Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Hoe het vaderschap mij bevalt

Regelmatig krijg ik de vraag van bezoekers hoe het vaderschap mij bevalt? Jake is inmiddels ruim twee maanden oud, hoog tijd dus voor een update. Hoe zijn de nachten, hoe groot zijn de wallen en het belangrijkste van alles: hoe vergaat het ons als gezin?

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Melkspuugvlekken op mijn shirt

Onze zoon Jake is op dit moment alweer ruim twee maanden oud. Een paar weken geleden kon ik me niet voorstellen hoe snel het allemaal lijkt te gaan. Het gaat supergoed, we knuffelen veel, hij toont zijn eerste lachjes en de flessen Nutrilon gaan er in rap tempo doorheen. Met als resultaat de nodige spuugvlekken op mijn kleding, waar ik dan weer veel te laat achter kom. Ach ja – Jake staat op één en mijn eigen hygiëne duidelijk op twee. 😉

Iedereen – zowel in Nederland als iedere moeder die ons aansprak in de supermarkten in Florida – hebben ons op het hart gedrukt: geniet intens van deze tijd. Het is voorbij voordat je het weet. Haha, nou dat doen we volop!

Het is zo bijzonder hoe mooi en vertrouwd het allemaal al voelt zo als gezin met z’n drieën. Jake slaapt nu nog lekker veel natuurlijk, maar in de tijd dat hij wakker is knuffelen we veel met hem en proberen we hem aan het lachen te krijgen. Het zijn de kleine dingen waar je gelukkig van wordt zeggen ze dan. 💛😛

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Billy van der Gaag (Leukegeit) (@billyvdgaag) op

Het is vaak nog zo onwerkelijk hoe kort twee maanden eigenlijk voelt.

 • De meeste moeders krijgen 12 weken kraamverlof – wij zitten pas op tweederde van deze tijd.
 • Jelle en ik gingen de afgelopen jaren vaak zo’n 2-3 maanden per jaar op reis. Jake is nu net zo oud als hoelang Jelle en ik de afgelopen jaren met onze backpack de wereld aan het verkennen waren. Die tijd vloog ook altijd voorbij.
 • Een zomervakantie is ongeveer net zo kort (of lang – hoe je het wilt bekijken), het was voorbij voordat je er erg in had.

Mijn wallen & de nachten

Nu iets meer dan een week slaapt Jake het grootste gedeelte van de nacht door. En hoewel iedereen ons vertelt dat dit binnenkort vast en zeker weer gaat veranderen, zijn we hier voor nu maar al te blij mee. Op deze manier krijgen wij net als Jake de nodige uurtjes vaste slaap, zodat we de ochtenden met een bakkie koffie minder de dag door hoeven te komen. Mijn wallen lijken inmiddels langzaam te verdwijnen.

In de vroege ochtend wordt Jake weer wakker en heeft hij honger. Na zijn fles kroelen we lekker even met hem en daarna valt hij weer in slaap voor een paar uur. In de tussentijd ontwaken Jelle en ik en maken we ons klaar voor de dag. Tot een paar maanden geleden had ik je waarschijnlijk gezegd dat ik iemand ben die minimaal 8,5 uur slaap per nacht nodig heeft, maar weet je – dat is gelogen. Inmiddels weet ik dat ik prima kan functioneren met 6,5 tot 7 uur slaap.😇

Mijn werkzaamheden voor Leukegeit en Jelle’s werkzaamheden voor soChicken staan – logischerwijs – de komende tijd op een iets lager pitje dan voorheen. Alhoewel Jelle deze week nog redelijk druk is met de laatste voorbereidingen voor zijn tweede boek Leven met wind mee.

Zijn boek Leven met wind mee is inmiddels uit en gaat over minder drama in je leven & meer rust in je hoofd. Je leest er over scheten, lama’s, meditatie en de kracht van innerlijke rust. Heb jij al een exemplaar? 🙆‍♂️📚

Het bevalt heel goed om vader te zijn! Wij genieten intens van het vaderschap en we kunnen niet wachten tot Jake gezellig bij ons op bed komt springen, terwijl wij een kop koffie drinken. Oké, oké – ik zal niet te snel van stapel lopen. Het wordt tijd om Jake uit zijn bed te halen, een fles te geven en een lach op zijn gezicht te toveren.

Wat vind jij het mooist aan het ouderschap?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

13 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Natasja

  Te lief deze foto. Prachtig Billy om te zien!!!

 2. 🐐 Denise

  Jullie zijn een prachtig gezinnetje. Mooi om te lezen dat alles goed gaat.

 3. 🐐 Steffie

  😍😍 Wat een mooi gezin en ik ben heel blij voor jullie dat Jake de nacht al doorslaapt. Daar kon ik alleen maar van dromen allebei mijn kids sliepen pas met 4 maanden ‘s nachts door. Geniet!!!

 4. 🐐 Suzanne Gerbenzon

  Leuk om te lezen ❤️😊

 5. 🐐 Ingrid

  wat een prachtige foto en wat zullen jullie gelukkig zijn.
  Wel fijn dat jullie nu ook verlof krijgen, wij kregen dit 20 jaar geleden niet.

 6. 🐐 Billy

  Bedankt allemaal! 🙂

  @Ingrid wij krijgen als ondernemer ook geen verlof (wel als je in loondienst bent), maar gelukkig zijn we redelijk flexibel met ons werk. 🙂

 7. 🐐 Wil

  Jelle en Billy en kleine Jake,

  Wat een mooi gezinnetje vormen jullie 💖 en zo lief dat kleine knuistje bij de hand van een van de papa’s. Hij wordt door veel liefde omringd. Geniet van dit wondertje.

 8. 🐐 Marjan

  Ik stond er ook van te kijken dat ik met heel wat minder slaap leek toe te kunnen. Maar ik was blij toen de nachten weer normaler werden. Maar ik miste de onderbrekingen ook een beetje: de stilte van de nacht en de intimiteit tussen jou en je kind…toch heel bijzonder. Heb het goed, jullie.

 9. 🐐 Emanuel

  Awwwww 😍

 10. 🐐 Ien

  Wat een lieverd en jullie ook en wat lijkt hij al groot en wijs op de foto´s……Veel geluk samen…..

 11. 🐐 Annika

  Geniet ervan! Onze kinderen zijn inmiddels 12 en 10 (en de oudste zit nu in het eerste jaar van de middelbare school, weer zo’n nieuwe fase) en het wordt alleen maar leuker!

 12. 🐐 Maria

  Geniet ervan,mooiste dat er bestaat🤗

 13. 🐐 ria

  Ach wat schattig en geniet inderdaad van deze tijd en jullie prachtig gezinnetje

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate