Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Zelf diepvriesmaaltijden maken – en delen met anderen

Vind je het leuk om voor anderen te koken en vind je het lekker om andermans gerechten te proberen? Ga dan aan de slag met het maken en proeven van verse en zelfgemaakte diepvriesmaaltijden. Ruil de maaltijden onderling met bekenden, met behoud van vitamines, en kom erachter hoe avontuurlijk en lekker dit kan zijn.

🐐 Dit artikel is geschreven door Jolanda.

Lekker veel koken en snel invriezen

Onlangs schreven we al over een diepvries leven. Hoe je door met een beetje planning voornamelijk kunt leven met de zelfgemaakte maaltijden die je opstapelt in je vriezer. Je kookt meer dan je nodig hebt, om het gerecht vervolgens in te vriezen. Normaal gesproken zou je deze maaltijden zelf op een later tijdstip opeten wanneer je bijvoorbeeld weinig tijd hebt.

Ben je echter aan het koken voor een diepvriesmaaltijden party? Dan vries je de porties in voor een ander. Haal dus alles uit de kast, en maak de meest heerlijke gerechten. Lekker om zelf te eten, en lekker voor de ontvanger van jouw diepvriesmaaltijd.

Voordelen van diepvriesmaaltijden maken

 • Door de afgekoelde maaltijden snel in te vriezen blijven de meeste goede stoffen behouden – Een verse diepvriesmaaltijd bevat nog veel vitaminen, mineralen, vezels en anti-oxidanten.
 • Lekker avontuurlijk  Door heerlijke maaltijden uit te wisselen met anderen kun je bijzondere gerechten eten die jij zelf nooit zou maken.
 • Het is makkelijk – Laat je diepvriesmaaltijd ontdooien in de koelkast, en warm het even op in een pan of de magnetron. Je maaltijd staat binnen een handomdraai op tafel.
 • Het kost je weinig tijd –  Op de dagen dat je kookt maak je extra grote porties. Dit bespaart geld, energie en vooral veel tijd. Het kost je bovendien weinig moeite.
 • Gezelligheid en efficiëntie staan voorop – Als je met een flinke groep een diepvriesmaaltijd party organiseert, en iedereen vriest een aantal maaltijden in, dan kan het zomaar zijn dat je een week niet hoeft te koken!
 • Afwisseling in je dagelijkse eten – Afhankelijk van je maaltijden die jij weer krijgt van anderen, belanden de meest gevarieerde gerechten in je vriezer. Van hutspot tot Thaise Curry en van verse poffertjes tot heerlijke linzensoep.

3..2…1… laat de kille party maar beginnen

Heb je een aantal maaltijden in je vriezer liggen, dan kan het ruilen beginnen. Haal je buurman, moeder, collega en vriendin ook over om maaltijden in te vriezen en spreek een tijd af voor jouw eigen diepvriesmaaltijden party.

Ruil maaltijden met elkaar en geniet van alle gezelligheid, gesprekken en vooral lekkere maaltijden die je van anderen krijgt. Je kunt met de aanwezigen gezellig praten over eten en koken. Grote kans dat je hier ook weer nieuwe ideeën opdoet voor nieuwe maaltijden. Een voordeel van de diepvriesmaaltijd is dat je maaltijden niet direct hoeft op te eten, maar op een dag wanneer het jou uitkomt.

Spreek vaste tijdstippen af met familie, vrienden of je buren om maaltijden met elkaar te ruilen. Doe het een paar keer per jaar, als traditie op een verjaardag of doe het wekelijks.

En? Ga jij ook maaltijden met de mensen om je heen uitwisselen?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Katja

  Dit is echt het vetste kookclub idee ooit! Ik ga kijken of ik een paar freezinggirls bij elkaar kan krijgen en eens in de twee maanden een diepvriesparty te organiseren. Of als eind van de maand als we allemaal blut zijn diepvriesparty hahaha. Heel leuk.

  Groetjes, Katja.

 2. 🐐 carina

  Wat een fantastisch idee!

 3. 🐐 Lucy

  Ruilen betekent ook meteen ontdooien en dus binnen 2 dagen opeten. Ik vind het een origineel maar niet echt goed idee daarom.

 4. 🐐 Gonnie

  @lucy
  Wat je ook kan doen, is ruilen op het moment dat er een voorraad wordt gemaakt. Stel jij wilt gemiddeld 1x per week (= 4x per maand) ruilen. Jij weet dat je volgende week veel tijd heb, dan kan je dit aan hen met wie je wilt ruilen doorgeven. Volgende week maak ik hutspot. Wie willen er een portie. Als zij in die zelfde week bv. nasi maken of andijviestamppot. Kan je het zo onderling ruilen, voordat het in de vriezer is geweest. Zo krijg ik van een gezin wel eens van wat hun over hebben en doe ik zelf in porties in de vriezer.

 5. 🐐 Billy

  Wie zegt dat Lucy? Je kunt de maaltijden toch weer direct in je vriezer stoppen. Zo kun je het opeten wanneer jij er trek in hebt. 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate