Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Je tuin lenteklaar maken – 4 handige tips

De lente is begonnen en langzaam beginnen de bloemen en planten uit te komen. Maak je tuin lente klaar voor het seizoen en geniet van een bloeiende tuin.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Plant je tuin vol met planten

Voordat je weer nieuwe planten in de tuin kunt zetten, moet er eerst schoon schip worden gemaakt. De lente staat voor de deur en knap eerst alle doden knoppen en takken weg en haal alle onkruid weg. Afgevallen bladeren hebben de grond in de winter beschermt, maar omdat er voorlopig geen vrieskou wordt verwacht kan deze bescherm laag weg.

Verzamel alle bladeren en doe dit in de groene bak. De struiken en planten die al zijn begonnen met groeien, kun je snoeien zodat deze op de goede manier verder kunnen volgroeien. Voor struiken geldt dat je deze 10 a 15 centimeter van de stam moet snoeien.

2. De tuin volzetten met gezellige lente kleuren

Een tuin vol met mooie, groene planten is natuurlijk gezellig. Vrolijke voorjaarsbloemen geven je tuin pas echt sfeer. Tulpen, narcissen en viooltjes zijn echte lentebloemen en kunnen in bakken, bloempotten of borders gepland worden.

Voor het planten van bollen ben je eigenlijk iets te laat (het najaar is de ideale periode om bollen te planten), maar het kan nog wel – de bloemen komen alleen iets later uit. Op zich geen probleem en zo heb je ook later in het seizoen nog plezier van deze prachtige voorjaarsbloemen.

Wil je zaadjes gaan planten, doe dit dan binnen. Buiten is het nog net iets te koud, maar in de vensterbank voor het raam met veel zonlicht is hier de ideale plek voor. Lees ook ons uitgebreide artikel om binnen groente te verbouwen.

3. Creëer een gezellige sfeer in je tuin

Het seizoen van buiten eten, lange avonden in de tuin en zonnebaden komt langzaam weer op gang. Dat wil je natuurlijk wel in een gezellige tuin doen. Schaf nieuwe tuinmeubelen aan of knap je oude meubels op. Een likje verf of beits en je tuinstoel is weer helemaal van nu.

Voor de tafel kun je vrolijk zeil kopen, waardoor je meteen een gezellig eethoek creëert. Daarbij heeft het zeil een dubbele functie: je hebt meteen een leuk tafelkleed op tafel.

Bij verschillende webwinkels zijn leuke tuinaccessoires te koop. Tuinlichtjes, waterbestendige posters voor aan de schutting en vrolijke bloempotten maken van jouw tuin een waar paradijsje.

4. Je tuin onderhouden – niet geheel onbelangrijk

Naast alle leuke klusjes om je tuin gezellig te maken, zijn er ook een aantal dingen die moeten gebeuren maar misschien minder leuk zijn. Het gras moet worden gemaaid, de schutting kan wel een nieuw verflaagje gebruiken en de tuintegels moeten worden schoongemaakt.

Een borstel en groene zeep kunnen de tegels weer schoon krijgen, maar dat is niet altijd effectief genoeg. Leen of huur zo’n geval een hogedrukreiniger. Door de kracht van het water wordt al het vuil van de tegels gespoeld en ziet de bestrating er weer uit als nieuw. Hoewel deze klusjes niet leuk zijn, heb je er gegarandeerd het hele voorjaar en zomer plezier van.

Denk eens in hoe heerlijk het is om met een glaasje wijn en borrelhapjes in de tuin te genieten van die heerlijke zonnestralen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate