Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

5 snelle tips voor een hip Scandinavisch interieur thuis

Tegenwoordig is een wat strakke en minimalistische inrichting helemaal hip. De Scandinavische stijl voldoet hier perfect aan. Vandaar dat we de nodige inspiratie en tips voor je klaar hebben staan om de stijl van een Scandinavisch interieur thuis door te voeren.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Een wit interieur

De kleur wit is een rode draad door alle Scandinavische interieurs. Wit is altijd de basiskleur. Dat betekent witte muren, een witte vloer (bijvoorbeeld een white wash houten vloer) en witte gordijnen. Door de neutraliteit die de kleur wit uitstraalt breng je direct veel rust in huis en dat is typisch voor de interieurs uit Scandinavië.

2.  Natuurlijke elementen in huis

De prachtige landschappen zijn natuurlijk kenmerkend voor de Scandinavische landen en daarom reden genoeg om deze elementen uit de natuur in je huis te verwerken. Dat doen Scandinaviërs dan ook maar al te graag. Natuurstenen op de vloer, onbehandelde houten planken aan de muur of een tafelblad waar de nerven nog goed op te zien zijn. Veel natuurlijke elementen zijn mogelijk als je op de Scandinavische tour gaat.

En vergeet ook niet groen in je interieur te verwerken. Hou het wel rustig. Wit is immers de basis, maar vul hier en daar wat aan met mooie groene planten voor een extra tintje uit de natuur.

Scandinavisch interieur

3. Licht naar binnen brengen

Licht is belangrijk in ieder interieur. Zo is het dus ook bij Scandinavische interieurs. Bij deze stijl wil je zoveel mogelijk natuurlijk licht -dus van buiten- naar binnen brengen. Hoge ramen met dunne gordijnen is dus aan te raden.

Gordijnen in wit zijn natuurlijk heel mooi, maar kunnen met andere witte elementen in je huis nogal steriel ogen. Kies daarom voor een heel lichte beige-tint of voor onbehandeld katoen. Doe de gordijnen wel altijd open overdag, want natuurlijk licht is belangrijk als je voor de Scandinavische look gaat.

4. Laatste woontrends

De landen in Scandinavië (Denemarken, Zweden en Noorwegen) behoren tot één gelukkigste landen ter wereld. Ze zijn nét altijd een tikkie gelukkiger dan wij zijn en lopen vaak ook nét even voor op de laatste trends.

Tegenwoordig zien we vanuit Scandinavië veel grafische prints voorbijkomen. Deze mogen dan ook doorgevoerd worden in het interieur. Kies bijvoorbeeld leuke kussenslopen met grafische prints of kies voor een lekker opvallend kleed. Mixen en matchen kan natuurlijk, maar houd wel in gedachten dat wit de basiskleur blijft als je voor de Scandinavische look wilt gaan.

Lees ook: Woontrends van 2017

5. Minimalistische inrichting

Een interieur bestaat natuurlijk uit allerlei elementen, maar eenvoud en minimalisme is een belangrijk begrip bij een Scandinavisch interieur (lees ook dit artikel voor meer minimalisme in huis). Probeer nooit teveel items bij elkaar te plaatsen en zorg dat bepaalde items nooit overheersen – zoals een kleed of meubelstuk.

Omdat ieder item in huis een eenvoudig en ingetogen design heeft, is het totaalbeeld heel rustig en dat is typerend voor een Scandinavische inrichting.

Op onze Pinterest-pagina heb ik een bord samengesteld met inspiratieplaatjes voor een Scandinavisch interieur. Volg je ons al op Pinterest? De komende tijd zullen we hier nog meer wooninspiratie en tips delen. 🙂

Hoe ziet jouw huis er trouwens uit? Heb je een speciale woontrend doorgevoerd in huis of vind je het juist leuk dat er niet echt een bepaalde lijn in zit?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Marjan

    Finland hoort er kennelijk niet bij terwijl wij toch MARIMEKKO hebben. Die hadden een paar jaar geleden prachtige grafische ontwerpen in hun collectie. Een boek met hun ontwerpen is te koop/in te zien in het Stedelijk Museum te Amsterdam.
    Verder zijn de interieurs buiten de grote steden meestal niet zo ruim en licht. Men heeft kleine ramen omdat via de ramen de kou binnen komt en in de zomer de warmte. Het gebruik maken van wat er al via de natuur was, zoals het zichtbaar houden van hout e.d. klopt wel. En het is prachtig. Desalniettemin wel goede raadgevingen…zulke interieurs (zoals jij beschrijft) zijn heel prettig om in te wonen.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate