Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Mijn tips voor het opknappen van je tuin (+foto’s van onze tuin)

Je tuin opknappen kun je echt heel makkelijk zelf! Een sfeervolle tuin is uitnodigend en gezellig om in te vertoeven. In dit artikel deel ik mijn tips en foto's van hoe onze tuin er uitziet!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Tuinwinkel Online.

Zo ziet onze tuin er nu uit

De tuin in ons nieuwe huis is zo’n 45 vierkante meter groot. Het is voor ons een flinke tuin -twee keer zo groot als we nu hebben- en is nu al een fijne plek om te vertoeven.

In de tuin staat een klein schuurtje, er staan wat perkjes met planten, twee reusachtige bomen (volgens mij een prunus en een gouden regen), wat losse varens in de volle grond en er ligt wat gras en wat tegels – maar verder is de tuin wel aan een opfrisbeurt toe.

Je kunt je voorstellen dat onze tuin opknappen op dit moment niet onze grootste prioriteit heeft om mee aan de slag te gaan. Toch hebben we al een aantal dingen aangepakt om de tuin wat op te frissen.

  • De schutting met de buren was in zeer slechte staat. Zij wilden ‘m laten vervangen en als goede buur gingen we hier graag in mee. Vorige week is er een nieuwe schutting geplaatst.
  • Puinafval is opgeruimd, waardoor de tuin in één oogopslag al sfeervoller is geworden.
  • De klimop groeide werkelijk overal – het nam de hele tuin over. Dit hebben we een halt toegeroepen, waardoor de rest van de planten, bomen en wijzelf ook weer meer bewegingsvrijheid hebben. 😇
  • Het asbestdak van de schuur is vervangen voor een golfplaten dak van kunststof.
  • We hebben een gezellig hoekje in de tuin gemaakt waar nu een mooie loungeset staat te pronken. Met recht nu al het fijnste plekje van de tuin te noemen.
Stukje urban jungle in onze tuin.
Stukje urban jungle in onze tuin.
Tuin opknappen tips
Er is al het één en ander opgeknapt in de tuin. Binnenkort verder!
tuin opknappen
Koffie drinken en werken vanaf de nieuwe loungeset. ☕️

Je merkt het al – onze tuin heeft gewoon wat liefde nodig. Beetje bij beetje wordt onze tuin al een stuk gezelliger. Na de verbouwing ga ik dan ook verder om mijn groene vingers in actie te zetten.

Ook je tuin opknappen? Hieronder deel ik 4 tips die gaan helpen!

1. Tuin opknappen door een grote schoonmaak te houden

Je tuin is met name in het voorjaar en de (na)zomer een verlengstuk van de binnenruimte. Je zit lekker vaak buiten en dus is het lekker om je tuin goed schoon te maken. Verwijder groene aanslag met een sopje met soda, hark bladeren op en gooi ze in de groenbak – of op de composthoop en verwijder onkruid tussen de tegels.

Spuit daarnaast met een hogedrukreiniger je tuintegels weer schoon en haal als laatste een doekje over je tuinset, kozijnen en andere oppervlakken die vies zijn geworden.

Je zult zien dat je tuin er meteen al een stuk schoner uitziet.

Tip: Houd een hoekje in de tuin vrij waar het wat rommelig mag blijven – dit is goed voor insecten.

2. Loungeset voor optimaal plezier en comfort

Een mooie loungeset kan je tuin omtoveren in een heerlijk vakantie paradijs. Je besluit zelf de hoogte van het budget en hoe luxe je de loungeset wilt hebben, zolang je maar in je achterhoofd houdt dat de loungeset vooral comfortabel is en er mooi uitziet.

Onlangs werd door tuincentrum Groenrijk ’t Haantje een prachtige loungeset opgestuurd van het merk Tierra Outdoor. Deze loungeset was overigens heel erg gewenst, want voor onze tuin was ik al op zoek naar een nieuwe set.

Tuinkussens

En alhoewel mijn gedachten in eerste instantie zoiets had van: “laten we eerst gaan verhuizen, dan komt de loungeset later wel”, ben ik heel blij dat we de loungeset al in de tuin hebben staan. Zo kunnen we tussen het klussen door heerlijk even ontspannen in de tuin.

Deze hoek loungeset van Tierra Outdoor is lekker groot en modulair – dus je kunt de set ook los van elkaar neerzetten. Ik vind het zelf heel prettig dat hij groot is, want dan kunnen er tenminste veel mensen tegelijkertijd op zitten. Of we kunnen er met ons gezin languit op liggen.🏖

Loungeset met kussens

De loungeset is een mix van hout, aluminium en heeft mooi draadwerk op het zit-  en achtergedeelte. De set komt met mooie all weather kussens in de kleur charcoal. Die all weather kussens zijn trouwens ideaal – dit zijn speciale kussens van quick dry foam. Dit materiaal zorgt ervoor dat de kussens snel drogen, zodat je snel weer op de loungeset kunt gaan zitten als je per ongeluk de kussens voor een regenbui vergeten bent naar binnen te halen.

Wat ik verder heel fijn vind is dat je aan de zijkant van de bank twee houten plankjes hebt waar je iets van een drankje, hapje, boek of plantje neer kunt zetten.

Inmiddels hebben we een gezellig hoekje in de tuin gecreëerd waar de loungeset mooi pronkt. Tip: Onderaan dit artikel vind je een unieke kortingscode waarmee je 100 euro korting krijgt op ieder type loungeset. Laat die fijne zomeravonden maar komen!☀️

3. Zorg voor gezellige tuinverlichting

Je tuin opknappen door te zorgen voor gezellige tuinverlichting. Sfeerverlichting maakt het nog gezelliger in je tuin. Denk aan een lichtsnoer met grote of kleine bolletjes, kerstverlichting draperen om takken in de tuin of het ophangen van lampionnen. Of van die mooie wandlampjes aan de schutting die naar boven en beneden zacht licht schijnen.

Zorg naast sfeerverlichting ook voor iets fellere verlichting waar nodig. Voor als je bijvoorbeeld graag een boek leest in de tuin, of een felle lamp bij de achterdeur of bij de schuur wilt hebben.

4. Groen in je tuin

Wat is een tuin zonder mooie planten en bloemen? Ik hou van groen in mijn tuin en ben dan ook heel blij met de twee grote bomen en alle andere planten die we hebben staan.

Met planten en bloemen maak je je tuin niet alleen gezelliger, maar je creëert ook meteen leven in je tuin. Zet een gezellige pot met bloemen op tafel –  het fleurt de boel meteen enorm op.

Wil je nieuwe planten in de grond of pot zetten of je eigen moestuin beginnen? Hou er rekening mee dat sommige soorten juist veel (of juist weinig) licht nodig hebben en dat sommige planten niet goed met elkaar matchen. Kijk dus altijd even goed op het label in het tuincentrum.

Kies een mooie dag uit om lekker tekeer te gaan in de tuin. Kijk bij het planten van het groen in de grond goed op de verpakking. Hierop staat aangegeven in welke periode je de planten het beste in de aarde kunt zetten.

tuin opknappen

Ik hoop dat je wat aan bovenstaande tips hebt. Onze tuin begint echt al een heel fijn plekje te worden.💚 Ik kan niet wachten tot het straks een plek is waar we met ons gezin, familie en vrienden gezellige avonden gaan doorbrengen.

Wil je ook je tuin opknappen en ben je ook op zoek naar een loungeset of andere tuinaccessoires? Neem dan zeker een kijkje op De Tuinwinkel Online.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Virginia

    Heerlijk om in de tuin te werken ,ik heb een postzegel tuintje van 10 vierkante meter
    Net genoeg ,omdat ik gehandicapt ben . En met een rollatertje rond te gaan ,
    Om al mijn klimplanten te verzorgen ,wat niet in de breedte kan .gaat bij mij de hoogte
    In

  2. 🐐 Sanne

    Gefeliciteerd met jullie fijne tuin.
    Even één tip, spuit de tegels niet af met de hogedrukspuit schoon, op die manier spuit je de bescherming ervan af, waardoor je alleen maar meer last van groene aanslag krijgt.

  3. 🐐 Carla

    Wat een mooie ruime tuin! Om jaloers op te zijn. Daar gaan jullie lekker genieten deze zomer!

  4. 🐐 Inge

    Wat is jullie tuin mooi geworden!
    Even een vraag over het schuurtje. Welk materiaal hebben jullie precies gebruikt voor het vervangen van het dak?
    Wij zijn nog op zoek naar een alternatief voor het asbest op onze carport.
    Veel plezier in jullie nieuwe tuin!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate