Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Vegetarische paella – ook lekker zonder vis

Op vakantie in Spanje zijn zónder paella te eten kan natuurlijk niet. En dus maakte ik zelf deze heerlijke vegetarische paella. Zonder vis, maar boordevol groenten en een glas Spaanse wijn tijdens de bereiding. Dat is obligatorio. Lees je gezellig mee?

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Spanje = paella

Denk je aan Spanje, denk je aan paella. Althans, dat dacht ik altijd. Nu ik in Spanje op vakantie ben kom ik er wel achter dat dat niet het geval hoeft te zijn. Op geen enkele plek in Noord-Spanje (waar we op dit moment verblijven) zijn we paella op de menukaart tegengekomen. En dat terwijl ik zo’n trek had ik een vegetarische paella – bummers.

Misschien komt het omdat we niet bij de kust zitten. Of omdat hier in Noord-Spanje weinig steden te vinden zijn en hierdoor de kans op paella nog kleiner wordt.

Tijd om zelf maar een vegetarische paella in elkaar te flansen. Vanuit ons appartement met uitzicht op de uitlopers van de Pyreneeën. Als de Spanjaarden het niet voor mij doen, dan doe ik het zelf wel. 😉 Ik ben de lokale supermercado ingedoken om alle ingrediënten voor deze paella in te slaan. Hieronder vind je alle benodigdheden voor een flinke pan vegetarische paella.

paella recept

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 uien – in ringen gesneden
  • 1 gegrilde rode paprika (uit pot of zelf even roosteren) – in kleine stukjes
  • 3 teentjes knoflook – fijngesneden
  • 300 gram erwten
  • 200 gram artisjokharten (vers, uit de diepvries of in blik)
  • 150 gram gele rijst
  • 100 ml rode wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 kleine theelepel saffraan – geeft de paella een warme en rijke smaak
  • 10 cherrytomaatjes – gehalveerd
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • snufje zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een flinke koekenpan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de ui op middelhoog vuur zo’n 5 minuten en voeg dan de geroosterde paprika samen met de knoflook toe.
  2. Na twee minuten is het tijd om de rijst en de specerijen (saffraan, cayennepeper en kurkuma) toe te voegen. Voeg de rode wijn toe en laat het vocht van de wijn opnemen in de korrel van de rijst (duurt ca. 1 minuut). Roer de ingrediënten nog even goed door elkaar en voeg vervolgens de groentenbouillon toe.
  3. Zet het vuur laag en dek de pan af met een deksel. Laat dit 20 minuten rustig sudderen op laag vuur zonder in de pan te roeren.
  4. Voeg bij de laatste 5 minuten de artisjokharten, erwten en cherrytomaten toe en roer het geheel door elkaar. Doe de deksel terug op de pan en zet na 5 minuten het vuur uit en laat de paella to be een paar minuten uitblazen van de hitte op het vuur.
  5. Proef op de vegetarische paella op smaak is en voeg anders wat zout naar smaak toe.

Vul een bord van deze paella en verwen jezelf lekker met een glas rode wijn. Heerlijke combinatie. 🙂

vegetarische paella recept

vegetarische paella

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate