Wat doe je als je veel sinaasappels in huis hebt? Precies - je maakt er een lekkere sinaasappelcake van. Dit makkelijke en lekkere cake recept bevat de nodige versgeperste sinaasappels.
Bakken met die ukkepuk
Jake is nu nog erg klein, maar ik kan niet wachten om straks met hem de keuken in te duiken. Dan gaan we samen allemaal lekkere baksels maken. Van koekjes bakken, bananenbrood tot heerlijke taarten. Ik zie ons al helemaal staan in de keuken. Dan staat hij op zo’n gezellig krukje naast me lekker mee te helpen. 🥰
Voor nu moet ik al die baksels nog helemaal alleen maken. En aangezien Jake nu van hot naar her door de kamer kruipt, blijf het meestal bij iets simpels. Zoals deze lekkere sinaasappelcake waar slechts twee eetlepels olie aan zijn toegevoegd – de rest is alleen maar sinaasappelsap. Het is lekkere zoete cake geworden en voldoet aan mijn hoge snelheidseisen. De voorbereidingen zijn in een paar minuten gedaan, er komt geen keukenmachine aan te pas en in een half uur is de sinaasappelcake afgebakken.
Wil je meer lekkere cake recepten? Bekijk hier dan alle cake recepten op mijn site. 🍰
Ingrediënten:
Bakvorm: langwerpig cakeblik
Voorbereiding: 10 minuten
Oventijd: 30 minuten
Een cake bevat vaak de nodige olie of boter, maar aan deze cake bevat heb ik slechts twee eetlepels olie toegevoegd. Hieronder vind je alle ingrediënten die je nodig hebt om deze lekkere sinaasappelcake te maken.
Droge ingrediënten:
- 60 gram amandelmeel
- 130 gram tarwebloem
- 150 gram kristalsuiker
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel maizena
- flinke snuf zout
Natte ingrediënten:
- 250 ml vers geperst sinaasappelsap
- rasp van een sinaasappel
- 1 theelepel vanille aroma
- 1 theelepel appelcider azijn
- 2 eetlepels olijfolie
Voor de frosting:
- 30 gram poedersuiker
- rasp van een halve sinaasappel
- 1 eetlepel sojamelk (of water)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek het cakeblik met wat olie of bakpapier.
- Meng de droge ingrediënten in een grote kom door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten in de kom bij de droge ingrediënten en meng het beslag tot een glad mengsel. Giet het beslag voor de cake in het cakeblik.
- Bak gedurende voor ca. 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Je kunt controleren of de cake gaar is door een satéprikker in het van de cake te prikken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet, laat de cake dan nog een paar minuten langer in de oven staan. Laat de sinaasappelcake minimaal 10 minuten afkoelen in het cakeblik.
- Meng de ingrediënten voor de frosting door elkaar en verdeel de frosting over deze lekkere sinaasappelcake.
Heb je zoiets van: DEZE LEKKERE SINAASAPPELCAKE MOET IK MAKEN! Laat het me dan zeker weten als reactie onderaan het artikel of via Instagram of Facebook. Vind ik leuk en uitprobeersels via de post worden altijd op prijs gesteld.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
2 leuke geiten 🐐🐐
Hij staat in de over hoor! Ben benieuwd…
Ik heb de cake in de oven staan. Helaas had ik geen maizena en appelcider azijn, maar komt zonder hopelijk ook goed. De hoeveelheid suiker heb ik gehalveerd, hoop dat dit ook geen grote nadelen heeft.