Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Iedere ochtend verse smoothies – zonder gedoe

Wat zou het toch fantastisch zijn om iedere dag te beginnen met een lekkere vruchtensmoothie. Je hebt direct een hele berg vitaminen binnen en het is natuurlijk ontzettend lekker. Helaas is het geen pretje om op vroege ochtend fruit te staan snijden. Maar het kan ook anders!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Deze tip komt van Elisabeth. Zij gaf aan dat het onderstaande naast fruit, ook prima toe te passen is op verse groente, zodat je razendsnel een gezonde maaltijd neer kunt zetten zonder dure diepvriesproducten te hoeven gebruiken.

Stap 1: Koop vers fruit

Makkelijk, ga naar de supermarkt, groenteboer of de markt (lekker goedkoop) en haal je een lading van je favoriete fruit. Je kunt meteen genoeg halen voor de hele week omdat je ten slotte iedere dag een lekkere smoothie lust. Kies voor verschillende soorten fruit zodat je kunt variëren en combineren.

Stap 2: Snij het fruit direct bij thuiskomst

Bereid het fruit alsof je van plan bent straks een hele berg smoothies te maken. Verwijder de schil en snij het in stukjes.

Stap 3: Vries het fruit in, in losse bakjes

Maak voor iedere fruitsoort een bakje en vries het in. Het fruit blijft in de vriezer een lange tijd vers. Je kunt ook bakjes maken per dag van de week. Zo kun je gewoon een bakje pakken en dit gebruiken voor een smoothie.

Stap 4: Ontdooi het fruit in de koelkast

Zet je bakje met fruit in de avond in de koelkast. Zo is het morgen zacht genoeg om in je blender te gooien. Vind je dit teveel gedoe? Gooi dan ‘s ochtends het bevroren fruit direct in je blender. Kijk wel of je blender geschikt voor bevroren fruit. Sommige blenders kunnen dit niet aan.

Stap 5: Sta op en maak je smoothie

Pak je bakje met vers fruit, gooi er wat andere ingrediënten bij zoals yoghurt, melk of vruchtensap en mix de boel door elkaar!

Je kunt nu iedere dag van de week in een handomdraai een gezonde smoothie bereiden zonder al het fruit te hoeven bereiden in de ochtend. Wil je je blender snel schoonmaken? Vul hem met heet water en een druppel afwasmiddel en zet hem op de laagste stand.

En heb je geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan met je blender? Dan heb ik een goede tip waar je een hoge kwaliteit verse sapjes kunt bestellen. Zij persen het sap voor je uit, net zoals je het thuis zelf ook zou doen. Check deze box vol met groentesapjes en krijg een box met verse biologische sapjes thuisgestuurd. 🥕🥦

Op zoek naar een nieuwe blender?

Hebben we je aangestoken en ben je op zoek naar een nieuwe blender om lekker tekeer te gaan met het maken van verse smoothies en shakes? Bekijk dan hier de best verkochte blenders en zie alle uitgebreide recensies. De blender wordt handig bij je thuisbezorgd. Dan hoef jij de deur er niet voor uit.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Brigitte

  Doet mij aan mijn vroegere baan bij Shakies denken haha

 2. 🐐 nys hilde

  vind het altijd leuk als jullie me mailen
  en het komt altijd op het juiste moment
  dank

 3. 🐐 Nicolette

  Geweldige tip van die bakjes per smoothie! Ben net weer begonnen met smoothies. Dit ga ik onthouden!

 4. 🐐 Monique

  Dit is ook een mogelijkheid: je kunt de smoothie ook invriezen. Meteen na aankoop van het fruit meerdere smoothies bereiden voor de hele week en ze daarna invriezen. Sommige ingevroren smoothies zullen gaan schiften waardoor ze een andere kleur krijgen. Dit is niet erg; door er even in te roeren (of de smoothie een minuutje in de blender te stoppen) zal de smoothie weer een gladde structuur krijgen.

 5. 🐐 LieveKip

  Zodra je fruit snijdt, de schil verwijderd etc gaan de vitaminen afbreken. Voorgesneden fruit levert nog steeds vezels op maar de vitaminen zijn grotendeels al verloren gegaan, zeker na een nacht in de koelkast 🙂 Beter snijden en meteen opeten (binnen een half uur) of bevroren blenden (al zou ik niet weten welke invloed het bevriezen heeft op de vitaminen en mineralen) Leuke website heb je 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate