Granola recept – mix van havermout en cashewnoten

De smaak om zelf granola te maken heb ik eindelijk te pakken. Dit granola recept is gezoet met wat agavesiroop en bruine basterdsuiker en is nu al mijn favoriet. Bekijk hieronder het recept!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Granola als tegenhanger voor havermout

Al jaren eet ik havermout als ontbijt. Aangelengd met wat plantaardige melk, fruit, wat noten en een eetlepel gemalen lijnzaad. Dit ontbijt zorgt ervoor dat ik tot de lunch geen trek heb in ongezonde tussendoortjes. Fijn.

Na verloop van tijd begon er toch iets te knagen. Ik was op zoek naar een alternatief voor dit gezonde ontbijt. Een tijd geleden maakte ik deze granola en sindsdien wissel ik mijn havermout ontbijt af met granola. De supermarkt varianten zijn meestal iets te zoet en dus ging ik aan de slag om nóg een granola recept te bedenken.

Et voilà – dat is gelukt. 🙂


Bestel Kom maar op via Bol.com

granola recept met havermout

Dit granola recept is:

  • vullend én gezond
  • vol met cashewnoten
  • heerlijk met wat (plantaardige) yoghurt en wat vers fruit.
  • ietwat zoet met een kleine tikkeltje zout
  • eenvoudig om te maken

Ingrediënten:

Voorbereiding: 10 minuten
Oventijd: 1 uur en 15 minuten

Dit heb je nodig voor een flinke pot granola.

  • 400 gram havermout
  • 200 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten
  • 100 gram kokosrasp
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 40 ml agavesiroop
  • 40 ml zonnebloemolie
  • een kleine theelepel zout
  • 100 gram rozijnen – pas als laatste toevoegen als de granola uit de oven komt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.
  2. Meng in een grote kom de havermout samen met de bruine basterdsuiker, cashewnoten en kokosrasp door elkaar.
  3. Meng in een aparte kom de zonnebloemolie, agavesiroop en het zout door elkaar en giet dit vervolgens door het havermout mengsel.
  4. Verdeel dit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola af in zo’n 75 minuten. Hussel het mengsel ieder kwartier even door elkaar, zodat de granola gelijkmatig kleurt
  5. Haal de bakplaat uit de oven en laat het even afkoelen. Meng vervolgens de rozijnen er doorheen en je granola is klaar.

granola recept met cashewnoten

granola recept

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate