Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Badkamer verbouwen op een budget (met foto’s van de verbouwing)

De badkamer verbouwen - soms moet het, soms wil je het. Maar verbouwen brengt vaak veel kosten met zich mee. Wil je weten hoe je met een klein budget toch een mooi resultaat krijgt? Neem een kijkje in onze opgeknapte badkamer (met foto's).

Elsje Blauwhof

Elsje is getrouwd en moeder van 2 jonge kinderen. Een vol, gezellig druk leven waar ze haar best doet om klein en bewust te leven. Ze heeft zes jaar in Zweden gewoond en is sinds een jaar weer terug in Nederland.

De grote badkamer verbouwing

Het is niet ongewoon dat wanneer je jouw ideale droomhuis hebt gevonden er vaak toch nog wat grote klussen voor het oprapen liggen. Of misschien woon je al 30 jaar in hetzelfde huis en moet er toch het één en ander aan worden verbouwd. Vooral een nieuwe keuken en badkamer wordt vaak gedaan om een huis naar een nieuwe tijd te brengen.

Toen wij ons huis kochten waren we niet heel blij met onze badkamer. Niet alleen omdat het niet onze smaak was, ook omdat er sinds de jaren ’90 niks meer aan was gedaan. De badkamertegels achter de verroeste radiator waren beschimmeld, de toiletpot viel half uit elkaar. En zo waren er nog een aantal andere dingen waar we dagelijks tegen aan liepen.

oude badkamer verbouwen
Zo zag onze oude badkamer er uit.

En hoewel ik een hele badkamer verbouwing niet zag zitten, waren we thuis toch van overtuigd dat we er iets mee wilden doen. Net op dat moment was een buurvrouw haar badkamer aan het verbouwen. Ze heeft precies hetzelfde huis als ons en zo konden we alvast even kijken wat we konden verwachten.

Na nieuwsgierig gevraagd te hebben wat de hele verbouwing van de badkamer zou kosten, bleek dit 27.000 euro te zijn. Ver boven ons budget!

Natuurlijk is er niks mis mee als je natuurlijk wel zoveel geld wilt uitgeven, maar wellicht moet je nog even doorsparen om de verbouwing te kunnen bekostigen. Om dit doel sneller te halen, raad ik je aan om deze bespaartips nog even door te lezen.

Badkamer verbouwen met klein(er) budget

Ja – en wat moet je dan doen als je wel een nieuwe & opgeknapte badkamer wil? Maar dat je niet zo’n groot budget hebt?

Natuurlijk kan je veel werk van het verbouwen zelf gaan doen. Alleen met een druk gezins- en werkleven was dit niet het moment voor ons om dat aan te pakken. Het zou dus echt door professionals gedaan moeten worden. Dan maar optie nummer 2:

 • Het hoognodige laten doen
 • Alle materialen binnen een klein budget aanschaffen

Door te kijken wat we echt wilden opknappen in de badkamer en wat minder nodig was hebben we veel geld kunnen besparen. De helft van de badkamer bleef zoals het was, dit scheelde veel materiaalkosten en tegelwerk. Ook heb ik een aantal maanden de tijd genomen om alles te vinden in de uitverkoop. Voor niks heb ik de volle prijs betaald.

Badkamer opknappen

Het uiteindelijke resultaat:

 • 3500 euro aan onze twee professionele klusjesmannen (dezelfde als de buurvrouw had ingehuurd)
 • 1650 euro aan materiaalkosten

Voor dit geld aan materiaalkosten hebben we het volgende aangeschaft:

 • Badkamer voor de helft opnieuw betegeld – 525 euro aan badkamertegels
 • Nieuw wastafelmeubel met kast en spiegel – 453 euro
 • Nieuwe radiator – 75 euro
 • Nieuw toilet – 135 euro
 • Nieuw douchescherm – 95 euro
 • Nieuwe kranen – 220 euro
 • Overige – 147 euro

Onze badkamer voelt super aan. Hij voelt ruimer, lichter en schoner. We vinden het zeker de investering waard. Ook als we het huis in de toekomst willen verkopen.

Kan het nog een beetje goedkoper?

Ik kan me voorstellen dat je denkt dat 5150 euro niet echt klinkt een budget verbouwing van de badkamer. Dat is voor veel mensen veel geld, dat vind ik ook.

Een handige doe-het-zelver met veel tijd op zak zou het ook voor elkaar krijgen voor alleen de materiaalprijs natuurlijk. Ook vind je tweedehands veel materialen die slechts een deel van de nieuwprijs kosten. Wij hebben voor 40 euro ons oude wasmeubel nog weten te verkopen via deze weg.

badkamer zelf renoveren

Meer inspiratie nodig om je huis te verbouwen op budget? Met deze tips ga je helemaal slim aan de slag. 🏡

Wat ik met mijn verhaal hoop mee te geven is dat voor ieders budget iets haalbaars is. Wellicht brengt het opnieuw voegen en kitten, het ophangen van een leuke spiegel of een nieuwe vloer leggen jouw badkamer (of andere ruimte in huis) wel binnen je budget naar een volgend niveau.

Heb jij creatieve manieren om je verbouwingsbudget laag te houden? Deel deze dan zeker hieronder in een reactie. Zo blijven we van elkaar leren.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate