Guacamole maken is echt zo gemaakt. En met dit guacamole recept heb je ook nog eens een lekkere smaakmaker voor veel gerechten in huis. Met deze snelle versie staat er in 5 minuten verse guacamole voor je neus.
Guacamole dippen
Guacamole is echt lekker bij heel veel gerechten. Regelmatig maak ik guacamole van (over)rijpe avocado’s waar ik even niet meer weet wat ik er mee aan moet. En dan denk ik opeens weer aan alle mogelijkheden waar ik guacamole graag bij eet:
- Guacamole dippen met nachos
- Een verse klodder guacamole serveren bij taco’s
- Serveren in een wrap met wat groenten
- Als spread bij een zelfgemaakte vegaburger
- Lekker bij een Mexicaanse bonenschotel
- Etc.
Dit heb je nodig om zelf guacamole te maken:
- 2 rijpe avocado’s
- een bosje verse koriander
- sap van één limoen of citroen
- 2 teentjes knoflook – geperst
- mespunt komijn- en cayennepeper
- peper en zout
- 1/2 rode ui – fijngesneden
- 1 tomaat – in blokjes gesneden
Bereidingswijze:
- Ontpit de avocado en haal het vruchtvlees eruit. Pureer het vruchtvlees samen met de koriander en knoflook met een staafmixer.
- Meng de komijnpoeder, cayennepeper, peper en zout door de guacamole en het sap van de limoen.
- Voeg vervolgens de blokjes tomaat en fijngesneden rode ui toe.
- Proef of de guacamole goed om smaak is en voeg eventueel naar eigen invulling nog wat extra van de specerijen toe.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐