Bekijk mijn bundel met budgetvriendelijke weekmenu’s - lekker, gezond én goedkoop eten. 🥑 Bekijk alles hier!

Vegan kapsalon

Billy van der GaagEen portie ongezond fastfood, maar dan net even anders. Mijn recept voor vegan kapsalon bestaat uit tempeh-kebab, friet, overgoten met vegan kaas en sla. En zoals het hoort met de nodige knoflooksaus en sambal.

Kapsalon – net even anders

Een bak vol met shoarma, friet, geraspte kaas, sla en vooral veel knoflooksaus en sambal. Dat is hoe een typische kapsalon er in een snackbar uit ziet.

Wist je dat een gewone portie kapsalon ongeveer 1200 calorieën bevat? Hemeltjelief. Dat is de helft van de hoeveelheid aan calorieën die ik als man op dag binnen mag krijgen. Een grote portie kapsalon bevat zelfs 1800 calorieën. Dan zou ik de rest van de dag niet meer mogen eten om één maaltijd te compenseren. 😱

Nu ik een tijd geleden deze vegetarische kapsalon heb gemaakt, werd het hoog tijd voor een vegan kapsalon. Deze plantaardige variant bevat een stuk minder calorieën dan de vlees-variant, maar doet niet onder aan de fastfood & comfort food experience die je wilt ervaren. Ik schat dat deze vegan kapsalon rond de 700-750 calorieën bevat.

vegan kapsalon recept

Al een hele tijd wilde ik vegan kapsalon maken. Een vernieuwde versie met tempeh kebab en kaas die geen kaas is. Snap je het nog? 😉

Hieronder laat ik je zien hoe je aan de slag gaat!

Ingrediënten:

Aantal: 3 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 20 minuten
Benodigdheden: Koekenpan en een Airfryer (of oven)

Dit heerlijke fastfood vegan kapsalon recept is goddelijk en staat binnen een half uur op tafel. Voor de echte kapsalon experience kun je (zelfgemaakte) aluminium bakjes gebruiken zoals ik heb gedaan.

Voor de tempeh kebab:

  • 250 gram tempeh – gehalveerd en in dunne reepjes gesneden
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • 1 Spaanse peper (met of zonder zaadlijst)
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 3 eetlepels sojasaus
  • zonnebloemolie – om de tempeh kebab in te frituren

Resterende ingrediënten voor de vegan kapsalon:

  • 750 gram ovenfriet
  • 75 gram geraspte vegan kaas (zoals Williscroft – this is not cheese)🧀
  • 2 rode uien
  • 2 tomaten
  • halve komkommer
  • 75 gram bladsla melange
  • knoflooksaus & sambal

Bereidingswijze:

  1. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan om te kunnen frituren. Frituur de reepjes tempeh goudbruin voor ca. 4 minuten. Laat de gefrituurde tempeh uitlekken op keukenpapier.
  2. Maal of pureer de sjalotten, knoflook, Spaanse peper, zout, suiker en sojasaus tot een kruidenpasta.
  3. Giet de resterende zonnebloemolie uit de koekenpan, maar droog de pan niet schoon. Zo blijft er nog wat olie achter in de pan. Fruit de kruidenpasta tot ze geurig zijn voor ca. 2 minuten.
  4. Doe de gefrituurde tempeh terug in de pan en breng op smaak met de shoarmakruiden. Roer de tempeh tot ze volledig zijn bedenkt met de kruidenpasta en de shoarmakruiden.
  5. Verwarm de Airfryer of oven voor zoals op de verpakking van de friet staat aangegeven (in mijn geval op 200 graden Celsius).
  6. Bak de friet af in de Airfryer of oven in de tijd die op de verpakking staat aangegeven. Hussel de friet halverwege even door elkaar.
  7. Maak de salade door de rode ui fijn en de tomaat in kleine blokjes te snijden en dit door de slamelange te mengen.
  8. Pak een aluminium bakje (of maak ze zelf van aluminiumfolie) en verdeel de friet over de drie bakjes. Verdeel vervolgens de vegan tempeh kebab over de bakjes en bedek met de geraspte vegan kaas. Zet de bakjes voor 5 minuten in de Airfryer of oven op grill stand – zodat de kaas smelt.
  9. Haal de bakjes uit de Airfryer, verdeel de salade erover en bedek de kapsalon met knoflooksaus en sambal naar eigen wens.

vegan kapsalon met tempeh

En de oh-zo-lekkere vegan kapsalon is klaar! Een bord vol tempeh kebab, friet, sla en saus en deze maaltijd wordt je ideale hapsnap maaltijd voor in het weekend. Of gewoon op een doordeweekse dag, net wanneer jij er trek in hebt.

Wil je meer leren over tempeh? Bekijk dan mijn online tempeh workshop. In deze video workshop ontdek je hoe je ieder blok tempeh omtovert tot de lekkerste maaltijden. In simpele stappen en met herkenbare ingrediënten. 👌

Ik ben heel benieuwd of je deze vegan kapsalon ook gaat maken. Laat zeker een reactie hieronder achter, via Instagram – of natuurlijk onderaan dit recept. Dat zou ik onwijs leuk vinden! 😃

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Sanne

    Heeeel lekker! Voor het eerst dat ik tempeh enigszins te eten vond 🙂 Ik kom in de ingrediënten suiker, zout en sojasaus tegen die ik bij het recept niet meer terugvond. Die heb ik gister bij de tempeh gegooid maar was dat ook de bedoeling? Sanne

  2. 🐐 Billy

    Hi Sanne, fijn dat je genoten hebt van de kapsalon! 🙂 Goed dat je dit aangeeft, deze ingrediënten mogen bij de andere om de kruidenpasta te maken. Het is aangepast in het recept.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate