Vegetarische kapsalon

Billy van der GaagHeb jij weleens kapsalon gegeten? Zo'n bakje vol met shoarma, friet, overgoten met kaas en wat sla. En het geheel afgetopt met een lading knoflooksaus en sambal. Lekker, maar niet gezond. Mijn vegetarische kapsalon versie is onwijs lekker en een stuk gezonder!

Kapsalon – maar dan vegetarisch

Kapsalon is zo’n gerecht dat inmiddels door heel Nederland te verkrijgen is. In iedere kebabzaak is deze, van origine Rotterdamse, specialiteit op de kaart te vinden. In het buitenland zullen ze je waarschijnlijk gek aankijken als je hier om vraagt.

Gekke Nederlanders.

Toen ik tot een paar jaar geleden nog vlees at, bestelde ik heel af en toe een kapsalon bij de lokale kebabzaak waar ik woonde. Heel lekker op het moment dat je het eet, maar opgeblazen en slecht nadat je de kapsalon op had. Niet leuk.

Dus besloot ik om het zelf eens te gaan maken. Het stond namelijk al heel lang op mijn lijstje om vegetarische kapsalon te maken. En deze week maakte ik eindelijk deze kapsalon versie zonder vlees.

kapsalon zonder vlees

Ingrediënten voor 2 vega kapsalons:

Dit budgetvriendelijke recept is echt heel makkelijk om te maken en staat binnen een half uur op tafel. Ik kocht bij de supermarkt aluminium bakjes om de full kapsalon experience te ervaren.

  • een bakje kip-shoarma van de Vegetarische Slager – totaal 176 gram
  • 500 gram ovenfriet
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 50 gram bladsla melange
  • knoflooksaus & sambal

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de ovenfriet staat aangegeven (in mijn geval op 220 graden).
  2. Verdeel de ovenfriet op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de ovenfriet af in de oven in zo’n 15-20 minuten. Hussel de friet halverwege even door elkaar.
  3. Bak ondertussen de vegetarische shoarma in een pan.
  4. Maak de salade door de rode ui fijn en de tomaat in kleine blokjes te snijden en dit door de slamelange te mengen.
  5. Pak een aluminium bakje en verdeel de vega shoarma over de twee bakjes. Verdeel vervolgens de friet over de bakjes en bedek de friet met de geraspte kaas. Zet de bakjes nu voor 5 minuten in de oven op grill stand – zodat de kaas smelt.
  6. Haal de bakjes uit de oven, verdeel de salade erover en bedek de kapsalon met knoflooksaus en sambal naar eigen wens.

vegetarische kapsalon recept

Deze vegetarische kapsalon is een absolute aanrader om eens te maken. Echt – dit is zo makkelijk en lekker om te maken. Give it a try!

8 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Tessa

    Dit ziet er zo lekker uit dat ga ik deze week nog maken.

  2. 🐐 Chantal

    Ziet er goed uit! Maar hoe kom je aan die aluminium bakjes?

  3. 🐐 Billy

    Thanks! Deze had ik toevallig nog in huis (volgens mij gekocht bij de Jumbo).

  4. 🐐 Chantal

    Ik heb bakjes gevouwen van folie, dat ging ook. Superlekker waren ze geworden!

  5. 🐐 Susan

    Bedankt voor dit super makkelijke en heerlijk gerecht! Voor herhaling vatbaar!

  6. 🐐 Linda

    Bamboe Bakjes een idee – vers gekruiden aardappeltjes – Zoete bataat of andere groente frietjes

  7. 🐐 Nelleke

    Jaaaa, die kip-shoarma van de Vegetarische Slager is lekker! Deze combinatie lijkt me sowieso lekker als lauw warm gerecht. Ik hou niet enorm van friet, dus ik ga het maken met een wrap. Oké, dan is het geen ‘kapsalon’ meer, maar je hebt me toch op een goed idee gebracht 🙂 .

  8. 🐐 Mimi

    De vegashoarma van Vivera is ook lekker hierbij. In de producten van de vegetarische slager zit vaak nog ei en daar ben ik allergisch voor. Vandaar een goed alternatief, ook als je liever helemaal veganisten gaat of als jouw supermarkt geen producten van de vegetarische slager heeft.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate