Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Gezond eten, klein budget – 5 tips

We moeten allemaal eten en het liefst zo gezond mogelijk. Maar superfoods, doosjes met noten en vette vis als zalm is behoorlijk aan de prijs! Hoe kun je toch gezond eten, zonder veel te veel geld uit te geven? Bekijk onze praktische tips!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Superfood – hit of hype?

De kracht van superfoods – goji bessen, zaadjes of poedertjes waar je in een keer veel vitamines en mineralen mee binnenkrijgt. Hartstikke handig en vast ook heel gezond, maar niet zo goed voor onze portemonnee. Op soChicken vind je drie simpele, gezonde superfoods waar je direct alles leest over de werking van de superfoods.

Deze superfoods kunnen namelijk vrij duur zijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft de kracht van deze bessen en zaadjes nog niet bewezen, daarom volstaat genoeg groente en fruit ook. Eventueel kun je de aanvullen met een voedingssupplement (waar de wetenschap het overigens ook niet altijd over eens is) en genoeg verzadigde vetten. Laat je dus niet meesleuren door deze hype.

2. Prijs de natuur aan

Zo veel mogelijk groente en fruit is vaak het advies voor een gezonde levensstijl. Niets mis mee, maar soms is dit aardig aan de prijs. Probeer zoveel mogelijk groente en fruit uit het seizoen te eten. Omdat dit dan volop wordt aangeboden, daalt automatisch de prijs.

Wil je toch bepaalde groente en/of fruit eten, maar is het seizoen net voorbij? Kijk dan eens bij de diepvriesafdeling van jouw supermarkt. De groente en fruit uit de diepvries zijn meteen na de oogst ingevroren en hebben daarom hun vitamines en mineralen behouden. Diepvriesfruit is bijvoorbeeld heel geschikt voor in smoothies.

3. Vers van de markt – vermijd het snoepgoed

Bij tips voor goedkope boodschappen is shoppen op de markt al vaak genoemd. En dat geldt ook als je gezond wil eten. De producten op de markt zijn vaak niet voorverpakt, dus helemaal vers. Daarnaast worden hier weinig ongezonde dingen als koekjes en snoep aangeboden, dus zo kom je ook minder in de verleiding.

Ga ook eens langs de notenkraam voor ongezouten en ongebrande noten en neem een lekker stuk vis mee bij de viskraam. Als je je uitgaven van de markt vergelijkt met de prijzen in de supermarkt zul je zien dat je veel goedkoper uit bent.

4. Gezond eten hoeft niet duur te zijn

Wil je gezonder eten, dan ben je automatisch goedkoper uit. ‘Echt waar?’ hoor ik je denken? Ja zeker! Door alle chips, frisdrank, koekjes, snoepjes en kant-en-klaar maaltijden te laten staan bespaar je een hoop geld. Deels vervang je dit door groente, fruit en noten, maar dat weegt niet op tegen de prijs van deze ongezonde zaken. Zo sla je twee vliegen in een klap.

5. Wees bewust

Als je gezond eet, ben je veel bewuster bezig met je voeding. Je kan immers niet klakkeloos alles naar binnen schuiven en in de supermarkt bekijk je iedere verpakking aandachtig. Dit zorgt ervoor dat je je eten meer gaat waarderen, waardoor je minder weg gooit.

Een avocado kan best prijzig zijn; zonde om dit zomaar weg te gooien! Door alleen te kopen wat je ook daadwerkelijk op gaat eten, zul je een hoop geld besparen.

Nog meer tips voor goedkoop boodschappen doen? Lees dan zeker onderstaande artikelen nog eens:

Gezond eten en afvallen is simpel ✌️

Gezond eten en afvallen cursusWil je meer tips en inspiratie om gezonder te eten? Schrijf je dan in voor de online cursus blei lijf van onze zus soChicken.

Deze cursus helpt je gezond eten leuk, makkelijk en moeiteloos te maken. In kleine stappen, met slimme hacks en nieuwe gewoontes. Zo wordt gezond eten steeds makkelijker! 🙃

Word slanker, gezonder, fitter en blijer met je lijf. Met blei lijf lukt het je wél om die Tony chocoladerepen te laten liggen en te kiezen voor gezond en lekker eten.

Lees meer over blei lijf en schrijf je direct in…

 

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Hennie

  En genoeg verzadigde vetten? onverzadigd dan toch!
  Gezond eten is inderdaad niet duurder, het is een kwestie van omschakelen.
  Al die snoep, koek, sausjes, snacks, (fris)drank etc. zijn een grote kostenpost, ook voor de gezondheidszorg!

 2. 🐐 Patricia

  Stel een weekmenu op en koop enkel de dingen die op het menu staan. Het hoeven zelfs niet bio-producten of “new-age”-producten te zijn. Hou het simpel en sober.

 3. 🐐 Jergolina

  Ik eet alles wat ik lekker vind.
  En ik heb er geen probleem mee.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate