Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Woontrends 2017 – wat zijn de verwachtingen?

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Dat geldt ook voor de inrichting van ons huis. We hebben de woontrends van 2017 op een rij gezet, zodat je helemaal op de hoogte bent van de nieuwste trends op woongebied.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Van licht naar warm

Kleur in je interieur is van groot belang. Dit bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Als we kijken naar de woontrends voor 2017, dan zien we dat lichte pastelkleuren plaats gaan maken voor warme, diepe kleuren. Denk daarbij aan donkergroen en terracotta.

Waar we in 2016 veel steriel witte interieurs zagen, wordt de sfeer warmer en komen de mediterrane kleuren steeds meer terug. Denk ook eens aan okergeel, oranje of donkerblauw.

Praktisch toepasbare tip: je kunt natuurlijk een muur in één van de bovengenoemde kleuren schilderen. Dat is redelijk snel gedaan. Maar wie dat toch iets te veel werk vindt, kan zich ook richten op de accessoires. Koop leuke kussens, kaarsen of een sprei in een mooie warme kleur en je zit helemaal op de woontrend!

2. Naturel woontrend

In 2016 was het de trend om rauwe, industriële meubels en accessoires je huis binnen te halen. We zagen veel staal, koper en beton. Maar 2017 pakken we het op natuurlijker wijze aan: onbewerkt hout, kurk en ruwe (bak)stenen zijn materialen die we veel terug gaan zien.

In combinatie met warme kleuren als donkergroen en okergeel krijg je een heel sfeervolle omgeving. Ideaal voor de koude winter waarmee 2017 start.

Praktisch toepasbare tip: wil je geen nieuwe meubels wil kopen, maar wel met de trend meegaan? Ga dan aan de slag met schuurpapier. Lieflijke verflaagjes in poederroze en babyblauw mogen eraf en maken plaats voor zichtbare houtnerven.

Of ga eens het bos in: van een omgevallen boom kun je ideale woonaccessoires maken, bijvoorbeeld onderzetters of een dienblad.

3. Koninklijke trend

En ook de prinsen en prinsessen in ons midden kunnen in 2017 hun hart ophalen met de volgende woontrend – een Koninklijk tintje.

Koper zagen we veel voorbijkomen in 2016 en goud komt er voor in de plaats. In combinatie met edelstenen in smaragdgroen en opaal geef je jouw interieur een Koninklijke sfeer. Het mag dus allemaal wat meer kitsch zijn, dus dat schilderij met een gouden baroklijst kan in 2017 van de zolder gehaald worden.

Praktisch toepasbare tip: bij verschillende hobbywinkels zijn spuitbussen in de kleur goud te koop. Hiermee dompel jij de koperen accessoires die je al hebt, onder in een gouden laagje. Daarnaast kun je jouw stenen collectie met een gerust hart tentoonstellen.

Nog een leuke tip: in (Midden-)Oosterse interieurwinkels vind je veel leuke accessoires en lampen die versierd zijn met edelstenen.

4. Woontrend – rustig interieur

De digitale wereld is misschien wel op haar hoogtepunt, en dat zorgt voor een omslag in de interieurs. Waar eerst de focus lag op veel digitale snufjes, wordt het huis als rustpunt steeds belangrijker.

We zien dat elektronische apparaten als de televisie en laptops gebannen worden uit het interieur, en in plaats daarvan draait het meer om samenzijn en vooral tot rust komen.

Praktisch toepasbare tip: oké – een huis zonder televisie en laptop gaat misschien wat ver, maar het is wel een mooie gedachte. Zo zou je bijvoorbeeld met jezelf kunnen afspreken om niet meer te werken met de laptop in de woonkamer en de televisie minder prominent in beeld te brengen. Verberg je tv bijvoorbeeld in een kast.

In plaats daarvan mogen de boeken prominenter in beeld komen. Dat oogt toch veel gezelliger dan zo’n zwart beeldscherm?

Wat vind jij van de woontrends voor 2017? Denk je dat je een aantal van de trends gaat aanbrengen in je eigen huis?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

8 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 patricia

  Bummer, juist dit jaar interieur herdaan in pastelkleuren.

 2. 🐐 Mathilde

  Nou nee, ik ga exht niet mijn huis veranderen alleen maar omdat er andere kleuren in de mode zijn. Volgens mij wordt de trend de komende jaren om minder te consumeren, minder weg te gooien, meer te hergebruiken, jaren met spullen te doen, opknappen en creatief met spullen omgaan.

 3. 🐐 leukegeit

  Hoi Mathilde, minder consumeren lijkt inderdaad een trend die de komende tijd nog wel even voortgezet wordt (fijn). Dat neemt natuurlijk niet weg dat je inspiratie op kunt doen uit de woontrends voor het jaar, want ook door spullen te hergebruiken heb je vast wel iets in huis wat aan de trend zal voldoen. 😉

 4. 🐐 Lucy

  Zou idd goed zijn om ons niet allemaal door nieuwe trends te laten verleiden tot verspilling. ook geen erg boeiend artikel. Lijkt me fijn als we vooral de praktisch(met achtergrond psychologie)voorgeschoteld krijgen.

 5. 🐐 Sandra

  Leuk hoor en zo te lezen ben ik al goed op weg. In oktober de woonkamer aangepakt en veel hout terug laten komen. Fijne jaarwisseling!!!

 6. 🐐 ria koehorst

  lang leve de kringloopwinkels

 7. 🐐 Adrie

  Ik hoop dat er dan ook t.v. kasten komen waar de moderne, grote t.v.’s in passen ..

 8. 🐐 Ymke

  Ik had de oplossing; TV eruit. Beste keuze ooit! Geen lelijk beeldscherm in de kamer, geen onnodige kastjes voor dat ding en daarnaast veel natuur en hout in huis. Heerlijk!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate