Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5 bespaartips voor de wekelijkse boodschappen

De een vindt het een uitje, de ander vindt het een vervelende huishoudelijke taak: boodschappen doen. Of je het nou leuk vindt of niet, het moet gedaan worden! Het liefst zo goedkoop mogelijk, daarom een aantal handige bespaartips voor de wekelijkse boodschappen.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Focus je op de aanbiedingen

Als de pasta in de aanbieding is, is het handig om een kleine voorraad in te slaan. Pasta is lang houdbaar en wordt in huishoudens veel gegeten, handig dus om een extra zak in huis te hebben.

Ook toiletartikelen zijn goed in te slaan. Toiletrollen, wasmiddel, handzeep en allesreiniger zijn producten die je altijd nodig hebt en flinke kortingen kunnen hebben. Het gevaar van letten op aanbiedingen is het kopen van spullen die je helemaal niet nodig hebt. Koop dus alleen aanbiedingen als je ze ook zonder korting zou kopen.

Daarnaast is het nog een stuk goedkoper om zelf je eigen schoonmaakmiddelen te maken. Snel gedaan en het bespaart je veel geld op de wekelijkse boodschappen.

2. Vast bedrag per week bepalen om uit te geven aan wekelijkse boodschappen

Handig is om dit bedrag te pinnen, zo weet je precies hoeveel geld je nog kunt besteden. Voor een huishouden van twee volwassenen zou 75 euro genoeg moeten zijn.

Let op: dit is alleen voor boodschappen. Dus niet voor extra boodschappen zoals het inkopen voor een feestje, een barbecue, kerstboodschappen, etc.).

3. Bedenk van tevoren wat je wilt gaan eten

Deze tip vereist wel een kleine voorbereiding, maar zodra je eenmaal weet wat je wilt gaan eten kun je veel geld besparen op de boodschappen. De meeste supermarkten zijn namelijk zo ingedeeld dat je aandacht wordt getrokken door lekkere -en vaak dure- producten.

Als je alleen koopt wat er op je lijstje staat, kom je niet in de verleiding extra producten mee te nemen die je niet nodig hebt.

4. Verse maaltijd versus kant-en-klaar

Na een lange werkdag is het natuurlijk makkelijk om een pakje of zakje open te trekken en daar wat verse producten aan toe te voegen. Makkelijk? Ja, zeker. Goedkoop? Nee, zeker niet.

Dit soort pakjes en zakjes zijn vaak behoorlijk prijzig en er zit niet meer in dan een zakje met kruiden en wat rijst. Op internet staan veel alternatieven voor deze pakjes en zakjes met een ingrediëntenlijst. Nog een voordeel: iets zelf maken is veel lekkerder dan een pakje of zakje gebruiken.

5. Ga eens naar een goedkope supermarkt

In veel plaatsen zit wel een goedkope supermarkt, zoals de Aldi, Lidl of Turkse supermarkt. Deze winkels hebben vaak ook een ruim assortiment en zijn vaak vele malen goedkoper (als je het vergelijkt met het A-merk in de reguliere supermarkt).

Ook de markt is een goede plek om (een deel van) de wekelijkse boodschappen te scoren. Vooral groente en fruit zijn hier meestal een stuk goedkoper. Hiermee kun je in één keer veel geld besparen op de wekelijkse boodschappen.

Als je bovenstaande tips uitvoert dan zal het vast zeker gaan lukken om te besparen op de wekelijkse boodschappen. Met het bespaarde geld kun je leuke dingen doen, zoals lekker uit eten of een weekendje weg plannen. Of in deze dure tijden – de energierekening betalen. 😫

Zo zie je maar weer dat geld besparen leuk kan zijn. 🙂

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

38 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 vroon

  Het bedrag van 50 euro voor 2 volwassenen is vrijwel onhaalbaar. Het Nibud heeft berekend dat dit voor een man en vrouw (volwassen) 11,71 per dag is (uitsluitend voor voeding). Dat is dus ongeveer 83 euro per week.Zelfs op een site als http://www.nooimeerrood.nl (schuldhulp) staat er in de budgettabel voor 2 personen per maand een bedrag van 450 voor voedsel. Dat is iets meer dan 100 euro per week. Dit gezegd hebbend leert de ervaring dat het mogelijk is om op verantwoorde wijze dit bedrag lager te krijgen, maar 50 euro is utopie en hooguit voor heel korte tijd (met nog wat voorraad in huis ed.) haalbaar of als de voeding niet meer voldoet aan de eisen (schijf van vijf) en dus onvolwaardig en ongezond is. Dat maakt weer dat wat je bespaart op voeding uitgegeven moet voor ziektekosten en verplicht eigen risico.

 2. 🐐 -

  Ik denk eigenlijk dat het best moet lukken, ik zit op gemiddeld 60 in de week.. Als ik ga bezuinigen moet 50 best haalbaar zijn.

  Huishouden van 2 personen.

 3. 🐐 janette

  Ik zou willen dat ik met vijftig euro mijn wekelijkse boodschappen kon betalen, ik ben toch benieuwd hoe je dit doet en hoe je inkopen doet, vooral lees ik veel over groene smooties op je site en groente zelfs de groente van het seisoen is tamelijk prijzig te noemen …graag wil ik ook meer zicht hebben op je inkoopplan …kom op vertel hoe doe je dit.

 4. 🐐 Anoniem

  Vroon, dat is zeker wel mogelijk hoor. Ik woon samen met mijn vriend, we hebben 200 euro per maand voor ons samen te besteden aan boodschappen. Dan hebben we nog een kat, we kochten van dat geld ook in voor feestjes ed, en we houden zo rond de 30 euro over. Daar doen we dan iets leuks van ;). We eten toch zeker wel heel gezond en gevarieerd.

 5. 🐐 Mirjan

  Vroon: Dat is zeker wel mogelijk. Wij zijn gem. met zijn tweeen en onze hond niet meer dan 50 euro per week kwijt. En we eten gewoon gezond. We letten alleen wel op aanbiedingen en kopen bij aanbiedingen van vlees bijv. meer in en vriezen dat in. Ook maken we van tevoren een weekmenu en drinken we geen dure frisdranken, maar voornamelijk water en thee en vriendlief af en toe crystal clear.
  Daarnaast houden we ook geld terugacties en dergelijke goed in de gaten. Meestal zijn die wel op de blog dutchcouponing te vinden. Daardoor kun je soms ook al makkelijk op A-producten besparen.
  Fruit en groente kopen we hier bij de bazaar. Daar moet je wel goed opletten of het spul niet overrijp is, maar wij weten inmiddels dat ze er op dinsdag vracht krijgen, dus op die dagen is het meeste spul gewoon vers.
  En verder is het gewoon slim inkopen doen en ook eens in de onderste schappen kijken.

 6. 🐐 janette

  Ik denk dat vroon gelijk heeft, ik koop gisteren nog wasmiddel, gewoon het huismerk jumbo, mijn kaas mijn melkproducten die je als vrouw door de voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid diendt te eten wil je gezondblijven dan heb ik een man die acht boterhammen bij het ontbijt gebruikt daar ook beleg op wil, Want hij werkt namelijk hard en heeft een zwaarberoep,Neemt vast geen smootie anders kan ik hem oprapen van de honger, hij eet flink, dat moet ook want dik kan je hem niet noemen. Koffie kaas vleeswaren vlees eieren, o een zak aardappelen van 10 kilo is bij mij zo weg, en ik koop deze zo van de boer. frisdrank lusten wij niet en houden het bij sinasappelsap Aan brood zo vier per week zit ik al op zo een zes euro per week en dan moet er nog beleg op. Ik red het niet met vijftig euro zou het graag willen, tja wie niet

 7. 🐐 Annemiek

  Zeker wel haalbaar! Mits je bovenstaande tips opvolgt natuurlijk. Wij zijn met twee volwassenen een kind en een kat en komen uit rond de 50-60 euro per week. Luiers heb ik even niet meegerekend. Waarschijnlijk scheelt het ook waar je woont. Ik woon in een grote stad en ga naar een buitenlandse supermarkt die goedkopere rijst, groente, fruit en vlees (slager!) aanbiedt. Koffie haal ik bij de HEMA. Aldi of Lidl vind ik geen trouwens goede optie want vaak moet ik voor bepaalde dingen dan alsnog naar de AH. Ze hebben bijvoorbeeld geen diepvriessperziebonen, monchou of provinciaalse kruiden. Er is altijd wel iets op mijn lijstje waarvoor ik alsnog elders heen moet. Hoogstirritant.

 8. 🐐 janette

  Jij red het met 60 euro in de week, ik red het er niet mee, wij wonen niet in de stad,toch hebben wij de jumbo en de aldi Ik heb ook de koffie van de hema eens gekocht die kost 1.50 per 250 gram bij de aldi mild koop ik koffie voor 1.25 per 250 gram. we zijn terdege prijsbewust bezig en ik red het net met 75 euro in de week we eten 3 keer per week vis, vlees en eieren hebben we van onze eigen kippen, krijg regelmatig visite dus er gaan bij mij 4 pakken koffie erdoor heen per week, maar hieraan kan het niet liggen, fruit 2 stuks per dag p.p en in het weekend nemen we natuurlijk ook wel eens een toostje ik ben zo benieuwd waar ik de mist mee in ga zondag ging ik naar de jumbo kocht 1fles wittewasmiddel en bonte wasmiddel en was 11 euro kwijt dit moet ik toch eens in de maand kopen, om de 3 weken koop ik een hele edammer voor op brood dit is het zuinigste wat ik maar bedenken kan Snap niet hoe jullie het redden, ik rook en drink niet.
  En eet gewoon.

 9. 🐐 Charlotte

  Ik woon alleen, mijn boodschappenbugdet is max 40 euro per week. Als ik goed plan en geen overbodige dingen koop zit ik aan 30 euro. Ik eet veel groenten en fruit, vegetarisch en koop 80% in de Aldi.

 10. 🐐 Mike

  Ik zie hierboven 2x Jumbo staan. Hoewel ze adverteren met de goedkoopste te zijn is dat zeker niet het geval. De A-merken verkopen ze soms weliswaar voor een paar cent onder de gangbare prijs, maar hun huismerk en vers producten zijn in verhouding duur.
  Ik doe al jaren zonder problemen boodschappen bij de liddl, en 1x per maand gaan we naar de Bas vd Heijden/Dirk vd Broek om de paar dingen te halen die ze bij de liddl niet hebben. (wordt steeds minder, want het assortiment van de liddl wordt steeds groter.)
  En ja, soms is het verschil wel te proeven, maar meestal is het verschil zo weinig dat het verwaarloosbaar is. Van het geld wat we besparen kunnen we eens een keer uit de band springen en bij de AH wat apartere dingen halen.

 11. 🐐 janette

  boodschappen lijst per week

  4 brood a 1.50 = 6.00 euro
  vleeswaar 3x a 1.00= 3 euro
  kaas =3euro
  melkproducten – 3euro
  2 koffie thee suiker= 4 euro
  vlees a 1 euro per dag per persoon 14 euro pw oke doen we minder 10 euro per week
  wasmiddel wc papier vaatwassertabletten 4 euro
  heb ik het nog niet over aardappelen groenten fruit en zit ik al op 26 euro per week
  Laat mij maar in de week meer uitgeven dan jullie dan eet ik lekker en goed …

 12. 🐐 Tamara Sunier

  Vloeibaar wasmiddel is volgens mij niet zo zuinig. Ik koop plastic zakken van het merk Euro bij de Jumbo 1 euro 89. Prima kwaliteit. Dat is volgens mij voordeliger dan vloeibaar. Alleen bij de Aktion zijn de zakken zeep nog voordeliger, 1 euro 59, maar ik vind ze niet zo fijn ruiken…

 13. 🐐 janette

  veel succes mijn was ruikt lekker en is schoon, op sommige dingen moet je niet bezuinigen daar heb je zelf mee. Mijn kleding kost genoeg en de truitjes en mooi spul was ik in dreft, ik hoef geen gore was die grijs aan de lijn hangt, bij meer mensen dit gezien. En soms is zuinig zijn de kar achter de wagen spannen, na vandaag heb ik maar eens een flinke biefstuk gekocht met een pepersausje bij de gebakken aardappel met sla en doperwten want nu weet ik het helemaal zeker ik eet graag lekker
  fijne avond

 14. 🐐 Astrid

  Ja ik zie toch als je vegatarische bent dat je voordeliger uit bent, dus vlees en vis is duur, wij eten nu iets minder vlees en vis en we eten meer vegatarische en mis vlees niet eens ,bij de lidle heb je zo,n zak waar bonen in zit met gemengde groenten en zit al een heerlijk smaakje aan en dat met rijst ,verder een beetje sambal en het is heerlijk zonder wat erbij probeer maar is.wij bakken nu zelf ons brood met bakmachine en koffie bonen halen we bij de lidl ,die is trouwens ontzettend goed en doe je lang mee ,koop tweedehans een koffie maal machine en je bespaart plus dat de koffie erg lekker is .weet alleen niet hoeveel ik kwijt ben jammer genoeg ,maar kom merendeels alleen bij de lidl.en heeft goede groentes.wat ik wel is hoor dat mensen ipv was verzachter witte azijn gebruiken heb het wel is gedaan en het ruikt ook nog lekker fris plus dat je was machine ontkalkt en schoon blijft.

 15. 🐐 Silke

  Ik woon alleen… 25 euro per week aan boodschappen… daar zit ik flink over… hum, er is dus werk aan de winkel :o/

 16. 🐐 Tim

  @ janette
  Ja als je zwart en wit bij elkaar wast, krijg je inderdaad grijs. :p.

  Ik merk dat sinds ik meer bij de biologische winkel koop, mijn kosten enorm stijgen, dus dat probeer ik te minderen tot het meest essentiële (niet meer dan een klein mandje per week). Olijven kosten bij de biowinkel bijvoorbeeld bijna 5 euro voor een pot. Dan koop ik ze liever bio bij de AH voor 2 euro. Als ik alleen bij de AH zou kopen zonder vlees en frisdranken en alles ongeveer via de schijf van vijf met drie maaltijden per dag en grotendeels AH biologisch, dan ben ik per maand minstens 150 euro kwijt voor 1 persoon.

 17. 🐐 Ingrid

  Ja, als je bespoten groente en kiloknallers wilt eten, dan red je het wel met 50 euro, maar wij eten biologisch en dan is 50 euro voor 2 volwassenen echt niet te doen. Wij drinken geen frisdrank en snoepen ook niet, eten wel enorm veel groente.

 18. 🐐 wendy

  Wij redden het met een 2 pers. Huishouden met 70 euro in de week. Mijn vriend kan dan nog regelmatig een chipje en een nootje eten en frisdrank drinken (de ene keer a merk en de andere keer b merk). Verder eten we gezond en letten op de aanbiedingen, euroshopper van ah is over het algemeen goed. Als vriendlief wat minder zou snoepen redden we 50 euro per week met gemak

 19. 🐐 Anita

  Wij zijn met 6 volwassenen en 2 jongvolwassenen.Wij komen rond van 140,= per maand.Dit is voor eten voor 7 personen en voor kleding voor 3 personen. Ook voor kadootjes ed. Een jaar gelden had ik nog een budget van ruim 400,= in de week. Maar met wat oefenen komen we nu ook rond van 140,= per week (wel noodgedwongen). Maar ik hoef niet meer terug naar mijn oude budget. Dit lukt nl ook. Veel euroshopper, maar ook een deel van Ekoplaza.Veel groente en fruit, maar wel weinig vlees. 1x In de 14 dagen doen we boodschappen in Duitsland bij de Lidl, scheelt ook weer. En oh ja, we krijgen ca 1 a 2 keer in de week gasten :). Een positieve kijk helpt ook.

 20. 🐐 Anita

  Ik bedoel 140,= per week !! (sorry…)

 21. 🐐 AnneGroeit

  Ik ga hier maar eens een uitdaging van maken. Ik weet eerlijk gezegd niet eens wat ik per week aan boodschappen kwijt ben, maar ik vrees dat ik daar veel meer op zou kunnen bezuinigen dan dat ik nu doe. Ik ga op onderzoek uit!

 22. 🐐 Erna

  Tip als je biologisch wil eten en goedkoop is een moestuin een goed idee.
  Wij huren een tuin voor €40,00 per jaar en die staat vol biologische groenten. Wij delen deze tuin met vrienden waardoor het werk ook verdeeld wordt. Leuk, gezond en erg lekker!!

 23. 🐐 Jolanda

  50 euro per week lukt makkelijk met z’n 2en.
  Ik doe dit al een tijdje, per week 50,- cash meenemen.
  Alleen met verjaardagen pin ik.
  Ik zit gemiddeld op 35,- per week.

 24. 🐐 Jolanda

  Ik doe trouwens boodschappen bij C1000 en Lidl.
  We eten en drinken vrij gezond, maar halen af en toe natuurlijk ook wel snacks en chips.
  Ik drink vrij veel thee en water, dus frisdrank haal ik bijna niet. Daarnaast gebruik ik weinig pakjes en zakjes, maar google naar hoe ik dingen zelf kan maken ipv pakjes en zakjes te gebruiken.

 25. 🐐 Annemieke

  Als ik alleen de boodschappen doe, dan ben ik met zo’n 35 euro per week voor 2 personen klaar. Wanneer manlief meegaat, dan loopt het makkelijk op tot 50 euro. Ik let er vooral op wáár ik de boodschappen doe. Zo is Aldi lang niet altijd voordeliger dan een gewone supermarkt en AH niet altijd duurder dan een andere. Ik ben erg kieskeurig geworden met wat ik waar haal. Vlees koop ik zo veel mogelijk per kilo en maak het dan in 4 porties in de vriezer. Verder neem ik bijna geen A-merken. Het geld voor de boodschappen neem ik contant op, is de portemonee leeg, dan is het boodschappen doen voor die week gedaan. Toch lukt het vaak om over te houden en dat gaat in de spaarpot voor een verbouwklus in huis of tuin. Onze eieren komen van onze eigen kippetjes, die me ook weer helpen om minder afval aan de weg te zetten door groente- en fruitschillen en oud brood op te eten. Verder kweek ik een klein deel van onze groente zelf in een stukje moestuin. Veel is het niet, maar het scheelt ongeveer 1 dag per week groente kopen. Ook verse kruiden heb ik in potten en we hebben een paar fruitbomen, onder andere appel en stoofperen. Ik weet dat dit niet voor iedereen haalbaar is, maar ook op een balkon kun je je eigen groenten kweken in plantenbakken en bloempotten! Dat is zelfs nog minder werk dan in een moestuin…

 26. 🐐 Silke

  Gaan jullie soms ook uit eten?

 27. 🐐 Jedidja

  Dus 90 euro aan alleen boodschappen met 2 volwassenen en 1 bijna volwassene is veel? Pfft. Ik ga proberen -noodgedwongen- om per week 70 euro te besteden, moet lukken denk ik. Maar volwassen kinderen zijn best veeleisend. Ok, ík ben de baas, ik weet het… 🙁

 28. 🐐 Moon

  100 euro voor 2 volwassenen, 3 kinderen (10, 11 en 13 jaar) en 2 poezen die ook nog eens speciaal voer nodig hebben!

 29. 🐐 sweety83

  Hier twee volwassenen en twee kids van vijf en 2. Hier geef ik gemiddeld 60 tot 70 euro uit voor een week boodschappen. Dit is inclusief pampers, hondenbrokken voor twee honden en kanarievoer. Groenten worden hier altijd vers gekocht. Wij eten elke aardappelen, groenten, vlees, en gele vla met coctail vruchten en eventueel slagroom toe. Verder in de ochtend en tussendemiddag brood met beleg. En manlief rookt hier ook nog twee pakjes zware shag in de week van

 30. 🐐 T.Huisman

  Op de onderste rek staan de goedkoopste boodschappen bij A.H. En van eigen merk. Dat scheelt in vergelijking met A merken want die kosten veel duurder dan van het eigen merk.

 31. 🐐 T.Huisman

  Oud brood kun je in de broodrooster doen of bakken in de koekenpan met kaas er tussen zoals een kaastostie of in de tostie-ijzer met kaas er tussen. Oud brood gooien wij nooit weg en voeren wij ook nooit aan de eenden. Het blijkt ook nog eens niet goed te zijn voor de eenden. Zij kunnen er minder oud door worden. Dat is gebleken uit onderzoek.

 32. 🐐 Annika

  De Aldi is niet zo goedkoop met versproducten. Die kun je goedkoper (en beter) bij een ander halen. Overigens doen we alle boodschappen voor 4 personen bij de ah en de lidl voor ongeveer 450 euro per maand. Daar zit een vegetarier bij en een lactose vrij kind(en dat zijn de duurste spullen, lactosevrije yoghurt en toetjes).

 33. 🐐 Jee

  Ik leef gezond, lees ik steeds, maar waarom krijg ik dan als TuiNa therapeute voortdurend mensen in de praktijk die chronische klachten hebben? Wat is gezond? Biologisch, weinig vlees, genoeg groente en fruit. Liefst seizoen groenten eten en lokale producten van je eigen breedte graad. Ja, maar de landbouwgrond is uitgeput dus zonder supplementen redt je het niet. € 50,- in de week met twee volwassenen kan op lange termijn nooit gezond zijn. Misschien dat je het met een bio-moestuin en bijv. eigen kippen wel voor elkaar krijgt. Mijn boodschappen komen van Varuvo de biologische groothandel, dat scheelt wel.

 34. 🐐 mar

  Het is zeker wel haalbaar! Volgende tip is: Gebruik de Bonuskaart van AH en stel bij de instelling in, persoonlijke bonus aanbieding. Want dat krijg een persoonlijke producten een flinke kortingen. Dat scheelt ook een hoop geld. Ik eet min mogelijk vlees en min mogelijk aardappels. Ik eet liever meer groente en fruit dan vlees,pasta en aardappels.

  De volkorenbrood, ik koop 2 hele brood en gaat in de diepvries. Want dat blijft langer vers en langer goed.

  Bananen koop je groen mogelijk, zo blijft het een hele week goed en een zak appels in de koelkast (In de groente-la). Zo blijft de appels langer goed.

  Alles onderaan van de schappen is het goedkoopste en de huismerken van AH of Lidl is goedkoper dan A merken.

  @jee, Biologische producten is te duur voor mensen met bijstand en uitkeringen. Maar ook voor mensen die onder bewindvoerders zitten krijgen niet zoveel geld, want ze moeten eerst uit de schulden.

 35. 🐐 rene

  heb een tijdje van 5,- per week moeten leven moest wel had geen keus gelukkig bestaat er nog een voedselbank . en ja gelukkig heb ik eindelijk een andere bewindvoerder . die heeft zijn zaakjes wel op orde . nu kan ik gemakkelijk leven van gemiddeld € 12.50 per week !!! ik heb dan wel een eigen groente tuin volkstuin .

 36. 🐐 Tanja

  Ons gezin bestaat uit 4 pers. 2 volwassen en 2 kids, waarvan 1 nog in de luiers. Ons budget zit rond de €80 in de week.
  Ik maak mijn boodschappenlijstje in de AH app. De prijzen staan dan per product aangegeven.Daarna ga ik eerst een rondje door de Lidl. Producten die daar goedkoper zijn neem ik mee. Scheelt soms wel €0,10 – €0.40 cent per product! En sommige producten zijn juist weer goedkoper bij de AH (en lekkerder) zoals huismerk producten.
  Daarna ga ik naar de AH en koop ik daar de rest. De huismerk luiers van de AH zijn prima. Kost zon 11 cent in de aanbieding.
  Dingen zoals koffie koop ik altijd in de aanbieding. Eens in de 2 weken ga ik naar de slager of de markt, daar koop ik mijn vlees en dit vries ik in. Haal dan per portie iets minder dan gemiddeld, maar er blijft dan tenminste vlees over in je pan als je het bakt (vlees uit de supermarkt zit vol met water ed)
  Ik kook heel veel gerechten dubbel en vries dan de 2e portie in of eet de 2e portie 2 dagen later.

 37. 🐐 Manon

  Wij hebben een boodschappenbudget van 200 euro per week voor 2 volwassenen, 2 jongens van 13 en 20 en een poes.
  Ik heb het juist iets omhoog gezet zodat we niet op iedere euro hoeven te letten.
  Waarom toch altijd zo vergelijken?
  En waarom doe je meteen iets fout als je iets meer uitgeeft dan je buurman?
  Ik vergelijk niet meer. Geeft ook rust!

 38. 🐐 allard

  ik doe het met ca 50 per week; als er bezuinig moet worden koop ik weinig groenten en fruit
  grtz,
  allard

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate