Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

3 schoonmaakklussen die je vast vergeten bent

Ook al ben je een schoonmaak superstar, je huis is misschien niet zo smetteloos en sprankelend als je denkt. Er zijn veel vieze dingen in je huis te vinden die je waarschijnlijk niet schoonmaakt, simpelweg omdat je hier nooit aan denkt. In dit artikel vind je alle tips die je nodig hebt om voortaan niets meer te vergeten tijdens het schoonmaken.

🐐 Dit artikel is geschreven door Eline.

Dit artikel is geschreven door Eline van de website Helpling. Via deze website vind je snel én gemakkelijk een betrouwbare schoonmaakhulp.

Hier wel eens aan gedacht tijdens de schoonmaak?

Laten we eens beginnen met de slaapkamer. Terwijl dekbedhoezen en kussenslopen regelmatig gewassen worden, worden de dekbedden en kussens zelf niet schoongemaakt. En laten deze twee dingen nou eens broedplaatsen voor huisstofmijt, bacteriën en schimmelsporen zijn. Ieuw!

Wist je dat er blijkbaar ook 10 miljoen bacteriën per vierkante centimeter op je keukenspons te vinden zijn (wat ze 200.000 keer vuiler dan een toiletbril maakt)? En heb je ooit de moeite genomen om je lichtschakelaars schoon te maken (omdat groezelige vingers deze ongeveer 20 keer per dag aanraken)?

En het meest onaangename? Uit onderzoek blijkt dat er grofweg 200 keer meer fecale bacteriën op de gemiddelde snijplank dan op een toiletbril te vinden zijn!

Aan de slag met deze tips!

Om er zeker van te zijn dat je voortaan niets meer vergeet schoon te maken in huis, hebben wij dit handige lijstje met tips voor je gemaakt. Lees, deel en dus nooit meer vergeten!

1. Schoonmaak van de keukenmachine

Het schoonmaken van een keukenmachine kan een lastig karwei zijn. Zodra de vreugde van je vers gemaakte smoothie weg is, houd je een machine met kleverige restanten in de messen en spetters van melk en fruit over. Niet getreurd, ze zijn gemakkelijk schoon te maken.

Allereerst haal je de stekker van de keukenmachine uit het stopcontact. Haal alle delen die demonteerbaar zijn uit je keukenmachine en reinig deze apart van elkaar. Vergeet ook niet even een vochtige doek over de onderkant van de machine te halen.

2. Keukensponzen

Onderzoek toont aan dat keukensponzen de meest smerige boosdoeners in huis zijn. Hoewel het goed is om de spons regelmatig te vervangen zijn er andere manieren om deze zo bacterievrij mogelijk te houden.

Bij de meest efficiënte schoonmaak methode voor deze smoezelige rakkers wordt je bijgestaan door je magnetron. Zorg dat je spons vochtig is en leg deze op een stuk keukenpapier in je magnetron. Vervolgens zet je de magnetron op zijn hoogste stand en laat deze 2 minuten lang zijn werk doen.

Resultaat? Doei, 99% van de bacteriën!

3. Afstandsbediening

Afstandsbedieningen worden door veel mensen aangeraakt en raken daardoor bevuild met huid, vuil en ziektekiemen. Om vermenigvuldiging van bacteriën en een ophoping van vuil te voorkomen, is het belangrijk om je handige TV-assistent regelmatig van een schoonmaak te voorzien.

Haal om de paar dagen een desinfectiedoek over de afstandsbediening heen om deze van alle bacteriën te ontdoen. Om ervoor te zorgen dat de knoppen goed schoon blijven gebruik je minstens een keer per maand een wattenstaafje met alcohol.

Vergeet je ook je dekbed, kussen, lichtschakelaars en snijplank niet?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Marjan

    Ouderwets luchten…geweldig voor kussens en dekbedden. Vooral als het vriest!! Gebruik zo’n mooie open en superkoude dag…ook de zonneschijn doet het voor je

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate