemaal in de tropische sferen.

3. Haal een beetje Spanje naar de lage landen

Spanje is slechts twee uur vliegen, maar voor een instant vakantiegevoel breng jij de mediterrane sferen gewoon naar je eigen tuin. Terracotta is natuurlijk dé kleur van de Mediterrane landen dus die mag zeker niet ontbreken. Koop mooie stenen potten in deze kleur en je hebt al een flinke -Mediterrane- slag gemaakt. Daarnaast kun je rieten of rotan tuinmeubels neerzetten, dit geeft je tuin nog meer dat Spaanse tintje.

Wat betreft accessoires nemen de Spanjaarden het niet zo nauw – allerlei potten van verschillende grootte, kleur en stijl kunnen prima bij elkaar. Door juist heel verschillende accessoires neer te zetten, creëer je een heel sfeervolle, ongedwongen sfeer in je tuin. Qua planten en bloemen kies je voor mooie overhangende bougainvilles. Zo hoef jij deze zomer niet meer naar Spanje!

4. De handen uit de mouwen – moestuin(ieren)

We worden er inmiddels mee overspoeld, maar een eigen moestuintje beginnen is dan natuurlijk ook hartstikke leuk. Tegenwoordig zijn er bij iedere woon- en tuinwinkel genoeg handige accessoires te koop, waardoor zelfs de absolute leek zijn of haar eigen tomaten en courgettes kan gaan verbouwen.

We schreven al vaker over het beginnen van een moestuin – zowel buiten als binnen in je woonkamer:

5. Een oosters tintje

Niet alleen de Mediterrane landen hebben invloed op ons koude kikkerlandje. Ook het verre Oosten is een bron van inspiratie voor de inrichting van onze tuin of balkon. Mooie Perzische kleden, lage tafeltjes met nog lagere kussens (om zittend aan te eten) en Buddha’s zijn niet meer weg te denken uit de tuin tegenwoordig.

Metalen olielampen (zoals deze op bol.com) geven jouw tuin nog dat extra tintje, waardoor je al snel het idee hebt dat je je aan de andere kant van de wereld bevindt. Wat betreft het groen kun je kiezen voor mooie groene varens, een grote bananenplant en in de borders bamboe.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate